Ugrás a fő tartalomra

Albixon

Galéria

Storage of palletised aluminium profiles 
Roofed cantilever racking system OHRA
Outdoor storage
Cantilever racking system Albixon

Jól átgondolt megoldás

Az ALBIXON vállalat, az úszómedencék és medencefedések Európában piacvezető gyártója az OHRA tetős karos állványaival bővítette a raktárkapacitását. Itt alumínium profilokat tárolnak raklapokon, a raklapok hossza 5–12 méter, a súly pedig 500–1200 kg. A vállalat az új állványrendszerrel nemcsak a bővülő gyártás anyagszükségletét tudja lefedni, hanem összességében a tárolás is hatékonyabban valósulhat meg.

Időjárás elleni védelem és raktárkapacitás
Az ALBIXON vállalatnál évről évre nagyobb a medencefedések iránti kereslet Európában. Ezért a prágai székhelyű és a közeli Hořovicében nagy gyártóterülettel rendelkező vállalat bővítette a gyártási kapacitását. Új kültéri raktárakat is létrehoztak, amelyekben a medencefedésekhez szükséges alumínium profilokat tárolják. A padlón való tárolás nem jöhetett szóba, mert a gyár területén korlátozott a rendelkezésre álló hely. Továbbá a kiváló minőség megőrzése érdekében meg kell védeni továbbá az alumínium profilokat az időjárási körülményektől.

Tetős karos állványok
Az ALBIXON végül az OHRA állványrendszereiben találta meg az igényeire szabott raktári megoldást: A három sorban elhelyezett 7300 mm-es karos állványok maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet. A karos állványok mindegyike 500 kg teherbírású. Az állványok fölött részben átlátszó PVC-vel borított tető húzódik végig, amely a padló közelében is megfelelő fényt biztosít.

Csökkenő költségek
A vállalat nemcsak extra tárolási kapacitást nyer az új állványrendszerrel, hanem költségeket is megtakarít a karos állványokon történő tárolásnak köszönhetően: Elkerülhető a felesleges anyagmozgatás, növekszik a raktáron belüli szállítás hatékonysága, és csökken a tárolt árukban keletkező károk kockázata is. Az időjárás elleni védelemnek köszönhetően a minőségellenőrzési költségek is alacsonyabbá válnak. A tárolt áruk megfelelő átláthatósága révén jelentősen egyszerűsödik a leltározás is. Az ALBIXON vállalattól Jan Miřejovsky egy további érvet emelt ki az OHRA állványai mellett: „Az ALBIXON-nál az ügyféligények állnak az első helyen, és nagyra értékeljük, hogy az OHRA is ezt a filozófiát követi.”