Átfutó, betoló és Push-back polcok

Átfutó polcok

nagy fokú tetületkihasználás

optimális töltési fok

könnyű járású görgőrendszer

integrált fékrendszer

Független szállítás és átvétel, elől töltés,

hátul kivétel

Az áru saját súlyának köszönhetően jut el a kivétel helyére

Az ideális polc árukiválasztásraAz átfutó raktár az egyik legkomplexebb módszer a First-in-first-out elv szerinti raktározásra és árukiválasztásra.

Görgős átfutó állvány

Klasszikus átmenő polc

 
Görgős átfutó állvány

Két szintes áruellátás és árukiválasztás

 
Görgős átfutó állvány

Átfutó polc, átépítés áruszállító alagúttal

 
Görgős átfutó állvány  
Görgős átfutó állvány  
Görgős átfutó állvány  

Push-back- polc

Trolirendszer


LIFO-elv (Last in – First out)

Optimális helykihasználás

fajták szerinti tárolás

Mélységben akár négy raklap raktározásaA push-back raktár a last-in-first-out elv alapján helytakarékos raktározási lehetőséget kínál. Ideális felhasználási lehetőség árucikkek szerinti raktározáshoz.

A push-back trolirendszerben a raklapok egyik oldalról egymás után egy sínrendszeren keresztül a csatornaalagútba, majd onnan ismételten kivételre kerülnek: 6 raklap mélységben lehetséges.

A konvencionális nehézségi erőn alapuló görgőpályákkal felszerelt, betolási elven működő polcokkal szembeni előnyök: A beraktározási folyamat során a legközelebb beraktározandó raklappal megrakott legfelső troli hátra tolódik. Ez a raklap a következő szabad trolira kerül. Az áruval való közvetlen kapcsolat így nem jön létre.

Görgős átfutó állvány  
Görgős átfutó állvány  
Görgős átfutó állvány  

Betolási polcok

Görgőrendszer

A görgőrendszerrel felszerelt betoló polc esetén az előny az árutömegből adódik, amely mélységben tárolható: 10 raklapig egymás mögött. Az építési magasság a push-back trolirendszerrel szemben kisebb. hátrányosak azonban a nagy tolóerők, amleyek a raklapok mozgatásához szükségesek. Kényes áruk esetén alkalmatlan.

OHRA betoló polc

Az Ohra betolási polc esetén a raklapok egyik oldalról egymás után egy sínrendszeren keresztül a csatornaalagútba, majd onnan ismételten kivételre kerülnek: Last-in-first-out rendszer

 
Raklapos állvány  
Görgős átfutó állvány  
Görgős átfutó állvány