Ugrás a fő tartalomra

OHRA raklapos állványok Rugalmas és változtatható állványok

Ajánlatkérés  Tanácsadás

Raklapos állványok egyedi megoldásokhoz

A raklapos állványok a leggyakrabban használt tároló rendszerek számos követelmény kielégítésére. Az áruk különböző raklapokon (pl. euro-raklapokon vagy ipari raklapokon) történő klasszikus tárolása mellett ezeken az állványokon rakodási segédeszközök mint rácsos konténerek vagy nehéz szerszámok is elhelyezhetőek. A raklapos állványok számos ágazatban megtalálhatóak, például az építőanyag-kereskedelemben, szállítmányozásban, ipari árufeladó raktárakban vagy nagy tömegű árucikkek egyállomásos felhasználói rendszereként.

OHRA raklapos állványok – számos alkalmazási lehetőség

Az OHRA robusztus raklapos állványai melegen hengerelt, minőségi acélprofilokból állnak, így nagy terheléseket és biztonságos kezelést tesznek lehetővé. Az egyes rekeszek magassága 100 mm-es raszterben állítható. Könnyű és közepesen nehéz terhek esetén is gazdaságosan alkalmazhatóak az acéllemezekből készült és IPG tartókkal ellátott raklapos állványok. Az OHRA egyik specialitása a tűzi horganyzott, kültéri raklapos állvány. A tároló rendszerek tetővel és tető nélkül is rendelhetők. Valamennyi raklapos állvány gyorsan felszerelhető, és igény szerint bővíthető.

OHRA raklapos állványok – előnyei

 • A raktár követelményeinek megfelelő, egyedi kivitel
 • Egyszerű és gyors szerelés
 • Jelentős biztonsági tartalékok minden rendszerben
 • Rendszertartozék az állványok egyedi kialakításához
 • Kültéri felállítás tűzi horganyzott tetővel és fallal is lehetséges
 • Minden ágazatban használható – Made in Germany

Raklapos állványok nagy tömegű árukhoz

Az OHRA robusztus P3 raklapos állványa ideális megoldást jelent a nagy tömegű és helyigényes terhek számára. Itt számos árucikk, mint nyersanyagok, félkész és egyéb, raklapokon tárolt termékek is helyet találnak. A melegen hengerelt acélprofil oszlopok és karok kombinációja több mint 32 500 kg-os mezőterhelést és több mint 6000 kg-os rekeszterhelést tesz lehetővé. Az állványok magassága a rendelkezésre álló helyhez igazodik. Valamennyi rekesz magassága 100 mm-es raszterben, szerszám nélkül állítható. Kültéri alkalmazáshoz tűzi horganyzott kivitelben. Igény szerint tető- és falburkolattal.

OHRA állványok – maximális teherbírás

A melegen hengerelt acél statikailag rugalmas, és megtartja előnyeit a magas vertikális terhelhetőség szempontjából. Más raklapos állványok hidegen hengerelt, 2 mm vastag acélból készülnek, amely már enyhe lökések esetén sem rugalmas, gyorsan törik és elveszíti tartóerejét. Nehéz raklapokkal való terhelés esetén az optimális teherbírás biztosítására különös jelentőséggel bírnak a melegen hengerelt acélból készült oszlopok.

OHRA raklapos állványok nagy tömegű árukhoz – előnyei

 • Egyedi raklapos állvány nagy tömegű árukhoz
 • Kiválóan alkalmas építőanyagok, nyersanyagos raklapok és gépalkatrészek számára
 • Akár 32 500 kg mezőterhelésig
 • Akár 6000 kg rekeszterhelésig
 • Bármikor bővíthető, egyszerű szerelés
 • Kültérre tetővel és tűzi horganyzott kivitelben is rendelhető

Ajánlatkérés


Raklapos állványok közepesen nehéz és könnyű terheléshez

Könnyű és közepesen nehéz terhelés esetén (max. 3 000 kg rekeszterhelésig) a gazdaságilag előnyös OHRA P5 raklapos állványok alkalmazhatóak. Ott, ahol a nem kötött pályás anyagmozgató eszközök vezetősíneken közlekednek, az állványoszlopok kevésbé robusztusak is lehetnek. Az optimalizált acéllemezekből készült állványoszlopok, valamint a hozzáillő vízszintes karok teljesítik a biztonságos és sokoldalú raklapos állványokkal szemben támasztott statikai követelményeit.

