Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Építőanyag-kereskedelem

Tanácsadás

Ágazatspecifikus raktárrendszerek

Áruválasztékának biztonságos és hatékony tárolása nagyobb ügyfél-elégedettséghez vezet, és kritikus tényező az idő- és költségmegtakarítás szempontjából. Kiváltképpen a nehéz áruk raktározása és bemutatása jelent nagy kihívást.

Számos állványtípus gyorsan eléri terhelhetőségének határait. Az OHRA állványrendszerei ugyanakkor robusztusnak, tartósnak és megbízhatónak bizonyulnak. Megfelelnek minden követelménynek ahhoz, hogy lehetővé tegyék számos nehéz építőanyag kis helyen történő tárolását. A melegen hengerelt acélból gyártott raklapos és karos állványaink kiváló minősége garantálja a hosszú élettartamú és gazdaságos megoldást az építőanyagok tárolásához.

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Karos állványrendszerek

A karos állványrendszerek különösen alkalmasak hosszú, terjedelmes és nehéz raktározandó termékek, pl. fa, gipszkarton, beton, vas- vagy acélprofilok tárolására. A melegen hengerelt, szabványosított acélprofilokból készült tárolórendszerek zavaró köztes támasztóoszlopok nélkül készültek, így alkalmasak különböző áruméretek és választékok egy tárolószinten való tárolására. A rugalmas, állítható magasságú karok ütközések esetén felfelé és oldalirányban kitérnek, így a rendszer csökkenti az állvány, és ami még fontosabb, az áru károsodásának lehetőségét. Az OHRA karos állványrendszerek egyedileg készülnek, és bel- illetve külterületen is felállíthatók, valamint igény szerint tetővel és fallal is szállíthatók.

 • Az állványok tartóoszlopai és a karok melegen hengerelt IPE acélprofilokból készülnek.
 • A későbbi kétoldalú használat előkészítése tartozékként rendelhető
 • Vízszintesen beakasztható és levehető karok (K+H rendszer)

Ajánlatkérés


Raklapos állványok

Az OHRA P3 raklapos állványrendszer kifejezetten az építőipar számára, nehéz terhek, például téglák, betonelemek és cementes zsákok biztonságos tárolására készült. A legtöbb szokványos raklapállvány gyorsan eléri terhelhetőségének maximumát és rakodási kapacitását. Az OHRA raklapállványok hosszú élettartamúak és stabilak! Az OHRA raklapos állványok tartóelemeinek melegen hengerelt acélprofiljai lehetővé teszik termékeinek biztonságos tárolását. A keretek és gerendák magas minősége hosszú élettartamot garantál, és ezáltal gazdaságos megoldást kínál az Ön építőanyag-raktára számára is. A melegen hengerelt acélprofilok nagy rekesztávolságok esetén is magas teherbírást tesznek lehetővé.

Előnyei:

 • Mezőterhelés 32 700 kg-ig, rekeszterhelés 5100 kg-ig
 • Standard gerendahosszok 4500 mm-ig
 • A keret anyagvastagsága: 6-15 mm
 • Magas minőségű szinterezett bevonat
 • Tűzihorganyzott kivitel kültérre

Ajánlatkérés


Állványcsarnokok

Egy új tárolócsarnok megépítésének döntő tényezője a ráfordítás és a haszon aránya. Az OHRA állványcsarnokai tökéletesen egyesítik a szükséges épületfunkciókat egy szokványos állványrendszer előnyeivel. Több, mint 1000 megépített állványcsarnok, amelyek megtérülnek! Az OHRA tető- és falburkolattal ellátott állványcsarnokaihoz nincs szükség önálló épületszerkezetekre. Tartószerkezetként a tárolt árunak megfelelően méretezett raklap- és karos állványrendszereink szolgálnak. Számtalan kiviteli változat teszi lehetővé a az Ön szükségleteihez való 100%-os alkalmazkodást. Generálkivitelezést vállalunk: tervezés, szerkesztés, statika az acélszerkezethez és az alaphoz, gyártás, szállítás és szerelés.

