Ugrás a fő tartalomra

OHRA karos állványrendszer Robusztus és helytakarékos tároló rendszerek

Ajánlatkérés  Tanácsadás

Tökéletes megoldás szálanyagok tárolására

A karos állványrendszer rendkívül teherbíró tárolórendszer szálanyagok és/vagy egyéb helyigényes áruk számára. Néhány alkalmazást említve ide tartoznak például a faáruk, bútorlapok, fémlemezek, aluprofilok, gerendák, acélelemek, építőanyagok vagy akár használt gépjárművek is, valamint bármilyen típusú nagy tömegű áru.

Az OHRA karos állványrendszerei eltérnek a megszokottól, hiszen tömör acélszelvényeket használunk valamennyi tartóelemhez. Állványaink karcsú felépítése révén nagy tárolókapacitás érhető el kis alapterületen.

OHRA karos állványrendszerek – Rugalmas és egyedi kivitelben

Minden termékhez és ágazathoz léteznek specifikus karos állványok. Ezek a követelményekben, magasságban, karhosszban, teherbírásban vagy profilvastagságban különböznek egymástól. Valamennyi karos állványt az ügyfél igényei szerint egyedileg gyártunk le, és kiváló minőségű, szinterezett bevonattal, vagy kültéri kivitel esetén tűzihorganyzással látjuk el. Az OHRA karos állványok különböző változatokban kaphatók, a könnyű terheléshez készült kis állványsoroktól a teljes állványcsarnokig, ahol az állványoszlopok egyúttal tető- és faltartó szerkezetként is szolgálnak. A vállalat alapszolgáltatásainak részét képezik a sokoldalú tartozékok, például a bonyolult köztes támasztékok nélküli egybefüggő tárolófelületet lehetővé tevő karhidak, vagy a daruval történő be- és kitároláshoz való ferde karok. Ajánlatunkat további szolgáltatásaink, mint az állványszerelés, a statikai számítások vagy a rajzok készítése teszik teljessé.

OHRA karos állványrendszerek – Előnyöki

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat
 • Kültérre tetővel, hátsó fallal és esőcsatornával is
 • A kültéri állványokat tűzi horganyzott kivitelben szállítjuk

Ajánlatkérés

A mozgatható konzol OHRA


Karos állványrendszerek nagy tömegű árukhoz

Az OHRA állvány nem deformálódik. A nagy tömegű áruk minden állványtípus számára kihívást jelentenek, az OHRA karos állványai számára azonban nem. Állványrendszerünk előnyei megnövekedett terhelés esetén még nyilvánvalóbbá válnak. Akár 2500 kg-ig terjedő standard karterhelés és 10 000 kg-ig terjedő tartóterhelés mellett az OHRA karos állványa problémák nélkül elbír a legnehezebb feladatokkal is. Legyen szó kőlapokról, fémlemezekről, bútorlap-csomagokról, tekercsekről vagy nehéz szálanyagról, függetlenül attól, hogy épületben vagy kültéren történik a tárolás, szakembereink megtalálják a tárolási igényeknek megfelelő optimális megoldást. Az OHRA állványok teljesítik az Ön műszaki követelményeit, és megfelelnek az érvényes szabványoknak.

OHRA állványrendszerek - Több mint 40 év tapasztalattal

Profitáljon az állványrendszerek tervezőjeként és gyártójaként szerzett sokéves tapasztalatainkból. Az OHRA Európa-szerte működő, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkező állványrendszergyártó. Komplex tárolási helyzeteket oldunk meg a tartozékok széles skálájával és/vagy a méretre szabott megoldásokkal, például a vezetősínek és a szűkfolyosós targoncák használatának ötvözésével.

Az OHRA karos állvánnyal minden termék közvetlenül hozzáférhető marad és daruval, targoncával, szűkfolyosós targoncával vagy rakodódaruval rakodható. Az OHRA állványok teljes kihasználás esetén is tartósan stabilak maradnak, és nagymértékű biztonságot nyújtanak a munkatársak és ügyfelek számára egyaránt

OHRA állványrendszerek nagy tömegű árukhoz – Előnyök

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Igényre szabott megoldások
 • Tartósan stabil és biztonságos

Ajánlatkérés


Karos állványrendszereok könnyű terheléshez

A könnyű terheléshez készült karos állványok két kategóriára, a targoncás vagy a kézi kiszolgálású állványokra oszthatók. Az alumínium- vagy műanyag-kereskedelemben nagyon könnyű terheket mozgatnak és tárolnak. Ahogy a nehéz terhelésű állványoknál, itt is nagyon gyakori az optimális helykihasználásra és műszaki megoldásra irányuló igény. Ez a hagyományos karos állvány mellett szűkfolyosós raktárakkal, automatizált raktárakkal vagy mozgó berendezésekkel is megvalósítható. A megfelelő választásban döntő fontosságú a projekttel elérni kívánt cél.