OHRA állvány könnyű terheléshez – kiváló minőség

Szabványszerűen az állványoszlopok csavarozva vannak, igény esetén az OHRA azonban hegesztett oszlopat is szállít. A vízszintes karok IPG profilokból készülnek, amelyeket beakasztható hevederekkel rögzítünk az oszlophoz. A karok magassága 50 mm-es raszterben, szerszámok nélkül állítható. Az OHRA P5 raklapos állvány akár 3000 kg-os rekeszterhelést és akár 18 000 kg-os mezőterhelést tesz lehetővé. Szabványszerűen az oszlopok horganyzott kivitelben és a karok RAL 7035 (világosszürke) színben készülnek.

OHRA raklapos állványok könnyű terheléshez – előnyei

 • Csekély beruházási költségek, költségkímélő megoldás raklapok tárolására
 • Gyors szerelés
 • Bármikor bővíthető
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat

Ajánlatkérés


Tetővel ellátott raklapos állványok

A tetővel ellátott raklapos állvány az OHRA egyik specialitása. Kültéri állványokon tárolható, azonban időjárásra érzékeny áruk számára nincs jobb megoldás. Az OHRA tetővel ellátott állványai különösen alkalmasak a kertészeti választékkal rendelkező szakáruházak vagy az építőanyag-kereskedelem számára, ahol a beton késztermékek, raklapozott zsákos áru vagy fa építőelemek kültéren kerülnek tárolásra.

Tetővel ellátott OHRA állványok – számos különböző kivitel

Változatokban gazdag tetőrendszerek, valamint különböző falkivitelek teszik teljessé az állványrendszert, és védik a raktározott termékeket az időjárási viszontagságaival szemben. Tetőfedéshez pl. trapézlemezek vagy polikarbonát lapok, falburkolatokhoz trapézlemezek vagy szendvicslemezek használhatók. Az állványok valamennyi tartóeleme, mint az oszlopok és a karok, tűzi horganyzással vagy szinterezett bevonattal is rendelhető. Tetővel ellátott állványok esetén figyelembe vesszük a régióra jellemző hó- és szélterheléseket is. Ezeknek a statikai feltételeknek a figyelembevétele biztosítja, hogy a tetővel ellátott OHRA raklapos állvány minden időjárásnak ellenáll.

Tetővel ellátott OHRA raklapos állványok – előnyei

 • A teljes kültéri terület kihasználása – ez értékes helyet takarít meg a raktárhelyiségben
 • Nagy terhelések az időjárási befolyások figyelembevételével
 • Hosszú élettartamú szerkezet – tartós raktári befektetés
 • Költségkímélő megoldás a kevés szerkezeti elemnek köszönhetően
 • Különböző tetőkivitelek rendelhetők

Ajánlatkérés


Raklapos állványok mozgó alvázzal

A mozgó raklapos állványok dinamikus állványberendezések és olyan raklapozott árukhoz alkalmasak, melyeket kis alapterületen, kompakt módon szükséges tárolni. Ebben a tároló rendszerben robusztus raklapos állványokat szerelünk csavarodásbiztos mozgó alvázakra. A teljes állványsor elektronikus vagy manuális vezérléssel, egyetlen állványegységként mozgatható. A mozgó alvázak síneken futnak, melyek épülő vagy már meglévő épületek padlójába is szerelhetők. Ezáltal a raklapos állvány minden állványblokkjához csak egy kezelőfolyosó szükséges. Ez kiváló helykihasználást jelent, mivel mindig csak az a folyosó nyílik ki, ahol az áru be- vagy kitárolása történik.

