Ugrás a fő tartalomra

 Kraft Baustoffe

Galéria

A Kraft Baustoff GmbH Dél-Németország legnagyobb építőanyag kereskedése. Összesen 40.000 m2 raktárfelületen megtalálható elvitelre és kiszállításra az összes ismert építőanyag márka. A 2008-ban végrehajtott építések és átépítések után a Kraft Csoport bemutatja Németország egyik legmodernebb építőanyag-kereskedelmi székhelyét. Ezek a lépések az egyre növekvő eladási székhelyek és az állandóan bővülő termékválaszték alapján váltak szükségessé.

A Kraft Csoport tervező irodájával együttműködve az összes raktárrendszert az OHRA tervezte, gyártotta és szerelte. A raktározandó termékektől, az átrakodás gyakoriságától és a mozgatástól függően különböző polc- és tároló rendszerek kerültek alkalmazásra.

Így pl. külső használatra a karos állványok tűzi horganyozott kivitelben kerültek leszállításra. Itt minden termék (pl. KG-csövek, betonlemezek és fapallók) megtalálja helyét a polcon. A karos állványok részben fedettek, az áruk tárolása céljából rácsrostélyokkal kerültek felszerelésre. Külön kihívás volt ebben az esetbe a ferde tető, amelyre a telek fekvése miatt volt szükség.

A raklapokon lévő építőanyagok tárolása a csarnokban és a szabadban is az OHRA robusztus raklappolcain történik. A 2.900 mm belső szélességű polcrekeszekben túllógó paletták is gond nélkül tárolhatók. A raklappolcok homlokoldalán a zökkenőmentes és hatékony árukiválasztás érdekében átadó állomások kerültek kialakításra. A keretek nagy teherbírásának köszönhetően a a raklappolcokon belül lehetővé vált konténerek integrálásra..

A raklappolcok közé az OHRA egy ráhelyezett raklappolcokat magában foglaló raktárdobogót is integrált. A dobogó 22.000 mm hosszú és 4.500 mm magas. A támasztékok távolsága kb. 5.600 mm. Míg a dobogó alatt egy ún. blokkraktár található, a dobogó felső része raklappolcokkal bővíthető.

Az EUR raklapon lévő árukhoz az OHRA egy modern és átfutó polcot épített a Kraft számára. Az éppen 20 méter magas helyiségmagasságnak köszönhetően 5 tárolási sík került kialakításra kb. 7.650 mm átfutó hosszal. A polcblokk közepén egy kiválasztó torony található. A raklapos áru egyik oldalról kerül berakodásra, míg az elszállítás a kiadási oldalra gördülő pályák segítségével történik. Így betartásra kerül a "Fi-Fo" (First in - First out) raktározási elv.

A különböző tárolási rendszerek között utcák találhatók, ahol a több tengelyes tehergépkocsik is kényelmesen megpakolhatók. A zökkenőmentes szállításról a raktáron belüli hatékony irányítási rendszer gondoskodik.

Összességében a Kraft Csoport egy olyan modern és gazdaságos építőanyag raktárral lett gazdagabb, amelyet a tervezőiroda és az OHRA időben történő együttműködésének eredményeként rövid időn belül sikerült felépíteni.