OHRA karos állványrendszerek kézi kiszolgáláshoz

A kézi kiszolgálású állványok többnyire az asztalos- vagy ácsműhelyekben fordulnak elő, továbbá a gipszkartonozó és fémfeldolgozó ágazatokban találhatóak meg. Itt könnyű karos állványra van szükség a lapok vagy profilok komissiózásához, a rend és tisztaság fenntartásához és a gyártási folyamatok támogatására. Az állványok magassága, mélysége és a karok terhelése szabadon konfigurálható. A kézi kiszolgálású karos állványok esetén a 2000 vagy 2500 mm magasság és 600 vagy 800 mm karhossz a legjellemzőbb. Az állványokat igény szerint kocsialappal, görgőkkel és/vagy polcokkal is felszereljük, mobil megoldásként az üzemen belüli szállításhoz. A standard tartozékok teljes választéka itt is rendelkezésre áll. Minden állványt rögzítőelemekkel, valamint padlórögzítőkkel szállítunk.

OHRA karos állványrendszerek könnyű terheléshez – Előnyök

 • A követelményeknek megfelelő, egyedi kivitel
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Egyszerű kezelés
 • Standard tartozékok széles választéka

Ajánlatkérés


Tetővel ellátott karos állványendszerek

Kültéren a tetővel ellátott karos állványok ideális megoldást jelentenek olyan szálanyag tárolására, amelyet nem feltétlenül szükséges csarnokban tárolni. Az állványrendszer statikus számításánál figyelembe vesszük a régióra jellemző hó- és szélterheléseket, és ennek megfelelően méretezzük az állványszelvényeket és állványtetőt. Szakembereink  a tervezéstől a tetőfedésig teljes körű támogatást nyújtanak. Az építési engedélyek beszerzésében is biztosítunk segítséget, szükség szerint rajzokkal és statikai számításokkal kiegészítve.

Tetővel ellátott OHRA állványrendszerek – Funkcionális tárolás kültéren

Kültéri állványainkat tetővel, igény szerint kiváló minőségű tűzihorganyzott vagy szinterezett kivitelben szállítjuk. Időjárás elleni további védelemként különböző, fémlemezből vagy fatáblákból készült hát- és oldalfalkiviteleket, az időjárási viszontagságok elleni védőhálókat vagy zárható redőnyrendszereket kínálunk. Igény esetén az állványrendszert komplett tetővel és esővíz-elvezető rendszerrel szállítjuk. A tető dőlésszögét a vízelvezető rendszer és a targonca sajátosságainak figyelembevételével alakítjuk ki. Robusztus karos állványrendszereink és átfogó ismereteink révén megtaláljuk a tökéletes megoldást kínálunk a szálanyagok vagy nagy tömegű áruk kültéren történő tárolásához.

Tetővel ellátott OHRA karos állványrendszerek – Előnyök

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kültérre tetővel, fallal és vízelvezető rendszerrel is rendelhető
 • A kültéri állványokat tűzi horganyzott kivitelben szállítjuk
 • Az építési engedélyhez szükséges statikai számításokat is biztosítani tudjuk

Ajánlatkérés


Mobil Karos állványrendszerek

A mobil karos állványok a lehető leghatékonyabb helykihasználást teszik lehetővé. A választott kivitel függvényében a raktárkapacitás akár 100%-kal is növelhető. A mobil állványok ideálisak a helyigényes, lassan forgó tárolandó árukhoz. Ehhez az állványokat mozgó alvázra szereljük, melyek akár 70 méter hosszúak is lehetnek. A mozgó berendezések manuálisan vagy távirányítóval működtethetőek a szükséges folyosó megnyitása érdekében.

OHRA állványrendszerek – mozgó alvázon

A mobil állványok mozgó alvázai a csarnok padlójára rögzített síneken mozognak. A már meglévő OHRA statikus állványok átalakítása, mozgó alvázra szerelése is megoldható. Az éjszakai parkolási mód révén megakadályozható az esetleges nemkívánatos targoncabehajtás. A mobil állványrendszerek esetében ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetünk a megbízható biztonságra és a bevált szabványokra, mint a standard állványrendszerek esetében. A mozgó alvázra szerelt OHRA karos állványok megfelelnek a német szakmai szövetségi BGR 234 rendelet rendelkezéseinek, és CE-minősítéssel rendelkeznek.

