Ugrás a fő tartalomra

OHRA karos állvány Robusztus és helytakarékos tároló rendszerek

Ajánlatkérés  Tanácsadás

Tökéletes megoldás szálanyag tárolására

A karos állvány rendkívül teherbíró tároló rendszer szálanyagok és egyéb helyigényes áru számára. Néhány alkalmazást említve ide tartoznak például a bútorlapok, aluprofilok, fémlemezek, gerendák, acélelemek, építőanyagok vagy akár használt járművek is, valamint bármilyen típusú nagy tömegű áru.

Az OHRA karos állványok eltérnek a megszokottól, mivel melegen hengerelt acélprofilokat használunk valamennyi tartóelemhez. Állványaink karcsú kivitelezésével kompakt tárolást valósítunk meg kis területen.

OHRA karos állvány – rugalmas és egyedi kivitelben

Minden termékhez és ágazathoz léteznek specifikus állványok. Ezek szükség szerint magasságban, karhosszban, teherbírásban vagy profilvastagságban különböznek egymástól. Valamennyi karos állványt az ügyfél igényei szerint egyedileg gyártunk le, és kiváló minőségű, szinterezett bevonattal, vagy kültéri kivitel esetén tűzi horganyzással látjuk el. Az OHRA karos állványok különböző változatokban léteznek, könnyű terhek számára készült kis állványsoroktól a teljes állványcsarnokig, ahol az állványoszlopok egyúttal tető- és faltartó szerkezetként is szolgálnak. Tartozékok széles választékával, mint például a karhidak, amelyek lehetővé teszik a raklapos tárolást köztes támasztékok nélkül, vagy ferde karok a daruval történő be- és kitároláshoz. További szolgáltatások, mint az állványszerelés, statikai számítások vagy rajzok készítése teszik teljessé ajánlatunkat.

OHRA karos állvány – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat
 • Kültérre tetővel, hátsó fallal és esőcsatornával is
 • A kültéri állványokat tűzi horganyzott kivitelben szállítjuk

Ajánlatkérés

A mozgatható konzol OHRA


Karos állványok nagy tömegű árukhoz

Az OHRA állvány nem deformálódik. A nagy tömegű áruk kihívást jelentenek minden állvány számára, az OHRA karos állványai számára azonban nem. Állványrendszerünk előnyei megnövekedett terhelés esetén még nyilvánvalóbbá válnak. Akár 2500 kg-it terjedő standard karterhelés és 10 000 kg-it terjedő állványoszlop-terhelés mellett az OHRA karos állványa problémák nélkül megküzd legnehezebb feladatokkal is. Minden, hogy kövekről, acélcsövekről, lemezekről, bútorlap-csomagokról, tekercsekről vagy nehéz raklapos szálanyagról van szó, illetve épületben vagy kültéren történik a tárolás, szakembereink megtalálják az optimális megoldást. Az OHRA állványok teljesítik az Ön műszaki követelményeit, és megfelelnek az érvényes szabványoknak.

OHRA állványok - több mint 40 év tapasztalattal

Használja ki az állványrendszerek tervezőjeként és gyártójaként szerzett sokéves tapasztalatunkat. Az OHRA Európa-szerte működő állvány-gyártó, és több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik. Komplex tárolási helyzeteket oldunk meg a tartozékok széles skálájával vagy a méretre szabott megoldásokkal, mint például a vezetősínek kombinálása a keskeny nyomtávú targoncákkal.

Az OHRA karos állvánnyal minden termék közvetlenül hozzáférhető marad és daruval, targoncával, keskeny nyomtávú targoncával vagy RBG-vel rakodható. Az OHRA állványok teljes kihasználás esetén is tartósan stabilak maradnak, és nagymértékű biztonságot nyújtanak.

OHRA állványok nagy tömegű árukhoz – előnyei

 • Robusztus, melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Igényre szabott megoldások
 • Tartósan stabil és biztonságos

Ajánlatkérés


Karos állványok könnyű terheléshez

A könnyű terheléshez készült karos állványok két kategóriára, a targoncás vagy a kézi kiszolgálású állványokra oszthatók. Az alumínium- vagy műanyag-kereskedelemben nagyon könnyű terheket mozgatnak és tárolnak. Ahogy a nehéz terhelésű állványoknál, itt is nagyon gyakori az optimális helykihasználásra és műszaki megoldásra irányuló igény. Ez hagyományos karos állvánnyal is megvalósítható, azonban keskeny járatú raktárakkal, automatikus raktárakkal vagy mozgó berendezésekkel is. Fontos az adott projekthez a megfelelő választás.

