Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Faanyagkereskedelem

Tanácsadás

Ágazatspecifikus raktárrendszerek

Az OHRA több mint 40 éve alakítja a gazdaságos és áru kímélő állvány- és raktározási megoldásait.

Így találta fel és tökéletesítette az OHRA a szabadon mozgó kart, amely ma a faraktározás területén alap elvárásnak számít.

Hosszú, nehéz vagy terjedelmes faanyagok tárolására a karos állvány az ideális megoldás. Teherbíró, de karcsú melegen hengerelt acélprofiljai révén az OHRA karos állvány sok anyagot képes tárolni kis alapterületen.

A faipar számára további állványfajtákat is kifejlesztettünk, például raklapos állványokat, álló rekeszeket, táblaanyag-tárolókat.  

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Karos állványrendszerek

Hosszú, nehéz vagy terjedelmes alapanyagok, például OSB lemezek, forgácslapok vagy tömörfa anyagok ideális tárolórendszere. Az állítható magasságú karok ütközés esetén felfelé és oldalirányban kitérnek, így védve az állványt, és ami még fontosabb, az Ön termékeit sérülések ellen. Minden karos állványrendszert a vevő igényeinek megfelelően, a raktározott áru követelményeihez igazodva készítünk, szállítunk és igény szerint szerelünk. Az OHRA karos állványrendszerek tartóelemeinek melegen hengerelt acélprofiljai lehetővé teszik a termékek biztonságos tárolását. A tartóoszlopok és karok magas minősége hosszú élettartamot és ezáltal gazdaságos megoldást biztosít. Az OHRA karos állványrendszerek bel- és kültérben is felállíthatók. Fa termékek gazdaságos és optimális tárolását szolgálják az OHRA bevált és sikeres megoldásai, például a lekerekített terelők a karokon, az abroncsvédők, a nemesacél szerkezeti anyagok, a szintezőcsavarok, a tárolási magasság könnyű állíthatósága, a hosszú élettartamú melegen hengerelt acél profilokból kialakított karcsú szerkezet, a tartozékok széles választéka. Az OHRA karos állványai beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak.

Az előnyei:

 • Az állványtartó oszlopok és a karok, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készülnek.
 • Az oszlopok100mm-ként lyukasztottak mindkét oldalon
 • Rejtett rozsdaképződés nélkül, mivel az OHRA csak tömör profilokat használ.
 • Kültéren tetővel, hátfallal és esőcsatornával is ellátható
 • Magas minőségű szinterezett bevonat
 • tűzihorganyzott kivitel a kültéren történő tároláshoz.

Ajánlatkérés


Raklapos állványok

Az OHRA raklapállványok a robusztus építési módnak köszönhetően a szokványos, fémlemezből készült raklapállványokkal összehasonlítva egyedülállóak, és a statikai terhelés tekintetében is előnyösebbek. A melegen hengerelt acélprofilok szerkezettartó egységként történő használata fontos biztonsági tényezőkkel bír raktára számára, különösen azokon a területeken, ahol a személyzet és a vevők is mozognak. A polcok emellett gazdaságosak, mivel a nagy rekesztávok következtében kevesebb alkatrészre van szükség az alacsony terhelhetőséggel rendelkező hagyományos állványokhoz képest.

 • Standard gerendahosszok 4500 mm-ig
 • Magas teherbírás: mezőterhelhetőség: max. 32 700 kg, rekeszterhelhetőség: max. 5100 kg (alapkivitelben)
 • Horganyzott kivitel a kültéri raktározáshoz
 • Választható tetővel, falakkal vagy teljes állványcsarnokként

Ajánlatkérés


Függőleges állványok

Sokféle árutípus, például lécek, profilok, rudak vagy csövek esetében jelentenek tökéletes és vevőbarát megoldást a függőleges állványok. A különböző típusok és méretek osztályozva és hozzáférhető módon mutathatók be raktárban vagy a bemutatótérben. Forgácslapok közvetlenül a vágóterületen történő függőleges tárolásához az OHRA bútorlapállványa jelenti az ideális megoldást. A zártszelvény profilokból álló modulos rendszer kiforrott és hosszú élettartamú. A könnyen elvégezhető be- és kiraktározáshoz a rekeszek görgőkkel vannak ellátva.