OHRA állvány - optimális helykihasználás mozgó alvázakkal

A mozgó állványok halkan mozognak, és hézagmentesen tolódnak össze. Az üzemidőkön kívül az állványberendezés "éjszakai parkolási pozícióba" kapcsolható. Ekkor a raklapos állványsorok között egyenlő távolságú folyosókat nyit a rendszer, és ezzel megakadályozza az esetleges nemkívánatos behajtást. Így a mozgó állványok lopás elleni is biztos védelmet nyújtanak.

OHRA raklapos állványok mozgó alvázon – előnyei

 • Nagyon kompakt rendszer, nagy mennyiségek kis alapterületen történő tárolására
 • Kiváló helykihasználás
 • Megnövelt raktárkapacitás
 • Értékes áru lopás elleni védelme az állványblokkok „éjszakai parkolási pozíciójának“ köszönhetően
 • Rövid munkautak

Ajánlatkérés


Raklapos állványok tároló galériával

Az OHRA tároló galériával felszerelt raklapos állványai esetén az OHRA raklapos állványok képezik a tároló galéria tartószerkezetét. A raklapos állványok egyes állványsorai vízszintesen, acélprofilokkal vannak összekötve úgy, hogy a különböző padlóburkolatok (pl. rácsrostélyok vagy forgácslapok) önhordó raktárfelületet képeznek az állványok között. Ez lehetővé teszi a raktár minden centiméterét kihasználását, és nem pazarol el helyet. Az állványberendezésen belül több szint is megvalósítható.

OHRA állványok tároló galériával – új lehetőségek

Az állvány és a tároló galéria egyesítése egyedi és sokoldalú tárolási lehetőségeket teremt, például a komissziózó- és a munkaterület kombinációját közvetlen tárolási lehetőséggel. Az OHRA raklapos állványaihoz erős, melegen hengerelt acélprofilokat dolgoz fel, ami egy állványberendezésen belül több szint problémamentes létrehozását teszi lehetővé.

OHRA raklapos állvány tároló galériával – előnyei

 • Optimális helykihasználás a teljes belmagasság hasznosításának köszönhetően
 • A tároló- és a komissziózó terület közvetlen közelsége
 • Munkautak megtakarítása a közvetlenül a raktárterületen elhelyezett félemeleteknek köszönhetően
 • A hasznos terület megsokszorozása a raktárhelyiség teljes magasságának kihasználásával

Ajánlatkérés


Bejárható állványok

A bejárható állvány (vagy „Drive-in állvány“) a tömbben és az állványon történő tárolás előnyeit kombinálja: Kompakt helykihasználás nagy raktározási magasság mellett. Különösen alkalmas nagy mennyiségű azonos termék, és nem egymásra rakható, nyomásra érzékeny árucikkek tárolására. Ide tartoznak a mosószerek, katalógusok, motorolaj, toalettpapír vagy hosszú szavatossági idejű konzervek.

OHRA bejárható állvány – egy oldalon nyitott tároló rendszer

Az állvány kiszolgálása egy oldalról történik. A targonca behajt az állványok közötti folyosóba, és az oldalt felszerelt kereszttartókra helyezi a raklapokat. A bejárható állvány csak egy nyitott oldallal rendelkezik, innen történik a kiszolgálás. Az utoljára berakodott raklap kerül elsőként kirakodásra. A raktározás így a LIFO (Last-In-First-Out) elv szerint történik. Az OHRA bejárható állványok oszlopai, az igények és a terhelés függvényében, IPE vagy U profilokból készülnek annak érdekében, hogy több állványfolyosót lehessen létrehozni, ez ugyanakkor védi az állványt a targonca akaratlanul hozzáütközéseitől. Az állványfolyosó oldalán elhelyezett kereszttartók rendkívül teherbírók és kiválóan csúsznak. Az oszlopok kiegészítő védelmére a bejárati zónában az OHRA ütközésvédőket ajánl.

OHRA bejárható állványok – előnyei

 • Különösen helytakarékos a raktár nagymértékű tömörítésének köszönhetően
 • Nagyfokú felület-/térkihasználás
 • Érzékeny árucikkek nyomásmentes tárolása
 • Költségmegtakarítás a raklapok különösen kompakt tárolásának köszönhetően

Ajánlatkérés


Műszaki jellemzők

Az OHRA P-III. raklapos állványok tömör falú, melegen hengerelt acélprofilokból készül, amely lehetõvé teszi a kiemelkedõen magas teherbírást, munkabiztonságot és megnövelt élettartamot.

