Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Opera, színház, galéria

Tanácsadás

Ágazatspecifikus raktárrendszerek

A kulisszák nem csak a világ nagyszínpadjain gyakorolnak különös vonzerőt. Felállításuk költséges, és folyamatosan további előadásokra kell berendezkedni. A kulisszák többnyire nagyok és nehezen kezelhetők, a díszletraktárak különös kihívást jelentenek.

Speciális, költségkímélő megoldásként az utóbbi időben meghonosodott a folyamatos tárolószint mozgatható karos állványok formájában.. A karos állvány kötőelemek segítségével egységes, támaszték nélküli, akár 2,5 m mélységű és csaknem tetszőleges hosszúságú tárolószinté változott. A csarnokmagasságtól függően így 5-6, a helyiséget betöltő tárolószint jön létre.

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Mozgó alvázas rendszerek

Az állványok teherbíró, csavarodásmentes alvázakra vannak szerelve. Igény szerint a mozgás a kívánt irányra korlátozható. A helyhez kötött állványokhoz képest ezzel a tárolási módszerrel akár 85% kapacitásnövelés is elérhető. Ezt a tárolási megoldást alkalmazza például a Zürichi Opera és a Stuttgarti Állami Színház. Az állványok kocsikra vannak szerelve, amelyek egymást pár centiméter távolságra közelíthetik meg. Ezáltal a lehető legtöbb dolog tárolható szűk helyen, oly módon, hogy közben mindegyik közvetlenül elérhető marad. Gombnyomásra megnyitható a kulisszák kívánt be- és kitárolási folyosója. Sajátos kihívás például a járdák vagy tűzoltó berendezés elhelyezése (a mobil állványokon), valamint az állványok kiszolgálása négyutas villamos targoncával és a részben nélkülözhetetlen speciális anyagmozgatókkal.


Emeletes tárológalériák

Teherbíró emeletes tárológalériák beépítésével többszintes tárolás valósítható meg. A tárolóplatformokon helytakarékosan és áttekinthetően tárolhatók a kellékek, pl. bútorok, lámpák, dekorációk, kosztümök.

Ajánlatkérés


Raklapos állványok

A kellékek és berendezési tárgyak az emeletes tárológalériák mellett kiválóan tárolhatók a teherbíró, nagy fesztávú raklapos állványokon is. A nagy fesztávú állványokon főként a terjedelmes, de viszonylag könnyű tárgyak helyezhetők el. Az akár 4000 mm gerendahosszú raklapos állványok ezzel szemben nehéz műtárgyak és ládák tárolására szolgálnak. A könnyen hozzáférhető tárolással gyorsan kialakíthatók az egyes előadásokhoz szükséges kellékcsoportok.

Ajánlatkérés


Álló tárolórekeszek

A kulisszák készítéséhez és javításához sokféle anyag szükséges, amelyek mérete és súlya széles határok között változik. A teherbíró álló tárolórekeszek különösen alkalmasak nehéz, szabálytalan és terjedelmes tárgyak elhelyezésére és gyors kezelésére a műhelyben.

Ajánlatkérés

Referenciák operaházak és színházak részére

Staatstheater Karlsruhe
Staatstheater Stuttgart
Staatstheater Karlsruhe

Staatstheater Karlsruhe

60 m hosszú mozgókocsik a karos állványokhoz - optimális helykihasználás

Sikertörténetre

Staatstheater Stuttgart

Staatstheater Stuttgart

Raktárcsarnok teljes helykihasználása, gyorsabb kiválasztás, átlátható tárolás

Sikertörténetre