Ajánlatkérés


Automatizált állványrendszerek

Raktároptimalizálás a be- és kiraktározási folyamatok részleges vagy teljes automatizálásával. Magas komissiózási igén esetén magasabb teljesítményre van szükség, ha embereknek is hozzá kell férnie az áruhoz. Igény szerint egész csomagok, vagy egyes darabok is kivehetőek és az átadóállomáshoz szállíthatóak.

 • A lehető legmagasabb forgási teljesítmény komissiózás esetén
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig, bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy állványkiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ezáltal csökkenő befektetési költségek, optimális árérték arány

   

Referenciák fakereskedök részére

Gerbrich
van Deuveren
Trend Hout
Bati Nature
Bauking
Gerbrich

Gerbrich

A cseh ajtógyártó, Gerbrich, az OHRA karos állványainak használatával kis területen is nagy tárolási kapacitást tudott kialakítani a termeléséhez. Az állványrendszer az áruk gyors kezelésének és a készlet jó áttekinthetőségének köszönhetően hatékony raktározási folyamatokat is lehetővé tesz, és ezáltal biztosítja a gyártás megbízható ellátását a szükséges anyagokkal, például forgácslapokkal vagy burkolólapokkal.

Sikertörténetre

van Deuveren

van Deuveren

A vállalatok egyre gyakrabban élnek az állványok egyedi színezésének lehetőségével. Így a raktárban is érvényesíthetők a vállalati színek, vagy vizuálisan elkülöníthetők a különböző raktárterületek. Az OHRA, a karos állványrendszerek európai piacvezetője a hollandiai Dedemsvaartban található új „Houthandel van Deuveren” központjának állványrendszereit különböző RAL-színekkel porfestette. A színeket a homlokzathoz igazították, így az állványok és az épület harmonikus egységet alkotnak, ami tükrözi a vállalat szolgáltatásainak korszerűségét és minőségét. 

Sikertörténetre

Trend Hout

Trend Hout

A Trendhout, az exkluzív kerti fészerek holland specialistája, OHRA állványrendszerekkel szerelte fel új logisztikai központját Hattemerbroekben. A rendszer kialakításakor a fő szempont az volt, hogy a lehető legnagyobb tárolókapacitást hozzák létre a rendelkezésre álló helyen. Az OHRA mindössze két hét alatt hat teljesen megrakott teherautónyi acélmennyiséget épített be – az eredmény egy 390 folyóméternyi karos állványrendszer és 1422 raklap tárolására alkalmas tárolóhely lett. Ennek eredményeképpen a Trendhout jelentősen javítani tudta üzemviteli hatékonyságát és a komissiózási időráfordítást, a készletszintek áttekinthetők lettek, a szállítási megbízhatóság pedig javult.

Sikertörténetre

Bati Nature

Bati Nature

A francia Bati-Nature faipari/fakeretes építőipari/szalmabála szigetelésű házak építésére szakosodott vállalat az OHRA speciális állványrendszerével új tárolási kapacitásra tett szert a faanyagok és az előregyártott falelemek raktározásához. Két 24 méteres egyoldalas karos állványsor alkotja a csarnokszerű építmény falait. Az állványsorok között maradt egy kb. 6 méter széles, bejárható tér, ahol függőlegesen tárolják a fakeretes falakat. Az állványok felett tető húzódik, ami egyrészt megvédi a kifelé nyúló karok által létrehozott raktári szinteket az időjárás viszontagságaitól, másrészt óvja az állványok között a padlón kialakított rakteret is. Az OHRA másfél héten belül végzett a speciálisan kialakított raktárlétesítmény összeszerelésével.

Sikertörténetre

Bauking

Bauking

A BAUKING építőanyag-kereskedő vállalat lorupi székhelyén a vásárlók mostantól minden faárut központi helyen találnak meg az új, karos állványokból épített OHRA állványcsarnokban. A korábbi raktározási megoldáshoz képest ez az állványrendszer lényegesen nagyobb tárolási kapacitást is biztosít, így a BAUKING több különböző terméket tud tárolni. A projekttervezés egyik kihívása a kültéri tárolóterület vízelvezetésénél a két irányban 0,7 százalékos lejtésszög volt. A lejtés kiegyenlítése érdekében az OHRA speciális tetőkonstrukciót tervezett: Az állványsorok tetőkarjai nem kapcsolódnak egymáshoz, hanem marad közöttük egy 10 cm-es „rés”. Ezt egy rugalmasan rögzített tetőszegély takarja el. Így nemcsak a belső tér marad szárazon, hanem az egyes állványsorok sem adják át a feszültségeket és a rezgéseket.

 

Sikertörténetre