Ugrás a fő tartalomra

OHRA raklapos állványok Rugalmas és változtatható állványrendszerek

Ajánlatkérés  Tanácsadás

Raklapos állványrendszerek egyedi megoldásokhoz

A raklapos állványok a leggyakrabban használt tárolórendszerek számos követelmény kielégítésére. Az áruk különböző raklapokon (pl. euro-raklapokon vagy ipari raklapokon) történő klasszikus tárolása mellett ezeken az állványokon tárolási segédeszközök, például rácsos konténerek és nehéz szerszámok is elhelyezhetőek. A raklapos állványok számos ágazatban és iparágban megtalálhatóak, például az építőanyag-kereskedelemben, szállítmányozásban, árufeladó raktárakban vagy nagy tömegű árucikkek egyállomásos tárolórendszereként.

OHRA raklapos állványrendszerek – Számos alkalmazási lehetőség

Az OHRA robusztus raklapos állványai melegen hengerelt, minőségi acélprofilokból állnak, így nagy terheléseket és biztonságos kezelést tesznek lehetővé. Az egyes rekeszek magassága 100 mm-es raszterben állítható. Könnyű és közepesen nehéz terhek esetén az acéllemezekből készült és IPG tartókkal ellátott, hidegen hengerelt raklapos állványok használata ajánlott. Az OHRA egyik specialitása a tűzihorganyzott, kültéri raklapos állvány. Ezek a tárolórendszerek tetővel és tető nélkül is rendelhetők. Valamennyi raklapos állvány gyorsan felszerelhető, és igény szerint bármikor bővíthető.

OHRA raklapos állványrendszerek – Előnyök

 • A raktár követelményeinek megfelelő, egyedi kivitel
 • Egyszerű és gyors szerelés
 • Jelentős biztonsági tűréshatárok minden rendszerben
 • Tartozékok az állványok egyedi kialakításához
 • Kültéri alkalmazás is lehetséges tűzihorganyzott tetővel és/vagy falakkal
 • Minden ágazatban és iparágban használható – Made in Germany

Raklapos állványrendszerek nagy tömegű árukhoz

Az OHRA robusztus P3 raklapos állványa ideális megoldást jelent a nagy tömegű és helyigényes terhek tárolására. Itt jelentős számú árucikk elhelyezhető, például nyersanyagok, félkész és egyéb, raklapokon tárolt termékek. Az oszlopok és karok robusztus, melegen hengerelt acélszerkezete több mint 32 500 kg-os mezőterhelést és több mint 6000 kg-os rekeszterhelést tesz lehetővé. Az állványok magassága a rendelkezésre álló helyhez igazodik. Valamennyi rekesz magassága 100 mm-es raszterben, szerszám nélkül állítható. Kültéri alkalmazáshoz tűzihorganyzott kivitelben biztosítjuk. Igény szerint tető- és falburkolattal szállítjuk.

OHRA állványrendszerek – Maximális teherbírás

A melegen hengerelt acél stabilitást nyújt, és számos előnyt kínál a magas vertikális terhelhetőség szempontjából. Más raklapos állványok hidegen hengerelt, 2 mm vastag acélból készülnek, amely már enyhe lökések esetén is meglehetősen merev, ezáltal hajlamos az elhajlásra, és elveszíti tartóerejét. Nehéz raklapokkal való terhelés esetén az optimális teherbírás biztosítása érdekében melegen hengerelt acélból készült keretek és oszlopok mellett döntöttünk.

OHRA raklapos állványrendszerek nagy tömegű árukhoz – Előnyök

 • Egyedileg konfigurálható raklapos állvány nagy tömegű árukhoz
 • Kiválóan alkalmas építőanyagok, nyersanyagos raklapok és gépalkatrészek számára
 • Akár 32 500 kg mezőterhelésig
 • Akár 6000 kg rekeszterhelésig
 • Bármikor bővíthető, egyszerű szerelés
 • Kültérre tetővel és tűzi horganyzott kivitelben is rendelhető

Ajánlatkérés


Raklapos állványrendszerek közepesen nehéz és könnyű terheléshez

Könnyű és közepesen nehéz terhelés esetén (max. 3 000 kg rekeszterhelésig) a kedvezőbb árú OHRA P5 raklapos állványokat kínáljuk. Ott, ahol a nem kötött pályás anyagmozgató eszközök vezetősíneken közlekednek, az állványoszlopok robusztusságára vonatkozó követelmények megengedőbbek. Az optimalizált acéllemezekből készült P5 állványoszlopok, valamint a hozzájuk tartozó gerendák teljesítik a biztonságos és sokoldalú raklapos állványokkal szemben támasztott statikai követelményeket.