OHRA karos állványok kézi kiszolgáláshoz

Kézi kiszolgálású állványok többnyire az asztalos- vagy ácsműhelyekben fordulnak elő, továbbá a belsőépítő és fémfeldolgozó ágazatokban megtalálhatóak. Itt könnyű karos állványra van szükség a lapok vagy profilok komissziózásához, rendcsináláshoz és a gyártási folyamatok támogatására. Az állványok magassága, mélysége és a karok terhelése szabadon konfigurálható. A kézi kiszolgálású karos állványok konfigurálása gyakran 2000 vagy 2500 mm magasság és 600 vagy 800 mm karhosszal történik. Az állványokat igény szerint lábazattal, görgőkkel és/vagy rekeszaljakkal gyártjuk, mobil megoldásként az üzemen belüli szállításhoz. A standard tartozékok teljes választéka itt is rendelkezésre áll. Minden állványt rögzítőelemekkel szállítunk.

OHRA karos állványok könnyű terheléshez – előnyei

 • A követelményeknek megfelelő, egyedi kivitel
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Egyszerű kezelés
 • Standard tartozékok széles választéka

Ajánlatkérés


Tetővel ellátott karos állványok

Kültéren a tetővel ellátott karos állványok ideális megoldást jelentenek olyan szálanyag tárolására, amelyet nem feltétlenül szükséges csarnokban tárolni. Az állványrendszer statikus számításánál figyelembe vesszük a terhelési követelmények mellett az régióra jellemző hó- és szél terheléseket is. Szakembereink az előzetes igényfelvételtől a kivitelezésig teljes körű támogatást nyújtanak.

Tetővel ellátott OHRA állványok – funkcionális tárolás kültéren

Kültéri állványainkat igény szerint kiváló minőségű tűzi horganyzott vagy szinterezett kivitelben szállítjuk. Időjárás elleni védelemként ezen felül különböző hát- és oldalfal kiviteleket, védő hálókat vagy zárható redőnyrendszereket kínálunk. Igény esetén komplett tető és esővíz elvezető rendszert építünk a karos állványra. A tető dőlésszögét a vízelvezető rendszer és a targonca sajátosságainak figyelembe vételével alakítjuk ki. A több éves nemzetközi tapasztalatokat felhasználva személyre szabott megoldást kínálunk szálanyag vagy nagy tömegű árujának kültéren történő tárolásához.

Tetővel ellátott OHRA karos állványok – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kültérre tetővel, fallal és esőcsatornával is rendelhető
 • A kültéri állványokat tűzi horganyzott kivitelben szállítjuk
 • Az építési engedélyhez szükséges statikai tervekhez a tartószerkezeti számítás rendelhető

Ajánlatkérés


Karos állványok mozgó alvázzal

A mozgó alvázon lévő karos állványok a lehető leghatékonyabb helykihasználást teszik lehetővé. A választott kivitel függvényében a raktárkapacitás akár 100%-kal is növelhető. A mozgó berendezések ideálisak a helyigényes, lassan forgó tárolandó árukhoz. Ehhez az állványokat mozgó alvázra szereljük, melyek akár 70 méter hosszúak is lehetnek. A berendezések állványsoronként elhelyezett gombokkal vagy távirányítóval működtethetőek.

OHRA állványok – mozgó alvázon

A mobil állványok mozgó alvázai a csarnok padlójára rögzített síneken mozognak. A már meglévő OHRA statikus állványok átalakítása, mozgó alvázra szerelése is megoldható. A rengeteg kiegészítő funkció, mint például az éjszakai parkolási mód, amikor az állványsorok között egyenlő távolságú folyosókat nyit a rendszer, ezzel megakadályozza az esetleges nemkívánatos targonca behajtást, vagy tűz továbbterjedését. Az OHRA karos állványok mozgó alvázon megfelelnek a szakmai egyesület BGR 234 irányelv előírásainak és a CE minősítéssel rendelkeznek.

