Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Gépgyártás és fémmegmunkálás

Tanácsadási

Ágazatspecifikus raktárrendszerek az Ön termékei számára

Az acél és a nehéz fémtermékek tárolása különleges kihívások elé állítja az üzemet. A különböző áruméretekhez való szelektív hozzáférést, az optimális anyagáramlást, valamint a megrendelések gyors komissziózását egymáshoz kell hangolni és biztosítani. A hagyományos, lemezből készült polcokkal szemben az OHRA melegen hengerelt acélprofilokból álló polcrendszerei biztos és tartós tárolási megoldásnak bizonyultak a fém ágazat területén.

Kiválló megoldás a keskeny folyosós raktárrendszer! Targonca típusonként akár 30 % tárolóhely megtakarítás is elérhető a hagyományos állványrendszerekkel szemben. Csarnokdaruval kiszolgálással történő csövek és szálanyagok raktározásához ideális megoldás a ferde karú állványrendszer.

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Karos állványrendszerek

Optimális tároló rendszer termelőüzemek, alapanyag, vagy tároló raktárak részére. A rugalmasan állítható magasságú karok ütközések esetén kitérnek,így a rendszer csökkenti az áru károsodásának lehetőségét. Minden karos állványrendszert a vevő igényeinek megfelelően, a raktározandó termékhez illesztve készítünk, szállítunk és kívánságra szerelünk. A karos állványrendszerek Teherhordó elemeinek , melegen hengerelt acél profiljatermékeinek biztonságos tárolását teszik lehetővé. Vékony hajtott lemez helyett melegen hengerelt acél profilokat használunk, melyek magas terhelést tesznek lehetővé karcsú szerkezet mellett, növelve a tárolási kapacitás csökkenttett alapterületen. Az acélfeldolgozó ipar számára testre szabottan tervezett és gyártott OHRA karos állványok. Optimális megoldás nehéz szerszámok vagy acéltekercsek tárolására

Ajánlatkérés


Raklappolcok

Különösen az acélfeldolgozás területén kell a tároló rendszereknek gyorsan változó igényeket és emeltszintűüzembiztonsági feltételeket kielégíteniük. Rugalmassan kell alkalmazkodniuk a változó termelési viszonyokhoz. Különösen nehéz anyagok, pl. változó tömegű és méretű lemezcsomagok vagy acéltekercsek, illetve nehéz szerszámok tárolására az OHRA raklapos állványrendszer már a gyakorlatban is bizonyította, hogy megfelelő választás.

 • A tartó elemek melegen hengerelt acélprofilból készülnek
 • Magas teherbírás nagy gerendahosszokon
 • Egyedi és pontos tervezés és kivitelezés
 • Kompakt, biztonságos tárolás és egyszerű, gyors kezelés
 • Nagy tárolási kapacitás minimális alapterületen
 • Bármikor bővíthető és átalakítható 

Ajánlatkérés


Mozgó alvázas állványrendszerek

A hagyományos állványrendszereket mozgó alvázra szerelik,így csökkentve a kiszolgáló folyosók által elfoglalt területet. A be- és kitározáshoz távirányítással vezérelt meghajtás nyitja meg a szükséges folyosót

 • Nagy és gazdaságos tárolási kapacítás az eredményes térkihasználás következtében
 • Az értékes áruk egyidejű védelme lopás és durva környezeti behatások ellen

Automatikus raktárrendszerek

Raktároptimalizálások a be- és kiraktározási folyamatok részbeni és teljes automatizálásával . Az áru az emberhez » elvnek megfelelően magas komissziózói igények esetén megemelkedik a kiszolgálási szükséglet.. Igény szerint egész csomagok, vagy egyes darabok is kivehetőek és az átadó állomáshoz szállíthatóak

 • Legmagasabb forgási teljesítmény komissziózási megrendelések esetén
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy állványkiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ezáltal csökkenő befektetési költségek, optimális ár/teljesítmény arány
 • A tárolási folyamat időszükségletének csökkenése
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy polckiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ennek következtében csökkennek a befektetési költségek

Referenciák a gépgyártás/fémfeldolgozás részére

Thermowave
Ketten Gép
Reifenhäuser Reiloy
Mebatex
Thermowave

Thermowave

Nyersanyagok optimális tárolása, nehéz, tekercselt lemezek magasban történő tárolása

Sikertörténetre

Ketten Gép

Ketten Gép

A földmunkagépekkel és építőipari gépek forgalmazásával foglalkozó Ketten Gép székhelye Magyarországon, a Budapesthez közeli Nagytarcsán található; a vállalat az OHRA által kínált raktármegoldással modernizálta pótalkatrész-raktárát: Mivel a meglévő raklaposállvány-raktárat gördíthető állványrendszerrel helyettesítették, a jelenlegi raktárcsarnok raktárkapacitását 60%-kal sikerült növelni.

Sikertörténetre

Reifenhäuser Reiloy

Reifenhäuser Reiloy

A Reifenhäuser Reiloy, a sajtolási és fröccsöntési eljárásokhoz használt, nagy kopásállóságú tengelyek és szállítócsigák specialistája a nyersanyagok és készáruk korábbi külső tárolását egy új raktárral integrálta a gyárba. Jelenleg akár 8 tonna súlyú és 10 m hosszú munkadarabokat tárolnak az OHRA öt, nagy teherbírású karos állványain. A nagy teherbírású, rácsos padlózattal ellátott karos állványok ezáltal lehetővé teszik a rugalmas és anyagkímélő, raklapokon történő tárolást. Ez azt jelenti, hogy a gyártás és a szállítás közvetlen, rövid távú hozzáféréssel rendelkezik a raktáron lévő árukhoz, és a be- és kitárolási folyamatok 24 órával korábban megvalósulnak a korábbiakhoz képest. A Reifenhäuser Reiloy ezzel megtakarítja a külső raktározás költségeit.

 

Sikertörténetre

Mebatex

Mebatex

A textilipari gépekhez hengereket gyártó, brnói székhelyű cseh Mebatex vállalat az OHRA karos állványaival megsokszorozta külső raktárának kapacitását. 

Sikertörténetre

Seuner Fabricados

A CMZ Machinery Group részét képező Seuner Fabricados spanyol vállalat az esztergagépalkatrészek tárolására egy új OHRA állványrendszert telepített. A projekt célja, hogy a legnagyobb tárolási kapacitást érjenek el különböző méretű és alakú alkatrészek számára, amelyek speciális palettákon kerülnek tárolásra, mind a 8,58 m magasságban.

Sikertörténetre