Ugrás a fő tartalomra

OHRA raklapos állványok Rugalmas és változtatható állványok

Ajánlatkérés  Tanácsadás

Raklapos állványok egyedi megoldásokhoz

A raklapos állványok a leggyakrabban használt tároló rendszerek számos követelmény kielégítésére. Az áruk különböző raklapokon (pl. euro-raklapokon vagy ipari raklapokon) történő klasszikus tárolása mellett ezeken az állványokon rakodási segédeszközök mint rácsos konténerek vagy nehéz szerszámok is elhelyezhetőek. A raklapos állványok számos ágazatban megtalálhatóak, például az építőanyag-kereskedelemben, szállítmányozásban, ipari árufeladó raktárakban vagy nagy tömegű árucikkek egyállomásos felhasználói rendszereként.

OHRA raklapos állványok – számos alkalmazási lehetőség

Az OHRA robusztus raklapos állványai melegen hengerelt, minőségi acélprofilokból állnak, így nagy terheléseket és biztonságos kezelést tesznek lehetővé. Az egyes rekeszek magassága 100 mm-es raszterben állítható. Könnyű és közepesen nehéz terhek esetén is gazdaságosan alkalmazhatóak az acéllemezekből készült és IPG tartókkal ellátott raklapos állványok. Az OHRA egyik specialitása a tűzi horganyzott, kültéri raklapos állvány. A tároló rendszerek tetővel és tető nélkül is rendelhetők. Valamennyi raklapos állvány gyorsan felszerelhető, és igény szerint bővíthető.

OHRA raklapos állványok – előnyei

 • A raktár követelményeinek megfelelő, egyedi kivitel
 • Egyszerű és gyors szerelés
 • Jelentős biztonsági tartalékok minden rendszerben
 • Rendszertartozék az állványok egyedi kialakításához
 • Kültéri felállítás tűzi horganyzott tetővel és fallal is lehetséges
 • Minden ágazatban használható – Made in Germany

Raklapos állványok nagy tömegű árukhoz

Az OHRA robusztus P3 raklapos állványa ideális megoldást jelent a nagy tömegű és helyigényes terhek számára. Itt számos árucikk, mint nyersanyagok, félkész és egyéb, raklapokon tárolt termékek is helyet találnak. A melegen hengerelt acélprofil oszlopok és karok kombinációja több mint 32 500 kg-os mezőterhelést és több mint 6000 kg-os rekeszterhelést tesz lehetővé. Az állványok magassága a rendelkezésre álló helyhez igazodik. Valamennyi rekesz magassága 100 mm-es raszterben, szerszám nélkül állítható. Kültéri alkalmazáshoz tűzi horganyzott kivitelben. Igény szerint tető- és falburkolattal.

OHRA állványok – maximális teherbírás

A melegen hengerelt acél statikailag rugalmas, és megtartja előnyeit a magas vertikális terhelhetőség szempontjából. Más raklapos állványok hidegen hengerelt, 2 mm vastag acélból készülnek, amely már enyhe lökések esetén sem rugalmas, gyorsan törik és elveszíti tartóerejét. Nehéz raklapokkal való terhelés esetén az optimális teherbírás biztosítására különös jelentőséggel bírnak a melegen hengerelt acélból készült oszlopok.

OHRA raklapos állványok nagy tömegű árukhoz – előnyei

 • Egyedi raklapos állvány nagy tömegű árukhoz
 • Kiválóan alkalmas építőanyagok, nyersanyagos raklapok és gépalkatrészek számára
 • Akár 32 500 kg mezőterhelésig
 • Akár 6000 kg rekeszterhelésig
 • Bármikor bővíthető, egyszerű szerelés
 • Kültérre tetővel és tűzi horganyzott kivitelben is rendelhető

Ajánlatkérés


Raklapos állványok közepesen nehéz és könnyű terheléshez

Könnyű és közepesen nehéz terhelés esetén (max. 3 000 kg rekeszterhelésig) a gazdaságilag előnyös OHRA P5 raklapos állványok alkalmazhatóak. Ott, ahol a nem kötött pályás anyagmozgató eszközök vezetősíneken közlekednek, az állványoszlopok kevésbé robusztusak is lehetnek. Az optimalizált acéllemezekből készült állványoszlopok, valamint a hozzáillő vízszintes karok teljesítik a biztonságos és sokoldalú raklapos állványokkal szemben támasztott statikai követelményeit.

OHRA állvány könnyű terheléshez – kiváló minőség

Szabványszerűen az állványoszlopok csavarozva vannak, igény esetén az OHRA azonban hegesztett oszlopat is szállít. A vízszintes karok IPG profilokból készülnek, amelyeket beakasztható hevederekkel rögzítünk az oszlophoz. A karok magassága 50 mm-es raszterben, szerszámok nélkül állítható. Az OHRA P5 raklapos állvány akár 3000 kg-os rekeszterhelést és akár 18 000 kg-os mezőterhelést tesz lehetővé. Szabványszerűen az oszlopok horganyzott kivitelben és a karok RAL 7035 (világosszürke) színben készülnek.

OHRA raklapos állványok könnyű terheléshez – előnyei

 • Csekély beruházási költségek, költségkímélő megoldás raklapok tárolására
 • Gyors szerelés
 • Bármikor bővíthető
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat

Ajánlatkérés


Tetővel ellátott raklapos állványok

A tetővel ellátott raklapos állvány az OHRA egyik specialitása. Kültéri állványokon tárolható, azonban időjárásra érzékeny áruk számára nincs jobb megoldás. Az OHRA tetővel ellátott állványai különösen alkalmasak a kertészeti választékkal rendelkező szakáruházak vagy az építőanyag-kereskedelem számára, ahol a beton késztermékek, raklapozott zsákos áru vagy fa építőelemek kültéren kerülnek tárolásra.

Tetővel ellátott OHRA állványok – számos különböző kivitel

Változatokban gazdag tetőrendszerek, valamint különböző falkivitelek teszik teljessé az állványrendszert, és védik a raktározott termékeket az időjárási viszontagságaival szemben. Tetőfedéshez pl. trapézlemezek vagy polikarbonát lapok, falburkolatokhoz trapézlemezek vagy szendvicslemezek használhatók. Az állványok valamennyi tartóeleme, mint az oszlopok és a karok, tűzi horganyzással vagy szinterezett bevonattal is rendelhető. Tetővel ellátott állványok esetén figyelembe vesszük a régióra jellemző hó- és szélterheléseket is. Ezeknek a statikai feltételeknek a figyelembevétele biztosítja, hogy a tetővel ellátott OHRA raklapos állvány minden időjárásnak ellenáll.

Tetővel ellátott OHRA raklapos állványok – előnyei

 • A teljes kültéri terület kihasználása – ez értékes helyet takarít meg a raktárhelyiségben
 • Nagy terhelések az időjárási befolyások figyelembevételével
 • Hosszú élettartamú szerkezet – tartós raktári befektetés
 • Költségkímélő megoldás a kevés szerkezeti elemnek köszönhetően
 • Különböző tetőkivitelek rendelhetők

Ajánlatkérés


Raklapos állványok mozgó alvázzal

A mozgó raklapos állványok dinamikus állványberendezések és olyan raklapozott árukhoz alkalmasak, melyeket kis alapterületen, kompakt módon szükséges tárolni. Ebben a tároló rendszerben robusztus raklapos állványokat szerelünk csavarodásbiztos mozgó alvázakra. A teljes állványsor elektronikus vagy manuális vezérléssel, egyetlen állványegységként mozgatható. A mozgó alvázak síneken futnak, melyek épülő vagy már meglévő épületek padlójába is szerelhetők. Ezáltal a raklapos állvány minden állványblokkjához csak egy kezelőfolyosó szükséges. Ez kiváló helykihasználást jelent, mivel mindig csak az a folyosó nyílik ki, ahol az áru be- vagy kitárolása történik.

OHRA állvány - optimális helykihasználás mozgó alvázakkal

A mozgó állványok halkan mozognak, és hézagmentesen tolódnak össze. Az üzemidőkön kívül az állványberendezés "éjszakai parkolási pozícióba" kapcsolható. Ekkor a raklapos állványsorok között egyenlő távolságú folyosókat nyit a rendszer, és ezzel megakadályozza az esetleges nemkívánatos behajtást. Így a mozgó állványok lopás elleni is biztos védelmet nyújtanak.

OHRA raklapos állványok mozgó alvázon – előnyei

 • Nagyon kompakt rendszer, nagy mennyiségek kis alapterületen történő tárolására
 • Kiváló helykihasználás
 • Megnövelt raktárkapacitás
 • Értékes áru lopás elleni védelme az állványblokkok „éjszakai parkolási pozíciójának“ köszönhetően
 • Rövid munkautak

Ajánlatkérés


Raklapos állványok tároló galériával

Az OHRA tároló galériával felszerelt raklapos állványai esetén az OHRA raklapos állványok képezik a tároló galéria tartószerkezetét. A raklapos állványok egyes állványsorai vízszintesen, acélprofilokkal vannak összekötve úgy, hogy a különböző padlóburkolatok (pl. rácsrostélyok vagy forgácslapok) önhordó raktárfelületet képeznek az állványok között. Ez lehetővé teszi a raktár minden centiméterét kihasználását, és nem pazarol el helyet. Az állványberendezésen belül több szint is megvalósítható.

OHRA állványok tároló galériával – új lehetőségek

Az állvány és a tároló galéria egyesítése egyedi és sokoldalú tárolási lehetőségeket teremt, például a komissziózó- és a munkaterület kombinációját közvetlen tárolási lehetőséggel. Az OHRA raklapos állványaihoz erős, melegen hengerelt acélprofilokat dolgoz fel, ami egy állványberendezésen belül több szint problémamentes létrehozását teszi lehetővé.

OHRA raklapos állvány tároló galériával – előnyei

 • Optimális helykihasználás a teljes belmagasság hasznosításának köszönhetően
 • A tároló- és a komissziózó terület közvetlen közelsége
 • Munkautak megtakarítása a közvetlenül a raktárterületen elhelyezett félemeleteknek köszönhetően
 • A hasznos terület megsokszorozása a raktárhelyiség teljes magasságának kihasználásával

Ajánlatkérés


Bejárható állványok

A bejárható állvány (vagy „Drive-in állvány“) a tömbben és az állványon történő tárolás előnyeit kombinálja: Kompakt helykihasználás nagy raktározási magasság mellett. Különösen alkalmas nagy mennyiségű azonos termék, és nem egymásra rakható, nyomásra érzékeny árucikkek tárolására. Ide tartoznak a mosószerek, katalógusok, motorolaj, toalettpapír vagy hosszú szavatossági idejű konzervek.

OHRA bejárható állvány – egy oldalon nyitott tároló rendszer

Az állvány kiszolgálása egy oldalról történik. A targonca behajt az állványok közötti folyosóba, és az oldalt felszerelt kereszttartókra helyezi a raklapokat. A bejárható állvány csak egy nyitott oldallal rendelkezik, innen történik a kiszolgálás. Az utoljára berakodott raklap kerül elsőként kirakodásra. A raktározás így a LIFO (Last-In-First-Out) elv szerint történik. Az OHRA bejárható állványok oszlopai, az igények és a terhelés függvényében, IPE vagy U profilokból készülnek annak érdekében, hogy több állványfolyosót lehessen létrehozni, ez ugyanakkor védi az állványt a targonca akaratlanul hozzáütközéseitől. Az állványfolyosó oldalán elhelyezett kereszttartók rendkívül teherbírók és kiválóan csúsznak. Az oszlopok kiegészítő védelmére a bejárati zónában az OHRA ütközésvédőket ajánl.

OHRA bejárható állványok – előnyei

 • Különösen helytakarékos a raktár nagymértékű tömörítésének köszönhetően
 • Nagyfokú felület-/térkihasználás
 • Érzékeny árucikkek nyomásmentes tárolása
 • Költségmegtakarítás a raklapok különösen kompakt tárolásának köszönhetően

Ajánlatkérés


Műszaki jellemzők

Az OHRA P-III. raklapos állványok tömör falú, melegen hengerelt acélprofilokból készül, amely lehetõvé teszi a kiemelkedõen magas teherbírást, munkabiztonságot és megnövelt élettartamot.

A fõ egységek (lábak, állványok, tartógerendák) szinterezettek, különbözõ RAL színekben elérhetõek. Kültérre DIN EN 1461 szabvány szerint tûzihorganyzottak.


Termékjellemzõk:

v Oszlopok és kerettámaszok:

 • Melegen hengerelt U-profil oszlopok. Min 6mm anyagvastagság.
 • Nagy teherbírású, melegen hengerelt IPE-gerendák.
 • Egyedülálló ellenálló képesség a mechanikai behatások ellen.
 • Anyagában rugalmas acélprofilok akadályozzák meg kisebb lökések esetén a maradandó deformálódást.
 • Gerendák 100mm-kénti állítható, 50mm állítási lehetõség opcionálisan rendelhetõ.
 • Gyorsan és egyszerûen szerelhetõ.
 • Széles RAL színválaszték.
 •  25 év átrozsdásodás elleni garancia.

A raktári állványrendszereink megfelelnek a DIN EN 1090, DIN EN 18800-7, EUROCODE és FEM 10.2.02. szabványoknak, elõírásoknak.

pallet rack frame
Comparison of pallet rack frames - sheet metal and steel frames.

Tartozékok a raklapos állványokhoz

Az OHRA raklapos állványok tartozékainak széles választéka segít a tároló rendszere egyedi és az ágazatnak megfelelő berendezésében.

Különböző kivitelű ütközésvédők, az állványfolyosók biztonságát szolgáló oszlopmagasítók, teherelosztók, áttolás elleni védőelemek vagy távtartók a számos termék csak egy részét képezik. Az OHRA raklapos állványok tartozékai a megrendeléssel együtt szállíthatók, vagy utólag is rendelhetők.

Raklapos állvány referenciáink

Kraft Baustoffe
Vehmeyer
DFH Haus
DWF
Kraft Baustoffe

Kraft Baustoffe

A Kraft Baustoffe cég, amely saját adatai alapján jelenleg a legnagyobb építőanyag-kereskedő vállalat a müncheni régióban, Höhenkirchen-Siegertsbrunn-ban létesített új telephelyének nyitott raktárát OHRA raklapos és karos állványok alkalmazásával alakította ki.

Sikertörténetre

Vehmeyer

Vehmeyer

Emsland egyik legnagyobb építőanyag kereskedése, a Haselünne-i székhelyű Vehmeyer vállalat jelentősen növelte raktárkapacitását új, 5800 négyzetméteres raktárcsarnokával. 

Sikertörténetre

DFH Haus

DFH Haus

A Žákavá-i székhelyű, alacsony energiaigényű fa épületek gyártásával foglalkozó DFH Haus CZ vállalat az OHRA állványrendszereivel bővítette és modernizálta raktárát.

Sikertörténetre

Seuner Fabricados

A CMZ Machinery Group részét képező Seuner Fabricados spanyol vállalat az esztergagépalkatrészek tárolására egy új OHRA állványrendszert telepített. A projekt célja, hogy a legnagyobb tárolási kapacitást érjenek el különböző méretű és alakú alkatrészek számára, amelyek speciális palettákon kerülnek tárolásra, mind a 8,58 m magasságban.

Sikertörténetre

DWF

DWF

A DWF építőanyag-kereskedés új raktárcsarnokában az OHRA raklapos és karos állványait kombinálva optimális raktárhelyeket sikerült kialakítani a legkülönbözőbb tető- és homlokzati anyagokból álló választék számára, és a raktárkapacitást is lényegesen megnövelték

Sikertörténetre