Bútor-/faipar

Magaspolc-silóépítés

A bútor- és faiparban a speciális, ágazatra jellemző tárolási technika a gazdaságos raktározás fontos ismérve: Raklapok és szállítandó feltekert lemezek a raklappolc silóban és az alapanyagraktárban, fa és raklapok a karos állvány-silóban. A gyártott áruktól és a felhasznált nyersanyagtól függően itt nagy kiterjedésű tárgyakat kell helytakarékosan és az árukiválasztás szempontjából kedvező módon tárolni.

Az OHRA erre a különleges raktározási módra specalizálódott és a bútor- és faipar számara egyedi polcokat készít: Raklappolc-silók 24 m magasságig és mindenek előtt karos állványokkal felszerelt silók és különleges megoldások. A tervezéstől az építési fázison keresztül a végső átadásig tanácsot adunk és figyelemmel kísérik tanácsadóink és mérnökeink az ügyfeleket. Ennek során figyelembe vételre kerülnek az egyedi kívánságok és követelmények

Az igényes, magas polcokkal ellátott silók alapjaként robusztus raklappolcokat használunk. A polcállványok funkciójuknak és megengedett terhelésüknek megfelelően statikailag kerülnek kiszámításra és meghatározásra. Ehhez járul a tartozékok nagy számának (centrírozó állomás, készenléti helyek a guruló konténerek számára, átadó állomások) használata.

Állvány csarnok  
Raklapos állvány  
Állványkiszolgáló rendszer  
Karos Állvány  
Állványkiszolgáló rendszer  
Állványkiszolgáló rendszer  
Állvány csarnok  
Karos Állvány  

Raklapos polcok

A standard megoldás raklapos árukhoz és szállítandó tekercselt fémlapokhoz, de kiválóan alkalmas raklapokhoz, masszív fához és nagy súlyú raktározott termékekhez - az OHRA raklappolc

Ennek során döntőek az áru- és raklapméretek, mert csak a robusztus polckeretek és az erősen terhelhető támasztékok alkalmazásával nagy hasznos terhelésnek kitett rekesztávok hidalhatók át.

Az OHRA raklappolcai áruhordozókon lévő termékek nagy száma esetén jelent professzionális tárolási megoldást. Mindegy, hogy érkezési, félkésztermék-, alkatrész- vagy késztermékraktárról van szó, a bútor- és faipar számára az OHRA raklappolcok jelentik az ideális megoldást.

Raklapos állvány  
Raklapos állvány  
Állványkiszolgáló rendszer  
Raklapos állvány  
görgős szállítószalag  
Raklapos állvány  
Raklapos állvány  
Állványkiszolgáló rendszer  

Raktárpódiumok

Az OHRA acélpódiumaival a raktár meglévő területe a csarnokmagasság függvényében megsokszorozható

A több szinten történő raktározás és árukiválasztás különösen a raktározás, szétküldés vagy az árukiválasztás területén jelent nagyobb raktározott mennyiséget ugyanazon az alapterületen. Ez a szállítási útvonalak vagy gyártási szigetek ráépítése esetén is érvényes.

Jelen tárolási rendszer teljesíti a gazdaságos tárolással szembeni követelményeket. A támasztékokhoz és kereszttartókhoz használt melegen hengerelt acélprofilok használatával az OHRA nagy tehebíró képességű, robusztus tároló pódiumokat hoz létre.

A képzett szakszemélyzet ennek során figyelembe veszi a már a tervezési fázisban fennálló akadályokat, pl. a helyiségekben meglévő ablakokat és ajtókat vagy ejtőcsöveket és csatornákat. Ilyen módon a tároló dobogók teljesen pontosan és többnyire üzemelés közben építhetők be.

Az ügyfelekkel különböző padlóburkolatok (forgácslap, rácsrostély vagy könnylemez), valamint különböző átadó állomások kerülnek előzetesen a követelmények és használhatóság alapján kidolgozásra.

Tároló galéria  
Tároló galéria  
Tároló galéria  
Tároló galéria  
Tároló galéria  
Tároló galéria  
Tároló galéria  
Tároló galéria  

Karos állványok

A bútor- és faiparban a nagyon nehéz és nem kézreálló raklapos áruk helyes tárolása fontos szerepet játszik.

Az áru beérkezésekor a nyersanyagok (pl. forgácslapok vagy MDF-lapok) a továbbfeldolgozásra hozzáférhetően és különböző méretek szerint válogatva raktározásra kerülnek. Így a szükséges mennyiség és a szükséges raklapnagyságok mindenkor és nagy időveszteség nélkül eljuttathatók a termelési folyamatba.

Erre a feladatra különösen a robusztus és kompakt karos állványok alkalmasak. A változó körülményekhez igazítható nagy teherbírás és állítható rendszer teljesíti a közvetlen hozzáféréssel és alacsony helyigénnyel összekötött gazdaságos raktározás elvét.

Az OHRA könnyen hozzáférhető és csekély helyigényű robusztus tároló és polcrendszereket tervez, gyárt és szerel. A kézzel kezelhető konzolos polctól pl. konyhai munkapultok tárolására szolgáló komplett polccsarnokig az OHRA minden szerkezeti elemet szállít - rendelésre statikával, polcokat kiszolgáló eszközökkel és az összes tartozékkel együtt.

Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány