Ugrás a fő tartalomra

OHRA ágazati megoldások Bútor- és faipar

Tanácsadási

Ágazatspecifikus raktárrendszerek

A bútor és faiparban a speciális, ágazatra jellemző tárolási technika és a gazdaságos raktározás fontos szerepet játszik. Raklapos, tekercses és szálanyagokat kell nagy mennyiségben helytakarékosan tárolni. Az OHRA erre a különleges raktározási módra, a bútoripar igényeire specializálódott állványrendszereket kínál:

 • A meglévő hely optimális kihasználása
 • Az átvételiutak optimális kialakítása
 • Hosszú élettartam a kiváló minőség révén
 • Integrálás a gyártási folyamatba
 • Testre szabott rendszertechnológia

TanácsadásTájékoztató anyag letöltése


Karos állványok

A bútor és faiparban a nagyon nehéz és változó méretű raklapos áruk helyes tárolása fontos szerepet játszik. Az áru beérkezésekor a nyersanyagok (pl. bútorlapok vagy MDF-lapok) a tovább feldolgozásra hozzáférhetően, különböző méretek szerint válogatva kerülnek raktározásra.

Ezáltal a szükséges mennyiség és típus időveszteség nélkül eljuttatható a termelési folyamatba. Erre a feladatra különösen a kompakt karos állványok alkalmasak. A változó körülményekhez igazítható nagy teherbírás és állítható karszint teljesíti a közvetlen hozzáféréssel és alacsony helyigénnyel összekötött gazdaságos raktározás feltételeit.

Az OHRA könnyen hozzáférhető és csekély helyigényű robusztus tároló- és polcrendszereket tervez, gyárt és szerel. A kézzel kezelhető konzolos polctól pl. a konyhai munkapultok tárolására szolgáló komplett polccsarnokig az OHRA minden szerkezeti elemet szállít – rendelésre statikával, polcokat kiszolgáló eszközökkel és az összes tartozékkel együtt.

Ajánlatkérés


Automatizált raktárrendszerek

Raktároptimalizálás a be- és kiraktározási folyamatok részleges vagy teljes automatizálásával. Magas komissiózási igény magasabb teljesítményre van szükség, ha embereknek is hozzá kell férnie az áruhoz. Igény szerint egész csomagok, vagy egyes darabok is kivehetőek és az átadóállomáshoz szállíthatóak.

 • A lehető legmagasabb forgási teljesítmény komissiózás esetén
 • A kézitől a teljesen automatizált vezérlésig, bármikor bővíthető
 • Modulonkénti kapcsolat az ERP szoftverrel
 • Több folyosó kiszolgálása egy állványkiszolgáló eszközzel a kanyartechnikának köszönhetően
 • Ezáltal csökkenő befektetési költségek, optimális ár-érték arány

Raklapos állványok

Az OHRA raklapállványok a robusztus építési módnak köszönhetően a szokványos, fémlemezből készült raklapállványokkal összehasonlítva egyedülállóak, és a statikai terhelés tekintetében is előnyösebbek. A melegen hengerelt acélprofilok szerkezettartó egységként történő használata fontos biztonsági tényezőkkel bír raktára számára, különösen azokon a területeken, ahol a személyzet és a vevők is mozognak. A polcok emellett gazdaságosak, mivel a nagy rekesztávok következtében kevesebb alkatrészre van szükség az alacsony terhelhetőséggel rendelkező hagyományos állványokhoz képest.

Ajánlatkérés


Tárológalériák

Az OHRA tárológalériái sokoldalúan használhatók. Kiegészítő raktár- vagy komissiózási, illetve értékesítési területként vagy munkahelyként is szolgálhatnak – számtalan kialakítási lehetőség közül lehet választani. Az önhordó szerkezet egyedileg alakítható a meglévő csarnok adottságaihoz, és testre szabható a rendelkezésre álló terület függvényében.

 • Terhelhetőség a vevő igényei alapján ,  250-1000 kg között
 • Tartóoszlopok távolsága: max. 20 m fesztávolsággal
 • Dinamikus terhelésre pl. targoncával történő közlekedésre is alkalmas
 • Akár 5 szinten is.

Ajánlatkérés

Referenciák a fa- és bútoripar részére

Gerbrich
van Deuveren
Trend Hout
Bati Nature
erform
Gerbrich

Gerbrich

A cseh ajtógyártó, Gerbrich, az OHRA karos állványainak használatával kis területen is nagy tárolási kapacitást tudott kialakítani a termeléséhez. Az állványrendszer az áruk gyors kezelésének és a készlet jó áttekinthetőségének köszönhetően hatékony raktározási folyamatokat is lehetővé tesz, és ezáltal biztosítja a gyártás megbízható ellátását a szükséges anyagokkal, például forgácslapokkal vagy burkolólapokkal.

Sikertörténetre

van Deuveren

van Deuveren

A vállalatok egyre gyakrabban élnek az állványok egyedi színezésének lehetőségével. Így a raktárban is érvényesíthetők a vállalati színek, vagy vizuálisan elkülöníthetők a különböző raktárterületek. Az OHRA, a karos állványrendszerek európai piacvezetője a hollandiai Dedemsvaartban található új „Houthandel van Deuveren” központjának állványrendszereit különböző RAL-színekkel porfestette. A színeket a homlokzathoz igazították, így az állványok és az épület harmonikus egységet alkotnak, ami tükrözi a vállalat szolgáltatásainak korszerűségét és minőségét. 

Sikertörténetre

Trend Hout

Trend Hout

A Trendhout, az exkluzív kerti fészerek holland specialistája, OHRA állványrendszerekkel szerelte fel új logisztikai központját Hattemerbroekben. A rendszer kialakításakor a fő szempont az volt, hogy a lehető legnagyobb tárolókapacitást hozzák létre a rendelkezésre álló helyen. Az OHRA mindössze két hét alatt hat teljesen megrakott teherautónyi acélmennyiséget épített be – az eredmény egy 390 folyóméternyi karos állványrendszer és 1422 raklap tárolására alkalmas tárolóhely lett. Ennek eredményeképpen a Trendhout jelentősen javítani tudta üzemviteli hatékonyságát és a komissiózási időráfordítást, a készletszintek áttekinthetők lettek, a szállítási megbízhatóság pedig javult.

Sikertörténetre

Bati Nature

Bati Nature

A francia Bati-Nature faipari/fakeretes építőipari/szalmabála szigetelésű házak építésére szakosodott vállalat az OHRA speciális állványrendszerével új tárolási kapacitásra tett szert a faanyagok és az előregyártott falelemek raktározásához. Két 24 méteres egyoldalas karos állványsor alkotja a csarnokszerű építmény falait. Az állványsorok között maradt egy kb. 6 méter széles, bejárható tér, ahol függőlegesen tárolják a fakeretes falakat. Az állványok felett tető húzódik, ami egyrészt megvédi a kifelé nyúló karok által létrehozott raktári szinteket az időjárás viszontagságaitól, másrészt óvja az állványok között a padlón kialakított rakteret is. Az OHRA másfél héten belül végzett a speciálisan kialakított raktárlétesítmény összeszerelésével.

Sikertörténetre

erform

erform

Magasfényű lemezek hatékonyabb tárolása

Sikertörténetre