Ugrás a fő tartalomra

Tetővel rendelkező állványok Megoldások kültéri tároláshoz

Tanácsadás

Tetős állványok

Kültéri tároláshoz az OHRA olyan állványrendszereket kínál, amelyek nemcsak nagyobb tárolási felületet biztosítanak, hanem kellő védelmet nyújtanak az időjárási hatások ellen is. Például a faanyagok tárolására szolgáló karos és raklapos állványokon a tető gondoskodik az áru szárazon tartásáról és egyben szellőzéséről.

Az OHRA különféle tetőszerkezeteket kínál, amelyek statikus méretezését a hó- és szélterhelés figyelembevételével végzi. Vállalatunk trapézlemezeket szállít tetőfedő elemként, de az Önök által beszerzett anyagok is felszerelhetők. 

Az OHRA kültéri raktárak előnyei

 • A kültéri raktár alapterületének optimális kihasználása
 • Különféle tetőszerkezetek
 • Az OHRA vállalja a szerelést és tetőfedést is
 • Helyszíni teljesítés lehetséges
 • Acélszerkezet – a statikai alapszámítások rendelkezésre állnak
 • Egyedi kialakítás igény szerint
 • Optimális ár-érték arány

 


Tetővel ellátott karos állványrendszerek

Kültéren a tetővel ellátott karos állványok ideális megoldást jelentenek olyan szálanyag tárolására, amelyet nem feltétlenül szükséges csarnokban tárolni. Az állványrendszer statikus számításánál figyelembe vesszük a terhelési követelmények mellett a régióra jellemző hó- és szélterheléseket is. Szakembereink a tervezéstől a tetőfedésig teljes körű támogatást nyújtanak. Szükség esetén pedig rajzokat és statikai számításokat is biztosítunk.

Tetővel ellátott OHRA állványrendszerek – Funkcionális tárolás kültéren

Kültéri állványainkat tetővel, igény szerint kiváló minőségű tűzihorganyzott vagy szinterezett kivitelben szállítjuk. Időjárás elleni további védelemként különböző, fémlemezből vagy fatáblákból készült hát- és oldalfalkiviteleket, az időjárási viszontagságok elleni védőhálókat vagy zárható redőnyrendszereket kínálunk. Igény esetén az állványrendszert komplett tetővel és esővíz-elvezető rendszerrel szállítjuk. A tető dőlésszögét a vízelvezető rendszer és a targonca sajátosságainak figyelembevételével alakítjuk ki. Robusztus karos állványrendszereink és átfogó ismereteink révén megtaláljuk a tökéletes megoldást kínálunk a szálanyagok vagy nagy tömegű áruk kültéren történő tárolásához.

Tetővel ellátott OHRA karos állványrendszerek – Előnyök

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kültérre tetővel, fallal és vízelvezető rendszerrel is rendelhető
 • A kültéri állványokat tűzihorganyzott kivitelben szállítjuk
 • Az építési engedélyhez szükséges statikai számításokat is biztosítani tudjuk

Ajánlatkér

Tetővel ellátott raklapos állványrendszerek

A tetővel ellátott raklapos állvány az OHRA egyik specialitása. Kültéri állványokon tárolható, azonban időjárásra érzékeny áruk számára nincs jobb megoldás. Az OHRA tetővel ellátott állványai különösen alkalmasak a kertészeti választékkal rendelkező szakáruházak vagy az építőanyag-kereskedelem számára, ahol a beton késztermékek, raklapozott zsákos áru vagy fa építőelemek kültéren kerülnek tárolásra.

Tetővel ellátott OHRA állványok – Számos különböző kivitel

Változatokban gazdag tetőrendszerek, valamint különböző falkivitelek teszik teljessé az állványrendszert, és védik a raktározott termékeket az időjárási viszontagságaival szemben. Tetőfedéshez pl. trapézlemezek vagy polikarbonát lapok, falburkolatokhoz trapézlemezek vagy szendvicspanelek használhatók. Az állványok valamennyi tartóeleme, mint az oszlopok és a karok, tűzihorganyzással vagy szinterezett bevonattal is rendelhető. Tetővel ellátott állványok esetén figyelembe vesszük a régióra jellemző hó- és szélterheléseket is. Ezeknek a statikai feltételeknek a figyelembevétele biztosítja, hogy a tetővel ellátott OHRA raklapos állvány minden időjárásnak ellenáll.

Tetővel ellátott OHRA raklapos állványok – Előnyök

 • A teljes kültéri terület kihasználása – ez értékes helyet takarít meg a raktárhelyiségben
 • Nagy terhelések az időjárási befolyások figyelembevételével
 • Hosszú élettartamú szerkezet – fenntartható raktári befektetés
 • Költségkímélő megoldás a kevés szerkezeti elemnek köszönhetően
 • Különböző tetőkivitelekben választható

Ajánlatkérés

Tetővel karos állványok referenciáink

Borovi
Albixon
André Celis Bouw.Punt
Descamps
Fries GmbH & Co.KG
Borovi

Borovi

A Borovi Impex Nagyker Kft. magyar fakereskedelmi vállalat több mint kétszeresére növelte raktározási kapacitását az OHRA karos állványrendszerével. Öt darab 24 méter hosszú, hét tárolási szintű karos állvány megkönnyíti a hozzáférést az egyes tételekhez, a korábbi padlós tárolórendszerhez képest. A tető- és falszerkezetes állványok az időjárás viszontagságaitól is védik az árut. Az új állványokkal a vállalat 30 százalékkal gyorsabban tudja ellátni ügyfeleit, a készletkárosodás pedig 40 százalékkal csökkent.

Sikertörténetre

Albixon

Albixon

Az ALBIXON vállalat, az úszómedencék és medencefedések Európában piacvezető gyártója az OHRA tetős karos állványaival bővítette a raktárkapacitását. Itt alumínium profilokat tárolnak raklapokon, a raklapok hossza 5–12 méter, a súly pedig 500–1200 kg. Az új állványrendszerrel nemcsak helyet, hanem költségeket is megtakarít a vállalat: Elkerülhető a felesleges anyagmozgatás, növekszik a raktáron belüli szállítás hatékonysága, és csökken a tárolt árukban keletkező károk kockázata is. Az időjárás elleni védelemnek köszönhetően a minőségellenőrzési költségek is alacsonyabbá válnak. A tárolt áruk megfelelő átláthatósága révén jelentősen egyszerűsödik a leltározás is.

Sikertörténetre

André Celis Bouw.Punt

André Celis Bouw.Punt

Építőanya tárolás korlátok nélkül

Sikertörténetre

Descamps

Descamps

Überdachung einer "Drive-In-Zone" mit zusätzlicher Lagermöglichkeit.

Sikertörténetre

Fries GmbH & Co.KG

Fries GmbH & Co.KG

2.100 mm hosszú konzolos karok lemezek optimális tárolására

Sikertörténetre