Áru összeállító rendszerek

Automata állványrendszer  

Az áru összeállító raktárban kerülnek az egyes vevői megbízások összeállításra és elküldésre. Egy ilyen raktárat úgy kell kialakítani, hogy a kedvező költségű üzemi eszközökkel biztosítható legyen a magas teljesítőképesség. Az árukiválasztás magában foglalja az egyes árucikkek "gyűjtését" és azok összeállítását egy megbízássá.

Alapvetően különbséget teszünk statikus és dinamikus áru összeállítás között. A statikus áru összeállítás során az árukiválasztó hozza ki az árut a polcokról (ember az áruhoz), míg a dinamikus árukiválasztás során az "áru az emberhez" elv kerül alkalmazásra.

Az LSV rendszer három formát támogat az árukiválasztás kapcsán. Egyrészt lehetséges adatimport a külső rendszerekből (pl. egy árugazdálkodási rendszerből vagy PPS-rendszerből). Az adatimporthoz léteznek standard interfészek.

Az LSV-rendszer képes továbbábelső áru kiválasztási megbízások rögzítésére, egyszerű, árura vonatkozó kiraktározási megbízásként. Végezetül az LSV-ben végrehajtható (kiegészítő modulként) a megbízások rögzítése is.

Azárukiválasztó állomás képes árulisták nyomtatására és lehetővé teszi az árulistázás során aBatch Hand-Heldalkalmazását. Amennyiben az áruk kiválasztása polckiszolgáló eszközökre vagy targoncákkal történik, alkalmazásra kerülhetnek a vezeték nélküli rádió irányítású rendszerek is.

Az áru kiválasztási munkálatok ésszerűsítését szolgáló minden egyes intézkedés ilyen módon jelentős költségcsökkentéshez vezethet. Minden egyes hatékony árukiválasztó rendszer csökkenti az üzemi eszközök használatát. A termelékenység emelkedik az állandó vagy javított értékteremtésnek köszönhetően.

Automata állványrendszer

Egy targoncavezető rendszer ábrája

 
Automata állványrendszer

Rádió távirányítást szolgáló központ

 
Automata állványrendszer

Topológiai hálózat

 

Statisztikai modul

 

Adatterminál