Ugrás a fő tartalomra

Automatizált tárolás – OHRA állványrendszerek Állványrendszerek, szállítószalag-technika és raktári szoftverek egy kézből

Tanácsadás

Automatizált tárolórendszerek

A fél- vagy teljesen automatizált raktárakkal szemben támasztott követelményeknek megfelelően szakembereink az ügyféllel együttműködve választják ki és tervezik meg a megfelelő szállítóberendezést és állványtechnikát. Az állványkiszolgáló rendszer (RBG) konfigurálása az automatizálási feladathoz, a termékekhez, valamint a helyi adottságokhoz igazodik. Minden állványkiszolgáló rendszer (RBG) lehet járathoz kötött és kanyarmenetű is.

Így lehetőség van több állványfolyosó egy készülékkel történő kiszolgálására.

 

Melyik állványrendszer alkalmas egy automatizált raktárhoz?

Az automatizált raktár alapja a megfelelő automatizált állványrendszer. A kiválasztásnál döntő tényező, hogy milyen termékeket kell tárolni és mozgatni. Hosszú áruk és terjedelmes áruk esetében a karos állványrendszerek a legalkalmasabbak. A raklapos áruk esetében a klasszikus raklapos állványrendszer az ideális választás. Elvben szinte minden állványrendszer automatizálható, beleértve a kis alkatrészekhez szolgáló polcrendszert is. Megfelelő szállítószalag-technológiával és modern raktárkezelő szoftverrel együtt az automatizált állványrendszer biztosítja, hogy az automatizált raktár előnyei teljes mértékben kihasználhatók legyenek: sebesség, dinamika, biztonság, energia- és költségmegtakarítás. Az automatizált raktárba történő beruházás így gyorsan megtérül.

Automatikus tárolórendszer – Előnyök:

 • Raktározás- és berendezéstervezés egyetlen forrásból
 • Raktárkezelő szoftver elérhető
 • Berendezés típusok széles választéka
 • Kanyarodó és egyenesen futó eszközök egyaránt lehetségesek
 • Akár 8.000 kg teherbírás

Tanácsadás


Félautomata raktár

A félautomatizált raktár jellemzője, hogy a raktári személyzet bizonyos munkafolyamatokat és feladatokat, például a komissiózást állványkiszolgáló rendszerrel végez el.

Az állványkiszolgáló rendszer automatikusan a gépkezelő által korábban meghatározott pozícióhoz indul. A célpozíció előtti pontos pozicionálás teljesen automatikusan történik, miközben pl. a falapok be- és kitárolását a gépkezelő manuális parancsai vezérlik. Ez magában foglalja a terhek emelését és leengedését, valamint a villák menetirányát is.

Ajánlatkérés

Teljesen automatizált raktár

A félautomatizált raktárral ellentétben a teljesen automatizált raktárban minden munkafolyamatot a raktárkezelő szoftver végez. A rendszer minden utasítást automatikusan továbbít az állványkiszolgáló rendszer kezelőegységének. Itt minden lépés – pl. az állvány egységeinek indítása, a célpozíció előtti pontos pozicionálás, a terhek emelése és leengedése, valamint az átadóállomás megközelítése – teljesen automatikusan, a raktári személyzet beavatkozása nélkül történik.

Minden információ röviden:

 • nagyon keskeny folyosók
 • kapcsolat az Ön raktárkezelő rendszerével
 • akár 20 méter magas legfelső raktárszint; akár 5 tonna teherbírás
 • egy állványkiszolgáló rendszer több folyosót is kiszolgálhat
 • akár 8 méter hosszú termékek is tárolhatók

Ajánlatkérés

cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
stacker crane, automated warehouse
cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
stacker crane, automated warehouse
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane

Teljesen automatizált komissiózó raktár

A megrendeléshez kapcsolódó csomagok be- és kitárolása, komissiózása és biztosítása teljesen automatizált.

Ez nemcsak a teljes raktározási és komissiózási folyamat hatékonyságát növeli, hanem magas helykihasználást is lehetővé tesz, és csökkenti az áruk sérülését.

A kétlépcsős komissiózás előnyeinek kihasználása teljesen új koncepció: 

A raktárban a csomagok tárolását és visszakeresését egy állványkiszolgáló rendszer (SRM) végzi. Ha egy szállítási megbízás különböző egyedi lemezek komissiózását igényli, egy vákuumemelőkkel ellátott manipulátor állítja össze a megfelelő cikkeket, így több megrendelés is feldolgozható párhuzamosan. Ezáltal két különálló rendszer a legkisebb helyen is rendkívül hatékonyan állítja össze a megrendeléseket.

Ajánlatkérés


Rakodódaruk

A rakodódaru olyan sínvezérelt jármű, amely automatizált állványrendszerben történő árumozgatásra szolgál. A rakodódaru maximális magassága 46 méter. A tárolt áruk, a súly és a méretek függvényében különböző típusú rakodódarukat különböztetünk meg. Ezek közül hármat az alábbiakban ismertetünk:

OHRA kétoszlopos rakodódaru szálanyaghoz és nagy tömegű árucikkekhez

8 tonnáig terjedő teherbírással ez a készülék kiváltképpen akkor jelent optimális megoldást, ha nagy tömegű és nagy méretű áruk magasraktárban való be- és kitárolásáról van szó. Ez különösen az építőanyag-, fa-, kő- vagy papírágazatra érvényes. Így kis helyigény mellett gazdaságos tárolás válik lehetővé.. Szem előtt tartva, hogy emberek is hozzáférhessenek az áruhoz, a komissiózás így standard kézi eszközökkel, standard emelvénnyel, közvetlenül az állványon elvégezhető.