OHRA állványrendszerek könnyű terheléshez – Kiváló minőség

A standard állványszerkezetek csavaros rögzítésűek, de az OHRA kérésre hegesztett állványszerkezeteket is biztosít. A vízszintes karok IPG profilokból készülnek, amelyek függesztőkonzolokkal csatlakoznak a tartóoszlopokhoz. A karok magassága 50 mm-es raszterben, szerszámok nélkül állítható. Az OHRA P5 raklapos állvány akár 3000 kg-os rekeszterhelést és akár 18 000 kg-os mezőterhelést tesz lehetővé. Alapfelszereltségként az oszlopok horganyzott kivitelben, és a karok RAL 7035 (világosszürke) színben készülnek.

OHRA raklapos állványrendszerek könnyű terheléshez – Előnyök

 • Csekély beruházási költségek, költségkímélő megoldás raklapok tárolására
 • Gyors szerelés
 • Bármikor bővíthető
 • Kiváló minőségű szinterezett bevonat

Ajánlatkérés


Tetővel ellátott raklapos állványrendszerek

A tetővel ellátott raklapos állvány az OHRA egyik specialitása. Kültéri állványokon tárolható, azonban időjárásra érzékeny áruk számára nincs jobb megoldás. Az OHRA tetővel ellátott állványai különösen alkalmasak a kertészeti választékkal rendelkező szakáruházak vagy az építőanyag-kereskedelem számára, ahol a beton késztermékek, raklapozott zsákos áru vagy fa építőelemek kültéren kerülnek tárolásra.

Tetővel ellátott OHRA állványok – Számos különböző kivitel

Változatokban gazdag tetőrendszerek, valamint különböző falkivitelek teszik teljessé az állványrendszert, és védik a raktározott termékeket az időjárási viszontagságaival szemben. Tetőfedéshez pl. trapézlemezek vagy polikarbonát lapok, falburkolatokhoz trapézlemezek vagy szendvicspanelek használhatók. Az állványok valamennyi tartóeleme, mint az oszlopok és a karok, tűzihorganyzással vagy szinterezett bevonattal is rendelhető. Tetővel ellátott állványok esetén figyelembe vesszük a régióra jellemző hó- és szélterheléseket is. Ezeknek a statikai feltételeknek a figyelembevétele biztosítja, hogy a tetővel ellátott OHRA raklapos állvány minden időjárásnak ellenáll.

Tetővel ellátott OHRA raklapos állványok – Előnyök

 • A teljes kültéri terület kihasználása – ez értékes helyet takarít meg a raktárhelyiségben
 • Nagy terhelések az időjárási hatások figyelembevételével
 • Hosszú élettartamú szerkezet – fenntartható raktári befektetés
 • Költségkímélő megoldás a kevés szerkezeti elemnek köszönhetően
 • Különböző tetőkivitelekben válaszható

Ajánlatkérés


Raklapos állványok mozgó alvázzal

A mozgó raklapos állványok dinamikus állványberendezések, és olyan raklapozott árukhoz alkalmasak, melyeket kis alapterületen, kompakt módon szükséges tárolni. Ebben a tárolórendszerben robusztus raklapos állványokat szerelünk csavarodásbiztos mozgó alvázakra. A teljes állványsor elektronikus vagy manuális vezérléssel, egyetlen állványegységként mozgatható. A mozgó alvázak síneken futnak, melyek épülő vagy már meglévő épületek padlójába is szerelhetők. Ezáltal a raklapos állvány minden állványblokkjához csak egy kezelőfolyosó szükséges. Ez kiváló helykihasználást jelent, mivel mindig csak az a folyosó nyílik ki, ahol az áru be- vagy kitárolása történik.

OHRA állvány - Optimális helykihasználás mozgó alvázakkal

A mozgatható állványok halkan mozognak, és hézagmentesen tolódnak össze. Az üzemidőkön kívül az állványberendezés „éjszakai parkolási pozícióba” kapcsolható. Ekkor a raklapos állványsorok között egyenlő távolságú folyosókat nyit a rendszer, és ezzel megakadályozza az esetleges nemkívánatos targoncabehajtást. Így a mozgó állványok hatékony lopás elleni védelmet nyújtanak.