A fõ egységek (lábak, állványok, tartógerendák) szinterezettek, különbözõ RAL színekben elérhetõek. Kültérre DIN EN 1461 szabvány szerint tûzihorganyzottak.


Termékjellemzõk:

v Oszlopok és kerettámaszok:

 • Melegen hengerelt U-profil oszlopok. Min 6mm anyagvastagság.
 • Nagy teherbírású, melegen hengerelt IPE-gerendák.
 • Egyedülálló ellenálló képesség a mechanikai behatások ellen.
 • Anyagában rugalmas acélprofilok akadályozzák meg kisebb lökések esetén a maradandó deformálódást.
 • Gerendák 100mm-kénti állítható, 50mm állítási lehetõség opcionálisan rendelhetõ.
 • Gyorsan és egyszerûen szerelhetõ.
 • Széles RAL színválaszték.
 •  25 év átrozsdásodás elleni garancia.

A raktári állványrendszereink megfelelnek a DIN EN 1090, DIN EN 18800-7, EUROCODE és FEM 10.2.02. szabványoknak, elõírásoknak.

Tartozékok a raklapos állványokhoz

Az OHRA raklapos állványok tartozékainak széles választéka segít a tároló rendszere egyedi és az ágazatnak megfelelő berendezésében.

Különböző kivitelű ütközésvédők, az állványfolyosók biztonságát szolgáló oszlopmagasítók, teherelosztók, áttolás elleni védőelemek vagy távtartók a számos termék csak egy részét képezik. Az OHRA raklapos állványok tartozékai a megrendeléssel együtt szállíthatók, vagy utólag is rendelhetők.

Raklapos állvány referenciáink

Schönreiter
Verdouw
Götz-Moritz
Gottlieb Müller
Schönreiter

Schönreiter

A landshuti Essenbachban székelő Schönreiter Baustoffe építőanyag-szakkereskedés nyersfalazási és magasépítési anyagokkal, valamint faanyagokkal bővítette áruválasztékát. Az ehhez szükséges bel- és kültéri raktárkapacitást az OHRA karos és raklapos állványaival építette ki.

Sikertörténetre

Verdouw

Verdouw

A Verdouw Bouwproducten, mely Hollandiában az építőanyagok területén az egyik legnagyobb nagykereskedő cég, az Apeldoorn városában található új telephelyén kialakított logisztikai központját az OHRA karos állvány és raklapos állványrendszereivel szerelte fel.

Sikertörténetre

Götz-Moritz

Götz-Moritz

Götz + Moriz, Dél-Baden vezető építőanyag- és cserépkereskedelmi vállalata, jelentősen bővítette lörrachi telephelyét, és a vállalat új raktárcsarnokot is épített, OHRA raklap- és karos állványokkal. Ehhez több nehézséget is le kellett oldania: az állványok egy részét lejtőn kellett megépíteni, számolni kellett a szélterheléssel, és ezen felül  a helyszín 3-as kategóriájú földrengészónában helyezkedik el. 

Sikertörténetre

Gottlieb Müller

Gottlieb Müller

A svájci Gottlieb Müller építőipari vállalat OHRA karos és raklapos állványokkal szerelte fel új raktárát. Az új raktárcsarnok 16 karos állványa raklapok és gitterboxok elhelyezésére szolgál. A bel- és kültéren elhelyezett, részben karhidakkal és polc alátétlemezekkel felszerelt karos állványokon rugalmasan helyezhetők el szálanyagok, raklapok, gitterboxok és önálló cikkek.

Sikertörténetre

Seuner Fabricados

A CMZ Machinery Group részét képező Seuner Fabricados spanyol vállalat az esztergagépalkatrészek tárolására egy új OHRA állványrendszert telepített. A projekt célja, hogy a legnagyobb tárolási kapacitást érjenek el különböző méretű és alakú alkatrészek számára, amelyek speciális palettákon kerülnek tárolásra, mind a 8,58 m magasságban.

Sikertörténetre