OHRA rakodódaru szálanyaghoz – Előnyök

 • Kiválóan alkalmas szálanyaghoz
 • Akár 8000 kg teherbírás
 • Emelvénnyel ellátott rendszer rendelhető kézi komissiózáshoz
 • Kanyarmenetű – több folyosó kiszolgálása is lehetséges

OHRA rakodódaru akár 12 méter magasságban való raktározáshoz

Euro-raklapok és raklapos konténerek 12 m raktározási magasságig való automatizált be- és kitárolásához az OHRA ezzel a speciális rakodódaruval valódi alternatívát kínál a magasraktári emelőtargoncákkal szemben. A rendszer kanyarmenetű, költségkímélő és moduláris felépítésű. A speciális futómű lehetővé teszi a csarnok padlóján történő közvetlen közlekedést.

OHRA rakodódaru akár 12 méter magasságban való raktározáshoz – Előnyök

 • Kiválóan alkalmas komissió raktárak vagy automatizált pufferraktárak számára
 • Akár 12 méter szerkezeti magasságig
 • Alternatíva a magasraktári emelőtargoncákkal szemben
 • Kanyarmenetű – több folyosó kiszolgálása is lehetséges

OHRA rakodódaru akár 25 méter magasságban való raktározáshoz

Ezt az OHRA rakodódarut már évtizedek óta eredményesen alkalmazzák raklapok és raklapos konténerek akár 25 méter magasságban történő tárolásának automatizálására. Jellemzően teleszkópos villával van felszerelve az egy- vagy kétszintes tároláshoz, vagy alternatívaként shuttle-rendszerrel vagy speciális teherhordó eszközzel szállítjuk, az igényeknek megfelelően testre szabva. Teljesen automata kivitelben, vagy félautomata működtetéssel, teljes értékű vezetőfülkével ellátva biztosítjuk.

OHRA rakodódaru magasraktárakhoz – Előnyök

 • Kiválóan alkalmas magasraktárakhoz
 • Akár 25 szerkezeti magasságig, raklapok és raklapos konténerek tárolására
 • Kanyarmenetű – több folyosó kiszolgálása is lehetséges

 

Raklapok és rácsos konténerek akár 25 méter magasságban történő tárolásának automatizálására már évtizedek óta eredményesen alkalmazzák az OHRA ezt az állványkiszolgáló rendszerét. Klasszikus teleszkópos villával az egyszeres vagy dupla mélységű tároláshoz, illetve alternatív shuttle-rendszerrel vagy külön teherfelvevő eszközzel, az adott követelménynek megfelelően egyedileg tervezhető. Teljesen automata kivitelben, vagy teljes értékű vezetőfülkével a részben automatizált üzemmódhoz.

OHRA állványkiszolgáló rendszerek magasraktárakhoz – előnyei

 • Kiválóan alkalmas magasraktárakhoz
 • Akár 25 szerkezeti magasságig, raklapok és rácsos konténerek tárolására
 • Kanyarmenetű – több folyosó kiszolgálása is lehetséges

Raktárkezelő szoftver (WMS, warehouse management software)

Egy raktár vagy gyártási részleg teljes anyagáramlása teljesen automatikusan vezérelhető. Specialitásunk az olyan logisztikai rendszerek bevezetése, ahol a rendszert kell a már létező szervezeti struktúrához hozzáigazítani – és nem fordítva! Ennek alapját először is a fennálló körülmények beható elemzése adja, majd az abból közösen levezetett jövőprognózis. A termékek forgalmára és cégstruktúrára vonatkozó adatok alapján az Ön munkatársaival együtt olyan megoldásokat dolgozunk ki, melyek később részletes leírásként szolgálhatnak az automatizált tároláshoz.

OHRA raktárkezelő szoftver (WMS) – Digitális automatizálás

A WMS egy átfogó és szabadon konfigurálható standard rendszer. Gyors és tartós költségmegtakarítások érhetők el a munkavállalók és technológia optimális alkalmazásával, a folyamatminőség egyidejű javításával és a tárolási mennyiség csökkentésével.

OHRA raktárkezelő szoftver

 • A fennálló körülmények elemzése
 • Megoldás kidolgozása
 • Az eredmény bemutatása
 • Részletes leírás elkészítése
 • A raktárkapacitás optimalizálása
 • Fifo-Lifo-BBD
 • ABC osztályozás
 • Rekesz/készlet lezárása
 • A komissiózás optimalizálása

Referenciák automatikus raktári megoldásokhoz

CAB 56
Fikszo
Drevo Trust
Fehr
CAB 56

CAB 56

A jövőbe mutató technológiával felszerelt raktár avatása

Sikertörténetre

Drevo Trust

Drevo Trust

A Drevo Trust egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek Csehországban elsőként helyeztek üzembe teljesen automatizált raktárat bútorlap anyagok tárolására. 

Sikertörténetre

Fehr

Fehr

A Robert Fehr AG cég (Andelfingen, Svájc) új üzemi épületének központi része egy akár 6000 milliméter hosszú és 2500 milliméter széles fa építőlemezek számára készült, teljesen automata raktárrendszer.

Sikertörténetre