OHRA raklapos állványrendszerek mozgó alvázon – Előnyök

 • Rendkívül kompakt rendszer, nagy mennyiségek kis alapterületen történő tárolására
 • Kiváló helykihasználás
 • Megnövelt raktárkapacitás
 • Értékes áruk lopás elleni védelme az állványblokkok „éjszakai parkolási pozíciója“ révén

Ajánlatkérés


Raklapos állványok tároló-galériával

Az OHRA tároló-galériával felszerelt raklapos állványai esetén az OHRA raklapos állványok képezik a tároló-galéria tartószerkezetét. A raklapos állványok egyes állványsorai vízszintesen, acélprofilokkal vannak összekötve úgy, hogy a különböző padlóburkolatok (pl. rácsrostélyok vagy forgácslapok) önhordó raktárfelületet képeznek az állványok között. Ezáltal a raktár minden centimétere kihasználásható, és nem veszik kárba semennyi hely. Az állványberendezésen belül több szint is megvalósítható.

OHRA állványok tároló-galériával – Új lehetőségek

Az állvány és a tároló-galéria egyesítése egyedi és sokoldalú tárolási lehetőségeket teremt, például a komissiózó- és a munkaterület kombinációját közvetlen tárolási lehetőséggel. Az OHRA raklapos állványaihoz erős, melegen hengerelt acélprofilokat használ fel, ami egy állványberendezésen belül több szint problémamentes létrehozását teszi lehetővé.

OHRA raklapos állványrendszer tároló-galériával – Előnyök

 • Optimális helykihasználás a teljes belmagasság hasznosításának köszönhetően
 • A tároló- és komissiózóterület közvetlen közelsége
 • Munkautak megtakarítása a közvetlenül a raktárterületen elhelyezett tárológalériáknak köszönhetően
 • A hasznos terület megsokszorozása a raktárhelyiség teljes magasságának kihasználásával

Ajánlatkérés


Bejárható állványok

A bejárható állvány (vagy „Drive-in állvány”) a tömbben és az állványon történő tárolás előnyeit kombinálja: kompakt helykihasználás nagy raktározási magasság mellett. Különösen alkalmas nagy mennyiségű azonos termék, és nem egymásra rakható, nyomásra érzékeny árucikkek tárolására. Ide tartoznak a mosószerek, katalógusok, motorolaj, toalettpapír vagy hosszú szavatossági idejű konzervek.

OHRA bejárható állvány – Egy oldalon nyitott tároló rendszer

Az állvány kiszolgálása egy oldalról történik. A targonca behajt az állványok közötti folyosóba, és az oldalt felszerelt kereszttartókra helyezi a raklapokat. A bejárható állvány csak egy nyitott oldallal rendelkezik, innen történik a kiszolgálás. Az utoljára berakodott raklap kerül elsőként kirakodásra. A raktározás így a LIFO (Last-In-First-Out, utoljára bevételezve, először kiadva) elv szerint történik. Az OHRA bejárható állványok oszlopai, a követelmények függvényében, IPE- vagy U-profilokból készülnek annak érdekében, hogy több állványfolyosót lehessen létrehozni, ez ugyanakkor védi az állványt a targonca akaratlanul hozzáütközéseitől. Az állványfolyosó oldalán elhelyezett kereszttartók rendkívül teherbírók és kiválóan csúsznak. Az oszlopok kiegészítő védelmére a bejárati zónában az OHRA ütközésvédőket ajánl.

OHRA bejárható állványok – Előnyök

 • Különösen helytakarékos a raktár nagymértékű tömörítésének köszönhetően
 • Nagyfokú felület-/térkihasználás
 • Érzékeny árucikkek nyomásmentes tárolása
 • Költségmegtakarítás a raklapok különösen kompakt tárolásának köszönhetően

Ajánlatkérés


Műszaki jellemzők

Az OHRA raklapos állványok tömör falú, melegen hengerelt, robusztus acélprofilokból készül, amely lehetővé teszi a magas szintű terhelhetőséget, működési biztonságot és hosszú élettartamot.

A tartóelemek (oszlopok, karok, talpak) szinterezett felületűek, standardként RAL 5015 színben, de további standard RAL színekben is elérhetők. A kültéri használatra alkalmas állványok pedig tűzihorganyzottak.


Az oszlopok és vízszintes gerendák termékjellemzői:

 • Nagy teherbírású, melegen hengerelt U-profilú oszlopok.
 • Nagy teherbírású, melegen hengerelt IPE-gerendák.
 • Egyedülálló ellenálló képességgel rendelkező oszlopok a nehéz környezeti viszonyok ellen.
 • 100 mm-ként állítható rekesztávolság, opcionálisan 50 mm-es állítási lehetőséggel is rendelhető.
 • 25 év átrozsdásodás elleni garancia a tűzihorganyzott kivitelre
 • Állványrendszereink a DIN 18800-7, az EUROCODE és a FEM 10.2.02 szerint készülnek..
pallet rack frame
Comparison of pallet rack frames - sheet metal and steel frames.