OHRA mobil állványrendszerek– Előnyök

 • Akár 100%-kal nagyobb raktárkapacitás
 • Távirányítású vezérlés
 • A sínek meglévő épületekben is beépíthetők
 • BGR 234 és CE minősítés

Ajánlatkérés

Effective warehouse systems by RBB Aluminium


Karos állványorendszerek tároló galériával

A robusztus OHRA karos állványok és a helytakarékos, többszintes tárológalériák kombinációjából tökéletes tárolórendszer alakítható ki komissiózó felületként, értékesítési területként vagy munkahelyként. Az OHRA rugalmas állványmegoldásainak köszönhetően a tárolt anyag közvetlenül hozzáférhető marad, és hosszadalmas, időigényes szállítási utak nélkül, hatékonyan feldolgozható.

OHRA karos állványok használata tároló-galériaként

A karos állványok a tárológaléria tartószerkezeteként és hordozójaként is használhatók, függetlenül attól, hogy a tárológaléria fentre szerelt vagy állványba épített közbenső platform. Használja ki az OHRA karos állványok rugalmasságát a helyiségek több szinten történő hasznosítására, és az ideális tárolási lehetőségek megteremtésére. A statikai tervektől a helyszíni szerelésig teljes körű, átfogó támogatást nyújtunk.

OHRA állványrendszerek mozgó alvázon – Előnyök

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Tökéletes megoldás szálanyagok komissió raktáraként
 • Teljes helykihasználás
 • Beakasztott, állítható magasságú karok

Ajánlatkérés


Karos állványrendszerek ferde karokkal

A sokoldalú ferde karos állvány lehetőséget nyújt szálanyagok daruval történő beraktározására. Ennél az OHRA állványtípusnál a karok 20°-os emelkedéssel készülnek, és ezáltal karonként 800 kg-ig terhelhetőek. A ferde karoknak köszönhetően a szálanyagok könnyedén a helyükre csúsznak. Az egyes tételek erre szolgáló adapterekkel komissiózhatók, majd targoncával vagy daruval szállíthatók.

OHRA ferde karos állványrendszerek – Előnyök

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Robusztus, beakasztott ferde karok
 • A komissiózó adapter és a polcok alaptartozékok

Ajánlatkérés


Komplett járólap-bemutató állvány

A barkácsiparban és barkácsáruházakban az OHRA karos állványrendszerek a csempék, laminált padlók és parketták kiállítására alkalmazhatóak bemutató- és tárolóállványként. A robusztus kialakítás és a könnyen szerelhető 20°-os bemutatófelületek tartós, tökéletes termékbemutatást tesznek lehetővé. A standard összmagasság 2650 mm, az állvány hossza pedig 2800 mm, így három euro-raklap fér el egymás mellett.

OHRA kúpos kialakítású állvány – Előnyök

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, 20°-os bemutatófelület
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat

Ajánlatkérés


Műszaki jellemzők

Karos állványaink tömör falú, melegen hengerelt, robosztus acélprofilokból készülnek, amelyek gondoskodnak a magas szintű terhelhetőségről, működési biztonságról és hosszú élettartamról.

A tartóelemek (oszlopok, karok, talpak) szinterezett felületűek, standardként RAL 5015 színben, de további standard RAL színekben is elérhetők. A kültéri használatra alkalmas állványok pedig tűzihorganyzottak.

Terméktulajdonságok - beakasztott karok:

 • állítható kiosztás 100:100 mm
 • Rugalmasan beakasztható, szabadon mozgó (pl. Typ K60K+H), ezáltal védi a sérülésektől a kart és az árut
 • Gyorsan vízszintes helyzetbe akasztható
 • Kiváló minőségű, kovácsolt, speciálisan erősített beakasztó karmok
 • Előre mutató adagolócsavar
 • Szegély nélküli, a felületből nem kiálló csatlakozólemezek a karoknál, így az áruk sérülés nélküli be- és kiraktározása lehetséges.
 • Előírásszerű karterelők a karokon
 • Előre mutató legurulásgátló előkészítés

Alapkivitel / talpak gumivédelemmel

 • Alapesetben mindkét oldalon 100:100 mm lyukasztott raszter (egyoldalú állvány a későbbi kétoldalú használatra előkészítve)
 • Alapesetben a talp szorosan lecsavarozott, a teljes felületű alátétlemez a talpakhoz. Így nincs sérülés a be- és kiraktározásnál.
 • A raktárátalakítás vagy a javítások gond nélkül elvégezhetők.
 • Gumivédelem és lekerekített élek az alapkivitelű talpaknál (Rendszer: K60)

Az állványrendszerünk megfelel a DIN EN 1090 szabványnak és az érvényes jogszabályi előírásoknak (BGR/234). A magas biztonsági követelmények miatt 1994 óta rendelkezünk a legmagasabb hegesztési minőségi bizonyítványokkal és  hegesztőmérnöki igazolásokkal.

