Ugrás a fő tartalomra

OHRA karos állványok Robusztus és helytakarékos tároló rendszerek

Ajánlatkérés  Tanácsadás

Tökéletes megoldás szálanyag tárolására

A karos állvány rendkívül teherbíró tároló rendszer szálanyagok és egyéb helyigényes áru számára. Néhány alkalmazást említve ide tartoznak például a bútorlapok, aluprofilok, fémlemezek, gerendák, acélelemek, építőanyagok vagy akár használt járművek is, valamint bármilyen típusú nagy tömegű áru.

Az OHRA karos állványok eltérnek a megszokottól, mivel melegen hengerelt acélprofilokat használunk valamennyi tartóelemhez. Állványaink karcsú kivitelezésével kompakt tárolást valósítunk meg kis területen.

OHRA karos állványok – rugalmas és egyedi kivitelben

Minden termékhez és ágazathoz léteznek specifikus állványok. Ezek szükség szerint magasságban, karhosszban, teherbírásban vagy profilvastagságban különböznek egymástól. Valamennyi karos állványt az ügyfél igényei szerint egyedileg gyártunk le, és kiváló minőségű, szinterezett bevonattal, vagy kültéri kivitel esetén tűzi horganyzással látjuk el. Az OHRA karos állványok különböző változatokban léteznek, könnyű terhek számára készült kis állványsoroktól a teljes állványcsarnokig, ahol az állványoszlopok egyúttal tető- és faltartó szerkezetként is szolgálnak. Tartozékok széles választékával, mint például a karhidak, amelyek lehetővé teszik a raklapos tárolást köztes támasztékok nélkül, vagy ferde karok a daruval történő be- és kitároláshoz. További szolgáltatások, mint az állványszerelés, statikai számítások vagy rajzok készítése teszik teljessé ajánlatunkat.

OHRA karos állványok – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat
 • Kültérre tetővel, hátsó fallal és esőcsatornával is
 • A kültéri állványokat tűzi horganyzott kivitelben szállítjuk

Ajánlatkérés


Karos állványok nagy tömegű árukhoz

Az OHRA állvány nem deformálódik. A nagy tömegű áruk kihívást jelentenek minden állvány számára, az OHRA karos állványai számára azonban nem. Állványrendszerünk előnyei megnövekedett terhelés esetén még nyilvánvalóbbá válnak. Akár 2500 kg-it terjedő standard karterhelés és 10 000 kg-it terjedő állványoszlop-terhelés mellett az OHRA karos állványa problémák nélkül megküzd legnehezebb feladatokkal is. Minden, hogy kövekről, acélcsövekről, lemezekről, bútorlap-csomagokról, tekercsekről vagy nehéz raklapos szálanyagról van szó, illetve épületben vagy kültéren történik a tárolás, szakembereink megtalálják az optimális megoldást. Az OHRA állványok teljesítik az Ön műszaki követelményeit, és megfelelnek az érvényes szabványoknak.

OHRA állványok - több mint 30 év tapasztalattal

Használja ki az állványrendszerek tervezőjeként és gyártójaként szerzett sokéves tapasztalatunkat. Az OHRA Európa-szerte működő állvány-gyártó, és több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Komplex tárolási helyzeteket oldunk meg a tartozékok széles skálájával vagy a méretre szabott megoldásokkal, mint például a vezetősínek kombinálása a keskeny nyomtávú targoncákkal.

Az OHRA karos állvánnyal minden termék közvetlenül hozzáférhető marad és daruval, targoncával, keskeny nyomtávú targoncával vagy RBG-vel rakodható. Az OHRA állványok teljes kihasználás esetén is tartósan stabilak maradnak, és nagymértékű biztonságot nyújtanak.

OHRA állványok nagy tömegű árukhoz – előnyei

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Igényre szabott megoldások 30 éves tapasztalattal
 • Tartósan stabil és biztonságos

Ajánlatkérés


Karos állványok könnyű terheléshez

A könnyű terheléshez készült karos állványok két kategóriára, a targoncás vagy a kézi kiszolgálású állványokra oszthatók. Az alumínium- vagy műanyag-kereskedelemben nagyon könnyű terheket mozgatnak és tárolnak. Ahogy a nehéz terhelésű állványoknál, itt is nagyon gyakori az optimális helykihasználásra és műszaki megoldásra irányuló igény. Ez hagyományos karos állvánnyal is megvalósítható, azonban keskeny járatú raktárakkal, automatikus raktárakkal vagy mozgó berendezésekkel is. Fontos az adott projekthez a megfelelő választás.

