Ugrás a fő tartalomra

Alkain

Karos állványok építőanyagok tárolására

Alkain: Optimális helykihasználás

Alkain, a baszkföldi Gipuzkoa legnagyobb építőanyag-kereskedő vállalata, az OHRA cég állványaival bővítette meglevő állványrendszerét és hozott létre új raktárkapacitást. Az igények teljeskörű kielégítése érdekében a kültéri állványok tetőkarral vannak ellátva, az áru védelme érdekében. A gyors kiszolgálást a vezetősínekkel ellátott keskenyfolyosós kialakítás teszi lehetővé. A karhidakon különféle méretű raklapok tárolhatók megszakítás nélkül, zavaró közbenső keretek kerülgetése nélkül.

Hondarribia és Astigarraga városában több, mint 30 000 négyzetméteren az Alkain az építőanyagok széles választékát kínálja lakossági ügyfelek és vállalatok számára. Termékspektruma a fa gerendáktól,  szigetelőanyagoktól, téglákon és csempéken át az építőiparban használt vegyianyagokon keresztűl az építő ágazat számára szükséges minden árura kiterjed. A különböző árufajtákat különböző raktárrészlegekben tárolják:

A raklapozott építőanyagok egy helyen találhatók. Az Alkain már 2008 óta alkalmaz karhíddal ellátott karos OHRA állványokat. Az egyes rakfelületek teherbírása legfeljebb 1915 kg. Az áruk négy szinten tárolhatók. A rakfelületek közötti hidakon az áruk folytonosan tárolhatók, zavaró közbenső keretek nélkül. A raktárkapacitás 2017-ben csaknem megkétszereződött. A négyszintes állványok, amelyek közül a leghosszabb 64,9 méter hosszú, elegendő kapacitást biztosítanak az Alkain növekvő forgalmához.

2017-ben újdonságként a fő csarnok belső teréhez csatlakozó új karos állványrendszert épített, raktárkapacitása bővítésére. Az új állványok jellemzői megegyeznek a belső térben alkalmazott állványok jellemzőivel. Az új, négyszintes állványrendszer a tető alatt helyezkedik el és egyszerűbb készletkezelést tesz lehetővé, mint a raklaposállvány megoldás. Egyidejűleg az árukhoz való hozzáférést is megkönnyíti, s ezzel rövidíti a kitárolási időket.

2017-ben a vállalat kültéri tárolóhelyét OHRA állítható karos tetőkarokkal ellátott karos állványrésszel bővítette, különféle anyagok, például fa- és vasáruk, valamint nehéz építőanyagok tárolására. Az ötszintes kialakítású, nagy teherbírású állítható rakfelületek teherbírása karonként 1850 kg. A kültéri létesítmény egyes szakaszain a tartóoszlopokra karhídakat helyeztek, nagy raklapokra csomagolt anyagok tárolására. A tető alátámasztására külön erre a célra kialakított tetőtartó karokat építettek be. Az állványokra oldalrakodó targoncával legfeljebb 62 m hosszú áruk rakhatók fel, öt szinten.

Az Alkain Jauregui S.A. rövid ismertetése:

Juan Alkain Jauregui S.A., rövid nevén Alkain, 1951 óta értékesít építőanyagokat különböző ágazatok számára. Termékválasztéka széles: kertészeti és fürdőszobai termékek, dekorációs és barkácsáruk, villanyszerelési cikkek, és minden más, a padlótól a tetőig. Közületi ügyfeleinek a szükséges anyagokon és szerszámokon túl pénzügyi és szállítási szolgáltatásokat is kínál. Az Alkain vállalat ma 75 főt foglalkoztat.


Projektgaléria