Tartozékok az OHRA karos állványokhoz

Az OHRA állványrendszerek kiegészítésére különböző tartozékok állnak rendelkezésre. Ezek a megrendeléssel együtt szállíthatók, vagy utólag is rendelhetők. Ide tartoznak a rácsrostélyok, legurulás elleni védőelemek nehéz és könnyű kivitelben, karhidak, nyeregcsövek és sok más. Az alábbiakban példákat láthat megvalósított megoldásainkból.

Karos állvány referenciáink

Maderas Besteiro
Knaus Tabbert
Borovi
Rubio Careco
Thyssen
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

A Maderas Besteiro vállalatnál az OHRA karos állványai teszik lehetővé az akár 13,5 méteres faanyagok hatékony tárolását; az akár 15 tárolási szinttel rendelkező, egyedi kialakítású raklapos állványok elegendő helyet biztosítanak a HPL dekorlemezek (High Pressure Laminate) nagy választékának. A korábbi padlón történő tároláshoz és a régi állványokhoz képest a Maderas Besteiro ugyanakkora területen csaknem 20 százalékkal növelte raktárkapacitását, a be- és kitárolási folyamatait 30 százalékkal gyorsította, és 70 százalékkal kevesebb raktári áru sérült meg.

Sikertörténetre

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, Európa egyik vezető szabadidőjármű-gyártója új jandelsbrunni raktárát az OHRA karos és raklapos állványrendszerével szerelte fel a korszerű felépítménygyártás közvetlen ellátásához. Ez azt jelenti, hogy különböző anyagok, például ragasztók, alumínium- és GRP-tekercsek, rétegelt lemezcsomagok, PVC padlóburkolatok vagy fa- és poliuretánhab-csíkok hatékonyan tárolhatók. A raklapos és egyes esetekben a karos állványrendszerek rácsos fenékkialakítása lehetővé teszi a legkülönbözőbb konténerek és rakodási segédeszközök rugalmas tárolását. Az állványok nagy teherbíró képessége is lenyűgöző – a nyolc méter magas karos állványok állványonként akár 12 tonnát is elbírnak, míg a raklapos állványok polcainak terhelhetősége akár 2,4 tonna is lehet. Az OHRA a tűzvédelmi rendszerekkel szemben támasztott szigorú követelmények egyszerű teljesítéséért is kap jópontokat: például két 80 milliméteres lyukat fúrtak az állványoszlopokba, hogy a sprinkler rendszer vezetékeit át lehessen rajtuk vezetni. Ez a megoldás nemcsak különösen helytakarékos, hanem a vezetékeket is jól védi a sérülés ellen.
 

Sikertörténetre

Borovi

Borovi

A Borovi Impex Nagyker Kft. magyar fakereskedelmi vállalat több mint kétszeresére növelte raktározási kapacitását az OHRA karos állványrendszerével. Öt darab 24 méter hosszú, hét tárolási szintű karos állvány megkönnyíti a hozzáférést az egyes tételekhez, a korábbi padlós tárolórendszerhez képest. A tető- és falszerkezetes állványok az időjárás viszontagságaitól is védik az árut. Az új állványokkal a vállalat 30 százalékkal gyorsabban tudja ellátni ügyfeleit, a készletkárosodás pedig 40 százalékkal csökkent.

Sikertörténetre

Rubio Careco

Rubio Careco

A Rubio Caréco francia autóbontó vállalat az OHRA által biztosított új állványrendszernek köszönhetően a rendelkezésre álló területen ötszörösére növelte raktárkapacitását a használt járművek tárolásánál. A 108 darab, újonnan telepített, kétoldalas karos állvány tárolási szintenként és oldalanként akár 2200 kg teherbírással rendelkezik. A raktárban öt tárolási szintet alakítottak ki, szintenként 7,6 méteres polcmagassággal. Ily módon ugyanakkora területen 216 jármű helyett 1080 autó tárolható, ami a korábbi, padlón történő tároláshoz képest jelentősen biztonságosabb és hatékonyabb megoldást kínál.

Sikertörténetre

Thyssen

Thyssen

Une installation de rayonnages mobiles de thyssenkrupp Materials Hungary vieille de 17 ans a pu être remise au goût du jour grâce au Retrofit.. OHRA a remplacé les pièces mécaniques usées et modernisé l'ensemble de l'électrotechnique. La modernisation garantit que l'installation pourra continuer à fonctionner avec une grande disponibilité. Le concept de commande et le système de sécurité correspondent à nouveau à l'état actuel de la technique - l'installation modernisée répond ainsi aux mêmes exigences qu'une installation neuve, mais n'a nécessité qu'une fraction de l'investissement.

Sikertörténetre