OHRA karos állványok kézi kiszolgáláshoz

Kézi kiszolgálású állványok többnyire az asztalos- vagy ácsműhelyekben fordulnak elő, továbbá a belsőépítő és fémfeldolgozó ágazatokban megtalálhatóak. Itt könnyű karos állványra van szükség a lapok vagy profilok komissziózásához, rendcsináláshoz és a gyártási folyamatok támogatására. Az állványok magassága, mélysége és a karok terhelése szabadon konfigurálható. A kézi kiszolgálású karos állványok konfigurálása gyakran 2000 vagy 2500 mm magasság és 600 vagy 800 mm karhosszal történik. Az állványokat igény szerint lábazattal, görgőkkel és/vagy rekeszaljakkal gyártjuk, mobil megoldásként az üzemen belüli szállításhoz. A standard tartozékok teljes választéka itt is rendelkezésre áll. Minden állványt rögzítőelemekkel szállítunk.

OHRA karos állványok könnyű terheléshez – előnyei

 • A követelményeknek megfelelő, egyedi kivitel
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Egyszerű kezelés
 • Standard tartozékok széles választéka

Ajánlatkérés


Tetővel ellátott karos állványok

Kültéren a tetővel ellátott karos állványok ideális megoldást jelentenek olyan szálanyag tárolására, amelyet nem feltétlenül szükséges csarnokban tárolni. Az állványrendszer statikus számításánál figyelembe vesszük a terhelési követelmények mellett az régióra jellemző hó- és szél terheléseket is. Szakembereink az előzetes igényfelvételtől a kivitelezésig teljes körű támogatást nyújtanak.

Tetővel ellátott OHRA állványok – funkcionális tárolás kültéren

Kültéri állványainkat igény szerint kiváló minőségű tűzi horganyzott vagy szinterezett kivitelben szállítjuk. Időjárás elleni védelemként ezen felül különböző hát- és oldalfal kiviteleket, védő hálókat vagy zárható redőnyrendszereket kínálunk. Igény esetén komplett tető és esővíz elvezető rendszert építünk a karos állványra. A tető dőlésszögét a vízelvezető rendszer és a targonca sajátosságainak figyelembe vételével alakítjuk ki. A több éves nemzetközi tapasztalatokat felhasználva személyre szabott megoldást kínálunk szálanyag vagy nagy tömegű árujának kültéren történő tárolásához.

Tetővel ellátott OHRA karos állványok – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kültérre tetővel, fallal és esőcsatornával is rendelhető
 • A kültéri állványokat tűzi horganyzott kivitelben szállítjuk
 • Az építési engedélyhez szükséges statikai tervekhez a tartószerkezeti számítás rendelhető

Ajánlatkérés


Karos állványok mozgó alvázzal

A mozgó alvázon lévő karos állványok a lehető leghatékonyabb helykihasználást teszik lehetővé. A választott kivitel függvényében a raktárkapacitás akár 100%-kal is növelhető. A mozgó berendezések ideálisak a helyigényes, lassan forgó tárolandó árukhoz. Ehhez az állványokat mozgó alvázra szereljük, melyek akár 70 méter hosszúak is lehetnek. A berendezések állványsoronként elhelyezett gombokkal vagy távirányítóval működtethetőek.

OHRA állványok – mozgó alvázon

A mobil állványok mozgó alvázai a csarnok padlójára rögzített síneken mozognak. A már meglévő OHRA statikus állványok átalakítása, mozgó alvázra szerelése is megoldható. A rengeteg kiegészítő funkció, mint például az éjszakai parkolási mód, amikor az állványsorok között egyenlő távolságú folyosókat nyit a rendszer, ezzel megakadályozza az esetleges nemkívánatos targonca behajtást, vagy tűz továbbterjedését. Az OHRA karos állványok mozgó alvázon megfelelnek a szakmai egyesület BGR 234 irányelv előírásainak és a CE minősítéssel rendelkeznek.

