Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Bútor- és faipar

Tanácsadási

Ágazatspecifikus raktárrendszerek

A bútor és faiparban a speciális, ágazatra jellemző tárolási technika és a gazdaságos raktározás fontos szerepet játszik. Raklapos, tekercses és szálanyagokat kell nagy mennyiségben helytakarékosan tárolni. Az OHRA erre a különleges raktározási módra, a bútoripar igényeire specializálódott állványrendszereket kínál:

 • A meglévő hely optimális kihasználása
 • Az átvételiutak optimális kialakítása
 • Hosszú élettartam a kiváló minőség révén
 • Integrálás a gyártási folyamatba
 • Testre szabott rendszertechnológia

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Karos állványok

A bútor és faiparban a nagyon nehéz és változó méretű raklapos áruk helyes tárolása fontos szerepet játszik. Az áru beérkezésekor a nyersanyagok (pl. bútorlapok vagy MDF-lapok) a tovább feldolgozásra hozzáférhetően, különböző méretek szerint válogatva kerülnek raktározásra.

Ezáltal a szükséges mennyiség és típus időveszteség nélkül eljuttatható a termelési folyamatba. Erre a feladatra különösen a kompakt karos állványok alkalmasak. A változó körülményekhez igazítható nagy teherbírás és állítható karszint teljesíti a közvetlen hozzáféréssel és alacsony helyigénnyel összekötött gazdaságos raktározás feltételeit.

Az OHRA könnyen hozzáférhető és csekély helyigényű robusztus tároló- és polcrendszereket tervez, gyárt és szerel. A kézzel kezelhető konzolos polctól pl. a konyhai munkapultok tárolására szolgáló komplett polccsarnokig az OHRA minden szerkezeti elemet szállít – rendelésre statikával, polcokat kiszolgáló eszközökkel és az összes tartozékkel együtt.

Ajánlatkérés


Automatizált raktárrendszerek

Raktároptimalizálás a be- és kiraktározási folyamatok részleges vagy teljes automatizálásával. Magas komissiózási igény magasabb teljesítményre van szükség, ha embereknek is hozzá kell férnie az áruhoz. Igény szerint egész csomagok, vagy egyes darabok is kivehetőek és az átadóállomáshoz szállíthatóak.

 • A lehető legmagasabb forgási teljesítmény komissiózás esetén
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig, bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy állványkiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ezáltal csökkenő befektetési költségek, optimális ár-érték arány

Raklapos állványok

Az OHRA raklapállványok a robusztus építési módnak köszönhetően a szokványos, fémlemezből készült raklapállványokkal összehasonlítva egyedülállóak, és a statikai terhelés tekintetében is előnyösebbek. A melegen hengerelt acélprofilok szerkezettartó egységként történő használata fontos biztonsági tényezőkkel bír raktára számára, különösen azokon a területeken, ahol a személyzet és a vevők is mozognak. A polcok emellett gazdaságosak, mivel a nagy rekesztávok következtében kevesebb alkatrészre van szükség az alacsony terhelhetőséggel rendelkező hagyományos állványokhoz képest.

Ajánlatkérés


Tárológalériák

Az OHRA tárológalériái sokoldalúan használhatók. Kiegészítő raktár- vagy komissiózási, illetve értékesítési területként vagy munkahelyként is szolgálhatnak – számtalan kialakítási lehetőség közül lehet választani. Az önhordó szerkezet egyedileg alakítható a meglévő csarnok adottságaihoz, és testre szabható a rendelkezésre álló terület függvényében.

 • Terhelhetőség a vevő igényei alapján ,  250-1000 kg között
 • Tartóoszlopok távolsága: max. 20 m fesztávolsággal
 • Dinamikus terhelésre pl. targoncával történő közlekedésre is alkalmas
 • Akár 5 szinten is.

Ajánlatkérés

Referenciák a fa- és bútoripar részére

Bati Nature
erform
Superwood
J. Stocker Fensterbau AG,
Hagebau Schneider
Bati Nature

Bati Nature

A francia Bati-Nature faipari/fakeretes építőipari/szalmabála szigetelésű házak építésére szakosodott vállalat az OHRA speciális állványrendszerével új tárolási kapacitásra tett szert a faanyagok és az előregyártott falelemek raktározásához. Két 24 méteres egyoldalas karos állványsor alkotja a csarnokszerű építmény falait. Az állványsorok között maradt egy kb. 6 méter széles, bejárható tér, ahol függőlegesen tárolják a fakeretes falakat. Az állványok felett tető húzódik, ami egyrészt megvédi a kifelé nyúló karok által létrehozott raktári szinteket az időjárás viszontagságaitól, másrészt óvja az állványok között a padlón kialakított rakteret is. Az OHRA másfél héten belül végzett a speciálisan kialakított raktárlétesítmény összeszerelésével.

Sikertörténetre

erform

erform

Magasfényű lemezek hatékonyabb tárolása

Sikertörténetre

Superwood

Superwood

Kompakt, esőtől védett tárolás a gyártócsarnok közelében

Sikertörténetre

J. Stocker Fensterbau AG,

J. Stocker Fensterbau AG,

Az OHRA új, mozgatható állványrendszere lehetővé teszi a J. Stocker Fensterbau AG számára, hogy minimális többlet helyigénnyel jelentősen megnövelje fűrészárú-tárolási kapacitását.

Sikertörténetre

Hagebau Schneider

Hagebau Schneider

A Jos. Schneider GmbH cég az OHRA raklaptároló és karos állványainak alkalmazásával valósította meg a kertészeti és fából készült cikkek értékesítésére szolgáló új, Drive-In rendszerű Hagebaumarkt barkácsáruházát a bajorországi Dorfenben. 

Sikertörténetre