Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Gépgyártás és fémmegmunkálás

Tanácsadási

Ágazatspecifikus raktárrendszerek

Az acél- és a nehézfémtermékek tárolása különleges kihívások elé állítja a vállalkozásokat. A különböző áruméretekhez való szelektív hozzáférést, az optimális anyagáramlást, valamint a megrendelések gyors komissiózását mindenkor összehangoltan kell biztosítani. 

Targoncatípusonként akár 30% helymegtakarítás is elérhető a hagyományos állványrendszerekkel szemben. A csarnokdaruval történő kiszolgálás esetén a csövek és szálanyagok raktározásához ideális megoldás a ferde karú állványrendszer.  

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Karos állványrendszerek

Optimális tárolórendszer termelőüzemek, alapanyag-kereskedelem vagy csomagküldő szolgáltatók raktárai számára. A rugalmas, állítható magasságú karok ütközések esetén felfelé és oldalirányban kitérnek, így a rendszer csökkenti az áru károsodásának lehetőségét. A karos állványrendszerek teherhordó elemeinek robusztus, melegen hengerelt acélprofiljai biztosítják termékeinek biztonságos tárolását. Az oszlopok és a konzolos karok kiváló minősége hosszú élettartamú és gazdaságos megoldást garantál az ipari üzemek és megmunkálóközpontok raktározásához. Az acélfeldolgozó ipar számára testre szabottan tervezett és gyártott OHRA karos állványokat kínálunk. Az állvány optimális megoldás nehéz szerszámok vagy acéltekercsek tárolására is.

Ajánlatkérés


Raklappolcok

Különösen az acélfeldolgozás területén jellemző, hogy a tárolórendszereknek gyorsan változó igényeket és emelt szintű üzembiztonsági feltételeket kell kielégíteniük. A rendszereknek rugalmasan kell alkalmazkodniuk a változó termelési viszonyokhoz. Különösen nehéz anyagok, pl. változó tömegű és méretű lemezcsomagok vagy acéltekercsek, illetve nehéz szerszámok tárolása során az OHRA raklapos állványrendszer már a gyakorlatban is bizonyította, hogy kompakt és megfelelő választás.

A tartóelemek melegen hengerelt acélprofilból készülnek

 • Magas teherbírás nagy gerendahosszokon
 • Egyedi és pontos tervezés és kivitelezés
 • Kompakt, biztonságos tárolás és egyszerű, gyors kezelés
 • Nagy tárolási kapacitás minimális alapterületen
 • Bármikor bővíthető és átalakítható 

Ajánlatkérés


Mobil állványrendszerek

A hagyományos állványrendszereket mozgó alvázra szerelik, amelyek görgők segítségével tolhatók össze. A be- és kitároláshoz szükséges folyosót távirányítással vezérelt meghajtás nyitja meg.

 • Magas költséghatékonyság és nagy tárolási kapacitás az eredményes térkihasználás következtében
 • Kompakt tárolás kis területen
 • Az értékes áruk egyidejű védelme lopás és durva környezeti behatások ellen

Automatizált raktárrendszerek

Raktároptimalizálás a be- és kiraktározási folyamatok részleges vagy teljes automatizálásával. Magas komissiózási igén esetén magasabb teljesítményre van szükség, ha embereknek is hozzá kell férnie az áruhoz. Igény szerint egész csomagok, vagy egyes darabok is kivehetőek és az átadóállomáshoz szállíthatóak

 • Legmagasabb forgási teljesítmény komissziózási megrendelések esetén
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy állványkiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ezáltal csökkenő befektetési költségek, optimális ár-érték arány
 • A tárolási folyamat időszükségletének csökkenése
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig, bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy polckiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ennek következtében csökkennek a befektetési költségek

Referenciák a gépgyártás/fémfeldolgozás részére

Thyssen
Thermowave
Ketten Gép
Reifenhäuser Reiloy
Mebatex
Thyssen

Thyssen

Une installation de rayonnages mobiles de thyssenkrupp Materials Hungary vieille de 17 ans a pu être remise au goût du jour grâce au Retrofit.. OHRA a remplacé les pièces mécaniques usées et modernisé l'ensemble de l'électrotechnique. La modernisation garantit que l'installation pourra continuer à fonctionner avec une grande disponibilité. Le concept de commande et le système de sécurité correspondent à nouveau à l'état actuel de la technique - l'installation modernisée répond ainsi aux mêmes exigences qu'une installation neuve, mais n'a nécessité qu'une fraction de l'investissement.

Sikertörténetre

Thermowave

Thermowave

Nyersanyagok optimális tárolása, nehéz, tekercselt lemezek magasban történő tárolása

Sikertörténetre

Ketten Gép

Ketten Gép

A földmunkagépekkel és építőipari gépek forgalmazásával foglalkozó Ketten Gép székhelye Magyarországon, a Budapesthez közeli Nagytarcsán található; a vállalat az OHRA által kínált raktármegoldással modernizálta pótalkatrész-raktárát: Mivel a meglévő raklaposállvány-raktárat gördíthető állványrendszerrel helyettesítették, a jelenlegi raktárcsarnok raktárkapacitását 60%-kal sikerült növelni.

Sikertörténetre

Reifenhäuser Reiloy

Reifenhäuser Reiloy

A Reifenhäuser Reiloy, a sajtolási és fröccsöntési eljárásokhoz használt, nagy kopásállóságú tengelyek és szállítócsigák specialistája a nyersanyagok és készáruk korábbi külső tárolását egy új raktárral integrálta a gyárba. Jelenleg akár 8 tonna súlyú és 10 m hosszú munkadarabokat tárolnak az OHRA öt, nagy teherbírású karos állványain. A nagy teherbírású, rácsos padlózattal ellátott karos állványok ezáltal lehetővé teszik a rugalmas és anyagkímélő, raklapokon történő tárolást. Ez azt jelenti, hogy a gyártás és a szállítás közvetlen, rövid távú hozzáféréssel rendelkezik a raktáron lévő árukhoz, és a be- és kitárolási folyamatok 24 órával korábban megvalósulnak a korábbiakhoz képest. A Reifenhäuser Reiloy ezzel megtakarítja a külső raktározás költségeit.

 

Sikertörténetre

Mebatex

Mebatex

A textilipari gépekhez hengereket gyártó, brnói székhelyű cseh Mebatex vállalat az OHRA karos állványaival megsokszorozta külső raktárának kapacitását. 

Sikertörténetre