OHRA állványok mozgó alvázon – előnyei

 • Akár 100%-kal nagyobb raktárkapacitás
 • Távirányítású vezérlés
 • A sínek meglévő épületekben is beépíthetők
 • BGR 234 és CE minősítés

Ajánlatkérés

Effective warehouse systems by RBB Aluminium


Karos állványok tároló galériával

A robusztus OHRA karos állványok és a helytakarékos, többszintes raktári galériák kombinációjából tökéletes tároló rendszer alakítható ki komissziózó felületként, értékesítési felületként vagy munkahelyként. Az OHRA rugalmas állvány megoldásainak köszönhetően a tárolt anyag közvetlenül hozzáférhető marad, és szállítási utak nélkül, hatékonyan feldolgozható.

OHRA karos állványok kihasználása tároló galériaként

Használja ki az OHRA karos állványok rugalmasságát a helyiségek több szinten történő hasznosítására, és az ideális tárolási lehetőségek megteremtésére. A statikai tervektől a helyszíni szerelésig teljes körű támogatást nyújtunk egy kézből.

OHRA állványok mozgó alvázon – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Tökéletes megoldás szálanyag komissziós raktárként
 • Teljes helykihasználás
 • Beakasztott, állítható magasságú karok

Ajánlatkérés


Karos állvány ferde karokkal

A sokoldalú ferde karos állvány lehetőséget nyújt szálanyagok daruval történő beraktározására. Ennél az OHRA állványtípusnál a karok 20°-os emelkedéssel készülnek, és ezáltal karonként 800 kg-ig terhelhetőek. A ferde karoknak köszönhetően a szálanyag a helyén marad. Kézi komissziózó és betároló adapterekkel is kiegészíthetőek az állványok.

OHRA ferde karos állványok – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Robusztus, beakasztott ferde karok
 • A komissziózó adapter és a betároló adapter alap tartozéknak számítanak

Ajánlatkérés


Komplett járólap-bemutató állvány

A DIY ágazatban vagy az építőanyag osztályokon a csempék, laminált padlók és parketták kiállítására az OHRA karos állványok alkalmazhatóak bemutató állványként. A robusztus építési mód és a könnyen szerelhető 20°-os bemutató felületek tartósan tökéletes termékbemutatást biztosítanak. A standard teljes magasság 2650 mm. Az állvány hossza 2800 mm, így három euro-raklap fér el egymás mellett.

OHRA fenyőfa állvány – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, 20° bemutatófelület
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat

Ajánlatkérés


Műszaki jellemzők

A karos állványaink konstrukciója teljes falú melegen hengerelt robosztus acélprofilból áll, a különlegesen terhelhetõ, robosztus, melegen hengerelt acélprofilok magas teherbírásúak, biztonságosak és hosszú életûek.

A fõ elemek ( állványok, karok, talpak ) porszórt felületûek, kültéri használatra tüzihorganyzottak a DIN EN 1461 szabványnak megfelelõen, a csatlakozó adapterek a DIN EN 10346 szabvány szerint.

Terméktulajdonságok - beakasztott karok:

 • állítható kiosztás 100:100 mm
 • Rugalmasan beakasztható, szabadon mozgó ( pl. Typ K60K+H ) ezáltal védi a sérülésektõl a kart és az árut
 • Gyorsan vízszintes helyzetbe akasztható
 • Kiváló minõségû, kovácsolt, speciálisan erõsített beakasztó karmok
 • Elõre mutató adagoló csavar
 • Szegély nélküli a felületbõl nem kiálló csatlakozólemezek a karoknál így az áruk sérülés nélküli be- és kiraktározása lehetséges.
 • Elõírásszerû karterelõk a karokon
 • Elõre mutató legurulás gátló elõkészítés

Alapkivitel / talpak gumivédelemmel

 • Alapesetben  mindkét oldalon 100 : 100 mm lyukasztott raszter ( egyoldalú állvány a késõbbi kétoldalú használatra elõkészítve )
 • Alap esetben a talp szorosan lecsavarozott, a teljes felületû alátét lemez a talpakhoz. Így nincs sérülés a be- és kiraktározásnál.
 • A raktárátalakítás vagy a javítások gond nélkül elvégezhetõk.
 • Gumivédelem és lekerekített élek az alapkivitelû talpaknál ( Rendszer K60)

 Az állványrendszerünk megfelel a DIN 1090-nak és az érvényes jogszabályi elõírásoknak ( BGR/234 ). A magas biztonsági követelmények miatt 1994 óta rendelkezünk a legmagasabb hegesztési minõségi bizonyítványokkal és  hegesztõmérnöki igazolásokkal.