Ezáltal is segítünk a költségek figyelemmel követésében.

 


Tároló galériák

Az OHRA tárológalériái sokoldalúan használhatók. Kiegészítő raktár- vagy komissiózási, illetve értékesítési területként vagy munkahelyként is szolgálhatnak – számtalan kialakítási lehetőség közül lehet választani. Az önhordó szerkezet egyedileg alakítható a meglévő csarnok adottságaihoz, költséghatékony megoldás a raktározási terület növelésére. További tárolóhely létrehozását teszi lehetővé a meglévő szerkezet megváltoztatása nélkül.

 • Standard terhelhetőség: 250-1000 kg között
 • Tartóoszlopok távolsága: max. 8,5 m
 • Dinamikus terhelésre pl. rakodógép használatára is alkalmas
 • Akár 5 szint kialakítása is lehetséges

Ajánlatkérés


Függőleges állványrendszerek

Sokféle árutípus, például lécek, profilok, rudak vagy csövek esetében jelentenek tökéletes és vevőbarát megoldást a függőleges állványok. A különböző áruk és méretek jól szeparáltan és áttekinthetően tárolhatók a bemutatótermekben és raktárakban.

Ajánlatkérés

Referenciák építőanyagokhoz és építőipari kellékekhez

FX Ruch
URKOITIK
Bauking
Röhrenhandel Appenzell
Verdouw
FX Ruch

FX Ruch

Az OHRA 22 karos és raklapos állványával az FX Ruch építőanyag-kereskedés teljesen átalakította radolfzelli fióktelepét. A raktárcsarnoknak, a nagy szabadtéri raktárnak és a drive-in-területnek köszönhetően több árucikk áll gyorsabban az ügyfelek rendelkezésére. A legkülönfélébb áruhoz igazított állványoknak köszönhetően a vállalat képes volt kombinálni a nagy raktárkapacitást a jelentősen hatékonyabb logisztikai folyamatokkal.

 

Sikertörténetre

URKOITIK

URKOITIK

A bejárható polcrendszerek különösen alkalmasak PVC- és fémcsövek tárolására

Sikertörténetre

Bauking

Bauking

A BAUKING építőanyag-kereskedő vállalat lorupi székhelyén a vásárlók mostantól minden faárut központi helyen találnak meg az új, karos állványokból épített OHRA állványcsarnokban. A korábbi raktározási megoldáshoz képest ez az állványrendszer lényegesen nagyobb tárolási kapacitást is biztosít, így a BAUKING több különböző terméket tud tárolni. A projekttervezés egyik kihívása a kültéri tárolóterület vízelvezetésénél a két irányban 0,7 százalékos lejtésszög volt. A lejtés kiegyenlítése érdekében az OHRA speciális tetőkonstrukciót tervezett: Az állványsorok tetőkarjai nem kapcsolódnak egymáshoz, hanem marad közöttük egy 10 cm-es „rés”. Ezt egy rugalmasan rögzített tetőszegély takarja el. Így nemcsak a belső tér marad szárazon, hanem az egyes állványsorok sem adják át a feszültségeket és a rezgéseket.

 

Sikertörténetre

Röhrenhandel Appenzell

Röhrenhandel Appenzell

A Röhrenhandel Appenzell AG az OHRA által biztosított új karos és raklapos állványokkal bővítette raktárkapacitását. Az állványok robusztus kialakításukkal, illetve a vállalat igényeire szabható kivitelezésükkel győzték meg az ügyfelet.

Sikertörténetre

Verdouw

Verdouw

A Verdouw Bouwproducten, mely Hollandiában az építőanyagok területén az egyik legnagyobb nagykereskedő cég, az Apeldoorn városában található új telephelyén kialakított logisztikai központját az OHRA karos állvány és raklapos állványrendszereivel szerelte fel.

Sikertörténetre