Raktárirányítás és -kezelés

Automata állványrendszer  

Egy teljes raktár gazdaságos irányítása során többek között a teljes raktári állományt, valamint az összes készletváltozást bevételezés és kiadás, átraktározás, foglalások stb. szisztematikusan és folyamatosan figyelembe kell venni. Erre sor kerülhet hagyományos módon, pl. kartotékokkal, vagy számítógép segítségével egy raktárkezelő rendszer segítségével.

A rögzített számok alapján a raktár irányítási rendszer mindenkor felvilágosítást nyújt a raktár státuszáról. Megállapítható tehát, hogy melyik árucikk melyik raktárhelyen található és milyen gyakran kerül áthelyezésre. A raktár irányítási rendszer tehát az áru beérkezését a raktári segédeszközök bevételezésétől a sorozatjelölésen és súlyellenőrzésen át az optimális raktárhely-meghatározásig kezeli.

Ugyancsak ez a rendszer szervezi és alakítja az áruszállítást a raktáron belül. A modern vonalkódos technológiának köszönhetően a teljes árumozgás ellenőrizhető és irányítható. Maguk a szállítások azautomatikus szállítási technikának vagy az optimalizált targonca irányító rendszernekköszönhetően automatikusan történnek. br>
Az egyszerű, rekeszekkel ellátott, padlón álló polctól a teljesen automata magaspolcig a raktár irányítási rendszer optimalizálja a meglévő tárolási kapacitásokat és irányítja az összes raktárstruktúrát a fontos raktározási kritériumok figyelembevételével. Ehhez tartozik például az áru, veszélyes áru, tárolási zónák stb. osztályozása

A raktár irányítási rendszer szabadon konfigurálható és így a felhasználó által szabadon hozzáigazítható. Egyedi megoldások hozhatók létre. Optimális megoldás a logisztikai rendszer kapcsán is a következő előnyökkel:

Raktározott mennyiség csökkentése

Raktározási költségek csökkentése

Technika és raktárszemélyzet optimális alkalmazása

Ellenőrzött árumozgások

Optimális ár-érték-arány

Bővíthetőség modulonként

Állványkiszolgáló rendszer

Polcokat kiszolgáló eszköz a polcjáratba történő behajtás előtt

 
Automata állványrendszer

Árukihozatal az irányítás és kezelés támogatásával

 
Automata állványrendszer

A kapcsolószekrény oldalán

 
Automata állványrendszer

A szállító rendszer központi számítógépe

 
Automata állványrendszer

Polc foglaltságát jelző táblázat