Ugrás a fő tartalomra

Josef Schuberth & Söhne KG

Galéria

Magas polcos berendezés építőanyag árusításhoz

Raktárfelület optimális kihasználása

Építőipari áruháza kibővítése során a Josef Schuberth & Söhne KG egy olyan magas polcos raktárt alakított ki, amely a meglévő raktárfelület jobb kihasználását tette lehetővé. A OHRA, a németországi kerpeni székhelyű polcspecialista tizenegy polcjáratot alakított ki, ebből nyolc és felet raklapos polcként, két és felet konzolos polcként.

Itt kerülnek tárolásra a fa alapanyagokkal, mélyépítéssel vagy kert- és tájépítészettel kapcsolatos hosszú tárgyak, valamint a természetes vagy betonkövekből álló nehéz áruk is. Kiegészítésként, szezonálisan az építőanyag árusításával kapcsolatos árucikkek, pl. fűnyírók is tárolásra kerülnek.

Az említett különböző áruk legmegfelelőbb tárolására 2.200 milliméter és 4.000 milliméter közti rekesztávolságokkal rendelkező raklappolcos rekeszek kerültek kialakításra. A rekeszterhelések 3.000 és 4.800 kilogramm között mozognak. Hét tárolási síkon - a legfelső 9 méter magasságban van - összesen 7.000 raklap található. A nehézkesen mozgatható hosszú tárgyak az egyenként 28,5 méter hosszú karos állvány-járatokban kerülnek tárolásra. A polcok 1.200 milliméter hosszú konzolokkal rendelkeznek, ezek mindegyike akár 800 kg teherbírású. Az OHRA-polcok konzolai a vízszintes állványokba kerülnek beakasztásra, nem kell őket csavarozni és hegeszteni. Az ilyen módon beakasztott kar rugalmas, ütközés esetén kihajlik. A polcállványok 100 milliméterenként furatoltak, így gyorsan hozzá igazíthatók a tárolási adottságokhoz - teljesen szerszám nélkül.

A magas polcos csarnok mellett a Schuberth ezenkívül berendezett egy kültéri raktárat az OHRA konzolos és raklapos polcaiból. A horganyzott polcállványok egyidejűleg tetőtartók is: Az egyoldalas polcsorok féltetővel, a kétoldalasok nyeregtetővel rendelkeznek. Az OHRA-tartozékoknak része a szél- és hőterhelés kapcsán végzett statikai számítás is. Az olyan tartozékok sokaságával mint az elválasztó kengyelek, döngölés elleni védelem, polclapok vagy rácsrostélyok a polcokat a Schuberth egyedi kivánságainak megfelelően lehetett kialakítani.

2012 eleje óta profitál a Schuberth a jelentősen megnövekedett raktárkapacitásból. "Az átláthatóság is jobb és az árumozgatás is lényegesen gyorsabb", magyarázza Heinz Schuberth mérnök, ügyvezető. "Az építőanyagok fő elosztójaként a Schuberth a magas fokú rendelkezésre állásáról és lebonyolítási gyorsaságáról ismert - a modern magas polcos raktár árulogisztikánk kulcseleme.

A Schuberthről:

A Josef Schuberth & Söhne KG-t 1935-ben alapították, ma kettő építőanyag áruházat üzemeltet melki és wieselburgi telephellyel, Ausztria első Hagebaumarkt-jaként. A vállalkozás körülbelül 180 munkavállalót foglalkoztat és Ausztriában 40 millió euró forgalmat ért el. A melki építőanyag áruház 2011-es bővítésekor modernizálták az építőanyag kereskedelmet és azt egy építőanyag kompetencia központtá építették ki. Az építőanyag piacot és a kerti centrumot is jelentősen kibővítették. Egy Intersport és egy Vedes játéküzlet egészíti ki a kínálatot.