Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Acél és fémkereskedelem

Tanácsadás

Ágazatspecifikus raktárrendszerek

Az acél- és a nehézfémtermékek tárolása különleges kihívások elé állítja a vállalkozásokat. A különböző áruméretekhez való szelektív hozzáférést, az optimális anyagáramlást, valamint a megrendelések gyors komissiózását mindenkor összehangoltan kell biztosítani.  A hagyományos, lemezből készült polcokkal szemben az OHRA melegen hengerelt acélprofilokból álló polcrendszerei biztos és tartós tárolási megoldásnak bizonyultak a fémágazat területén.

 

Amikor súlyos és nehezen kezelhető termékekről van szó, akkor a robusztus karos állványrendszerek vagy raklapállványok kiváló megoldást jelentenek. A magas minőségi és terhelési követelmények gond nélkül teljesülnek. Termékei biztonságosan, gyorsan elérhető módon rendszerezve kerülnek tárolásra – mégpedig kis területen.

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Karos állványrendszerek

Ideális acéltáblalemezek és nehéz fémtermékek tárolására. A rugalmas, állítható magasságú karok ütközések esetén felfelé és oldalirányban kitérnek, így a rendszer csökkenti az áru károsodásának lehetőségét. Minden karos állványrendszert a vevő igényeinek megfelelően, egyedileg készítünk, szállítunk és kívánságra szerelünk. A karos állványrendszerek teherhordó elemeinek robusztus, melegen hengerelt acélprofiljai biztosítják termékeinek biztonságos tárolását. Az oszlopok és a konzolos karok kiváló minősége hosszú élettartamú és gazdaságos megoldást garantál a fémanyagok tárolására. AZ OHRA karos állványrendszerei beltéren és kültéren egyaránt felállíthatók.

Előnyei:

Az állvány oszlopai és a karjai melegen hengerelt IPE acélprofilokból készülnek.

 • Biztonságos állványrendszer nehéz terhekhez
 • Az oszlopok 100mm-ként lyukasztottak mindkét oldalon
 • Kültéren tetővel, hátfallal és esőcsatornával is ellátható
 • Magas minőségű szinterezett bevonat
 • tűzihorganyzott kivitel a kültéren történő tároláshoz
 • Rugalmasan, bármikor bővíthető tárolórendszer
 • Tartozékok nagy választéka a személyre szabáshoz

Ajánlatkérés


Állványcsarnokok

Az OHRA állványcsarnokai tökéletesen egyesítik a szükséges épületfunkciókat egy szokványos állványrendszer előnyeivel. Több, mint 1000 megépített állványcsarnok, amelyek megtérülnek! Az OHRA tető- és falburkolattal ellátott állványcsarnokaihoz nincs szükség önálló épületszerkezetekre. Tartószerkezetként a tárolt árunak megfelelően méretezett raklap- és karos állványrendszereink szolgálnak. Számtalan kiviteli változat teszi lehetővé az Ön szükségleteihez való 100%-os alkalmazkodást. Generálkivitelezést vállalunk: tervezés, szerkesztés, statika az acélszerkezethez és az alaphoz, gyártás, szállítás és szerelés. Ezáltal is segítünk a költségek figyelemmel követésében.

 • Egyedi csarnoktípusok
 • A raktárterület optimális kihasználása
 • Nyitott és zárt kivitel
 • Változatos tetőszerkezetek
 • Telepítési szolgáltatásokat is nyújtunk
 • Költséghatékonyabb megoldás, mint egy normál beállványozott csarnok

Automatizált raktárrendszerek

Raktároptimalizálás a be- és kiraktározási folyamatok részleges vagy teljes automatizálásával. Magas komissiózási igén esetén magasabb teljesítményre van szükség, ha embereknek is hozzá kell férnie az áruhoz. Igény szerint egész csomagok, vagy egyes darabok is kivehetőek és az átadóállomáshoz szállíthatóak.

 • A lehető legmagasabb forgási teljesítmény komissiózás esetén
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig, bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy állványkiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ezáltal csökkenő befektetési költségek

Referenciák a fémkereskedelem részére

Solvaro
AK 1324
Reifenhäuser Reiloy
mejo Metall Josten
Solvaro

Solvaro

A mélyhúzó szerszámok olyan költségigényes, egyedi gyártású termékek, amelyeket minden gyártandó munkadarabhoz egyedileg készítenek. Az akár hét tonna súlyú, értékes szerszámok tárolására a magyar Solvaro vállalat a szekszárdi telephelyén az OHRA speciális állványait szerelte fel. A tárolópolcokat egyedileg, a szerszámok méretének megfelelően alakíthatók ki.Így a szerszámokhoz biztosítható a közvetlen hozzáférés és gyorsan a mélyhúzó présgéphez szállíthatók. Ezzel egyidejűleg pedig a mélyhúzó szerszámokat a megfelelő méretre kialakított állványrendszer megvédi az esetleges károsodástól.

 

Sikertörténetre

AK 1324

AK 1324

Az új karos állványokkal a rozsdamentes acél alapanyagok kis- és nagykereskedésével foglalkozó, cseh AK 1324 s.r.o. vállalat lényegesen gyorsabban tud hozzáférni a betárolt rozsdamentes acéllemezeihez.

Sikertörténetre

thyssenkrupp Materials

Magyarország vezető acélkereskedelmi vállalata az OHRA karos- és lejtősdőltkaros állványaival korszerűsítette budapesti raktárát. A melegen hengerelt, perforálatlan acélprofilokból készült állványrendszer kiváló stabilitása és teherbírása révén a vállalat jelentősen bővíteni tudta raktárának kapacitását.

Sikertörténetre

Reifenhäuser Reiloy

Reifenhäuser Reiloy

A Reifenhäuser Reiloy, a sajtolási és fröccsöntési eljárásokhoz használt, nagy kopásállóságú tengelyek és szállítócsigák specialistája a nyersanyagok és készáruk korábbi külső tárolását egy új raktárral integrálta a gyárba. Jelenleg akár 8 tonna súlyú és 10 m hosszú munkadarabokat tárolnak az OHRA öt, nagy teherbírású karos állványain. A nagy teherbírású, rácsos padlózattal ellátott karos állványok ezáltal lehetővé teszik a rugalmas és anyagkímélő, raklapokon történő tárolást. Ez azt jelenti, hogy a gyártás és a szállítás közvetlen, rövid távú hozzáféréssel rendelkezik a raktáron lévő árukhoz, és a be- és kitárolási folyamatok 24 órával korábban megvalósulnak a korábbiakhoz képest. A Reifenhäuser Reiloy ezzel megtakarítja a külső raktározás költségeit.

 

Sikertörténetre

mejo Metall Josten

mejo Metall Josten

A mejo Metall Josten alumínium rajzprofilok és egyedi alumínium profilok gyártásával és szállításával foglalkozó vállalat, amely új logisztikai központjával megsokszorozta raktárterületét.

Sikertörténetre