Ugrás a fő tartalomra

Krüger & Scharnberg GmbH

Galéria

Az 1893-ban alapított családi vállalkozás az 5. generációban is a profik partnere. Az építőanyagokat forgalmazó, észak-németországi telephelyekkel rendelkező vállalkozás kb. 100 munkatársával az építőipari szaküzemek sokaságába szállít.

A hamburgi telephely átszervezésével szükségessé vált kiegészítő a raktárkapacitások megteremetése. Az OHRA-nak mint a raktárrendszerek szállítójának az volt a feladata, hogy a meglévő üzemi területen egy konzolos és raklapos polcokkal ellátott raktárcsarnokot hozzon létre és kiépítsen egy kiegészítő szabadtéri raktárat.

A megújuló választék alapján az OHRA egy olyan "univerzális" raktárrendszert tervezett, amelyben különböző méretű és súlyú áruk tárolhatók. Míg az új csarnokban szárazépítéshez szükséges anyagok, fa és szigetelő anyagok találhatók, a szabadtéri raktárban az OHRA robusztus polcain pl. kövek, készbeton anyagok vagy kémények kerültek elhelyezésre.

Az újonnan épített polccsarnok az OHRA "specialitása". A konzolos és raklapos polcok támaszai és keretei emellett a tetőt és falat tartó alapként is szolgálnak. A teljes tartószerkezetet egyenként két-két 9.500 mm magas tetőtartó raklapos polc és konzolos polc tartja. Kiegészítésként egy 10 méteres, fedett rakodási zóna került kiépítésre. Külön építészeti teljesítmény volt a tető enyvezett fagerendákkal történő felépítése.

Az áruválasztéktól függően a raklapos polcokhoz különböző rekeszszélességeket terveztünk és építettünk. A különböző karhosszúságokkal rendelkező konzolos polc ugyancsak változó áruméretekhez használható.

A csarnokban és szabadtéri raktárban található egyes polcsorok között figyelembevételre kerültek a targoncával történő mozgatást szolgáló utak is.