Tartozékok az OHRA karos állványokhoz

Az OHRA állvány kiegészítésére különböző tartozékok állnak rendelkezésre. Ezek a megrendeléssel együtt szállíthatók, vagy utólag is rendelhetők. Ide tartoznak a rácsrostélyok, legurulás elleni védőelemek, karhidak, és sok más. Az alábbiakban példákat láthat megvalósított megoldásainkból:

Karos állvány referenciáink

Ubrankovics
Reifenhäuser Reiloy
Abies
Forever
Kraft Baustoffe
Ubrankovics

Ubrankovics

Magyarország legismertebb készházgyártó vállalata, az Ubrankovics Kft. öt új sor OHRA karos állványt helyezett üzembe telephelyén. Ez egyelőre a raktárkapacitás folyamatos bővítésének utolsó szakaszát jelenti: Jelenleg 13 darab, max. 5,5 méter magas, kültéri, állvány áll rendelkezésre 1000 köbméternyi faanyag tárolására – ez a vállalat éves faanyag szükségletének egyharmada. A raktárkapacitás kiépítésének köszönhetően bővülhetett a gyártás és így a raktárból származó nyersanyaggal folyamatosan el tudják látni az új CNC-gépparkot. A padló helyett a karos állványokon történő tárolás összességben jelentősen növelte a termelékenységet is.

Sikertörténetre

Reifenhäuser Reiloy

Reifenhäuser Reiloy

A Reifenhäuser Reiloy, a sajtolási és fröccsöntési eljárásokhoz használt, nagy kopásállóságú tengelyek és szállítócsigák specialistája a nyersanyagok és készáruk korábbi külső tárolását egy új raktárral integrálta a gyárba. Jelenleg akár 8 tonna súlyú és 10 m hosszú munkadarabokat tárolnak az OHRA öt, nagy teherbírású karos állványain. A nagy teherbírású, rácsos padlózattal ellátott karos állványok ezáltal lehetővé teszik a rugalmas és anyagkímélő, raklapokon történő tárolást. Ez azt jelenti, hogy a gyártás és a szállítás közvetlen, rövid távú hozzáféréssel rendelkezik a raktáron lévő árukhoz, és a be- és kitárolási folyamatok 24 órával korábban megvalósulnak a korábbiakhoz képest. A Reifenhäuser Reiloy ezzel megtakarítja a külső raktározás költségeit.

 

Sikertörténetre

Abies

Abies

Az Abies Polska a KVH és a BSH faárut már nem a földön, hanem az OHRA karos állványain tárolja. A 8 darab, egyenként 26 méter hosszú, beépített tetős állvány önálló épületet alkot. Az új állványrendszerrel az Abies Polska ugyanazon az alapterületen 20 százalékkal növelni tudta tárolási kapacitását. A be- és kitárolás átlagosan 30 százalékkal gyorsult. Egyidejűleg a tárolt áruk sérülési aránya 70 százalékkal csökkent.

Sikertörténetre

Forever

Forever

A színes fénymásolókhoz, lézernyomtatókhoz és más nyomtatási rendszerekhez transzferanyagokat gyártó Forever GmbH saját raktárépületét az OHRA karos és raklapos állványaival szerelte fel. Ezek az állványok melegen hengerelt idomacélokból készülnek, és megfelelő teherbírást biztosítanak a tonnányi súlyú papírtekercsek és konténerek biztonságos tárolásához. 

Sikertörténetre

Kraft Baustoffe

Kraft Baustoffe

A Kraft Baustoffe cég, amely saját adatai alapján jelenleg a legnagyobb építőanyag-kereskedő vállalat a müncheni régióban, Höhenkirchen-Siegertsbrunn-ban létesített új telephelyének nyitott raktárát OHRA raklapos és karos állványok alkalmazásával alakította ki.

Sikertörténetre