Opera, színház, galéria

Díszletraktár

A kulisszák nem csak a világ nagy színpadain gyakorolnak különös vonzerőt. Felállításuk költséges és további előadásokra kell berendezkedni. A kulisszák többnyire nagyok és nehezen kezelhetők, a díszletraktárak különös kihívást jelentenek.

Különös gazdasági megoldásként az utóbbi időben a mozgatható konzolos polc formájában meghonosodott a végtelen polc. A konzolos polc kötőelemek segítségével egységes, támaszték nélküli, akár 2,5 m mélységű és csaknem tetszőleges hosszúságú raksíkká változott. A csarnokmagasságtól függően így 5-6, a helyiséget betöltő sík jön létre.

Karos Állvány  
Karos Állvány  

Ez egy Zürichben található, támasztékok nélküli polcrekesz, akár 80 m hosszú:

Karos Állvány  
Karos Állvány  
Karos Állvány  

A polcok mozgatható kocsikon vannak, amelyek néhány centiméter távolságra egymáshoz tolhatók. Ezzel a viszonylag szűk helyen a legnagyobb mennyiség tárolható és ennek ellenére mindig és mindenkor közvetlenül elérhető

a polcrendszer gombnyomásra pontosan azt az utcát nyitja meg, ahova a díszleteket el akarja raktározni.

Karos Állvány  

Stuttgarti állami Színház:

Karos Állvány  

A felszereléshez és használatba vételhez olyan specializált gyártók tapasztalatára volt szükség mint a miénk.

Különös kihívást jelentett például a sínek vagy a tűzoltó berendezések elhelyezése (mobil polcokon), valamint a 4 utas elektromos targonca és részben a nélkülözhetetlen áruszállító kezelésének a koncepciója.

Karos Állvány  
Karos Állvány  
Függőleges állvány  
Karos Állvány  

Kellék- és kosztümraktár

A kellékek (pl. bútorok, lámpák vagy dekorációk), valamint a kosztümök tárolása is helytakarékosan és átláthatóan történik, mint azt a Karlsruhe-i Állami Színház kétszintes színpadának példája mutatja.

A raktárdobogó mellett a különböző kellékek és nagyszámú felszerelési elem optimális tárolási megoldásaként a robusztus lappolc kínálkozik. A hozzáférhető raktározás mindig biztosítja a különböző előadások egyedi és gyors összeállítását.

Tároló galéria  
Raklapos állvány  
Tároló galéria  
Raklapos állvány  
Raklapos állvány  

Asztalosság és műhely

A díszletek gyártásához és javításához a színházi műhelynek különböző méretű és súlyú anyagok sokaságára van szüksége.Magától értetődően az Ön asztalos- és kézműves műhelyét és raktárait ennek megfelelően teljes egészében karos állványokkal, raklappolcokkal vagy rekeszekkel ellátott, padlón álló polcokkal szereljük fel.

Függőleges állvány  
Tároló galéria  
Karos Állvány  
Függőleges állvány  

Múzeumok és galériák
képek és szobrok

Még akkor is, ha a festmények és szobrok egy múzeumban sokkal szebben vannak elhelyezve, az összes múzeumnak és művészeti galériának van lerakata, a mi szóhasználatunkkal raktára.

Nem csoda, hogy a műtárgyakat különleges módon kell raktározni. Így egy sor igényes, szokványos polcmegoldás szükséges különböző nagyságú szobrok, installációk és festmények számára.

Különösen a tanácsadási fázisban a raktár megvalósításához számos megvalósított projektből akadtak ötletek, amelyek a mai igényeknek (helyigény, hozzáférhetőség, biztonsági védelem stb.) megfelelnek és a jövőben is alkalmazhatók.

Bútorlap állvány  
Bútorlap állvány  
Raklapos állvány  
Bútorlap állvány  
Raklapos állvány