OHRA állványok mozgó alvázon – előnyei

 • Akár 100%-kal nagyobb raktárkapacitás
 • Távirányítású vezérlés
 • A sínek meglévő épületekben is beépíthetők
 • BGR 234 és CE minősítés

Ajánlatkérés


Karos állványok tároló galériával

A robusztus OHRA karos állványok és a helytakarékos, többszintes raktári galériák kombinációjából tökéletes tároló rendszer alakítható ki komissziózó felületként, értékesítési felületként vagy munkahelyként. Az OHRA rugalmas állvány megoldásainak köszönhetően a tárolt anyag közvetlenül hozzáférhető marad, és szállítási utak nélkül, hatékonyan feldolgozható.

OHRA karos állványok kihasználása tároló galériaként

Használja ki az OHRA karos állványok rugalmasságát a helyiségek több szinten történő hasznosítására, és az ideális tárolási lehetőségek megteremtésére. A statikai tervektől a helyszíni szerelésig teljes körű támogatást nyújtunk egy kézből.

OHRA állványok mozgó alvázon – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Tökéletes megoldás szálanyag komissziós raktárként
 • Teljes helykihasználás
 • Beakasztott, állítható magasságú karok

Ajánlatkérés


Karos állvány ferde karokkal

A sokoldalú ferde karos állvány lehetőséget nyújt szálanyagok daruval történő beraktározására. Ennél az OHRA állványtípusnál a karok 20°-os emelkedéssel készülnek, és ezáltal karonként 800 kg-ig terhelhetőek. A ferde karoknak köszönhetően a szálanyag a helyén marad. Kézi komissziózó és betároló adapterekkel is kiegészíthetőek az állványok.

OHRA ferde karos állványok – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Robusztus, beakasztott ferde karok
 • A komissziózó adapter és a betároló adapter alap tartozéknak számítanak

Ajánlatkérés


Komplett járólap-bemutató állvány

A DIY ágazatban vagy az építőanyag osztályokon a csempék, laminált padlók és parketták kiállítására az OHRA karos állványok alkalmazhatóak bemutató állványként. A robusztus építési mód és a könnyen szerelhető 20°-os bemutató felületek tartósan tökéletes termékbemutatást biztosítanak. A standard teljes magasság 2650 mm. Az állvány hossza 2800 mm, így három euro-raklap fér el egymás mellett.

OHRA fenyőfa állvány – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, 20° bemutatófelület
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat

Ajánlatkérés


Tartozékok az OHRA karos állványokhoz

Az OHRA állvány kiegészítésére különböző tartozékok állnak rendelkezésre. Ezek a megrendeléssel együtt szállíthatók, vagy utólag is rendelhetők. Ide tartoznak a rácsrostélyok, legurulás elleni védőelemek, karhidak, és sok más. Az alábbiakban példákat láthat megvalósított megoldásainkból:

Karos állvány referenciáink

Beinbrech
Laboissiere
Alkain
Acerinox Deutschland GmbH
Fehr
Beinbrech

Beinbrech

A Beinbrech GmbH & Co.KG, Délnyugat-Németország egyik vezető fa- és építőanyag-kereskedő vállalata, az OHRA új karos állványaival bővítette tároló kapacitását a cég székhelyén, Bad Kreuznachban.

Sikertörténetre

Laboissiere

Laboissiere

A francia Gedimat Laboissiere faáru-kereskedő vállalkozás önhordó állványcsarnokot épített fatáblák tárolására.

Sikertörténetre

Alkain

Alkain

Alkain, a baszkföldi Gipuzkoa legnagyobb építőanyag-kereskedő vállalata, az OHRA cég állványaival bővítette meglevő állványrendszerét.

Sikertörténetre

Acerinox Deutschland GmbH

Acerinox Deutschland GmbH

Gyors hozzáférés és precíz áruösszállítás

Sikertörténetre

Fehr

Fehr

Új, kiváló hatékonyságú raktárépület

Sikertörténetre