Tartozékok a raklapos állványokhoz

Az OHRA raklapos állványok tartozékainak széles választéka segít a tárolórendszere egyedi és ágazatnak megfelelő kialakításában.

Különböző kivitelű ütközésvédők, az állványfolyosók biztonságát szolgáló oszlopmagasítók, teherelosztók, áttolás elleni védőelemek vagy távtartók, csak hogy néhány példát említsünk termékkínálatunkból. Az OHRA raklapos állványok tartozékai a megrendeléssel együtt szállíthatók, vagy utólag is rendelhetők.

Raklapos állvány referenciáink

Maderas Besteiro
Knaus Tabbert
Solvaro
FX Ruch
Investzal
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

A Maderas Besteiro vállalatnál az OHRA karos állványai teszik lehetővé az akár 13,5 méteres faanyagok hatékony tárolását; az akár 15 tárolási szinttel rendelkező, egyedi kialakítású raklapos állványok elegendő helyet biztosítanak a HPL dekorlemezek (High Pressure Laminate) nagy választékának. A korábbi padlón történő tároláshoz és a régi állványokhoz képest a Maderas Besteiro ugyanakkora területen csaknem 20 százalékkal növelte raktárkapacitását, a be- és kitárolási folyamatait 30 százalékkal gyorsította, és 70 százalékkal kevesebb raktári áru sérült meg.

Sikertörténetre

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, Európa egyik vezető szabadidőjármű-gyártója új jandelsbrunni raktárát az OHRA karos és raklapos állványrendszerével szerelte fel a korszerű felépítménygyártás közvetlen ellátásához. Ez azt jelenti, hogy különböző anyagok, például ragasztók, alumínium- és GRP-tekercsek, rétegelt lemezcsomagok, PVC padlóburkolatok vagy fa- és poliuretánhab-csíkok hatékonyan tárolhatók. A raklapos és egyes esetekben a karos állványrendszerek rácsos fenékkialakítása lehetővé teszi a legkülönbözőbb konténerek és rakodási segédeszközök rugalmas tárolását. Az állványok nagy teherbíró képessége is lenyűgöző – a nyolc méter magas karos állványok állványonként akár 12 tonnát is elbírnak, míg a raklapos állványok polcainak terhelhetősége akár 2,4 tonna is lehet. Az OHRA a tűzvédelmi rendszerekkel szemben támasztott szigorú követelmények egyszerű teljesítéséért is kap jópontokat: például két 80 milliméteres lyukat fúrtak az állványoszlopokba, hogy a sprinkler rendszer vezetékeit át lehessen rajtuk vezetni. Ez a megoldás nemcsak különösen helytakarékos, hanem a vezetékeket is jól védi a sérülés ellen.
 

Sikertörténetre

Solvaro

Solvaro

A mélyhúzó szerszámok olyan költségigényes, egyedi gyártású termékek, amelyeket minden gyártandó munkadarabhoz egyedileg készítenek. Az akár hét tonna súlyú, értékes szerszámok tárolására a magyar Solvaro vállalat a szekszárdi telephelyén az OHRA speciális állványait szerelte fel. A tárolópolcokat egyedileg, a szerszámok méretének megfelelően alakíthatók ki.Így a szerszámokhoz biztosítható a közvetlen hozzáférés és gyorsan a mélyhúzó présgéphez szállíthatók. Ezzel egyidejűleg pedig a mélyhúzó szerszámokat a megfelelő méretre kialakított állványrendszer megvédi az esetleges károsodástól.

 

Sikertörténetre

FX Ruch

FX Ruch

Az OHRA 22 karos és raklapos állványával az FX Ruch építőanyag-kereskedés teljesen átalakította radolfzelli fióktelepét. A raktárcsarnoknak, a nagy szabadtéri raktárnak és a drive-in-területnek köszönhetően több árucikk áll gyorsabban az ügyfelek rendelkezésére. A legkülönfélébb áruhoz igazított állványoknak köszönhetően a vállalat képes volt kombinálni a nagy raktárkapacitást a jelentősen hatékonyabb logisztikai folyamatokkal.

 

Sikertörténetre

Investzal

Investzal

Az 5 tonnás tekercsek tárolására a magyar Invesztál vállalat az OHRA 19,9 m hosszú raklapos állványait választotta. A nagy teherbírású állványt a raklapokon tárolt tekercsek egyedi méreteinek megfelelően alakították ki. Korábban a vállalat a padlón és egy standard állványon oldotta meg a tárolást; ehhez képest az új polcokkal egyszerűbb, megbízhatóbb és gyorsabb lett a tekercsekhez való hozzáférés. Továbbá a részben színes és horganyzott tekercsek károsodása is minimálisra csökkenthető.

Sikertörténetre