Ugrás a fő tartalomra

Arabesque

Galéria

Tárolókapacitás folyóméterenként

Az Arabesque, Románia legnagyobb építőanyag- és építőipari termékforgalmazója. Jelentősen bővítette tárolókapacitását megnövelve, bel- és kültéren egyaránt állványainak számát a meglévő és újonnan épített raktárcsarnokokban. Bukarestben 2023-ban egy új csarnokkal bővült, amelyben az  OHRA karos állványok összesített hossza meghaladja a 250 métert, akár 5280 milliméteres magasság mellett. Ezenfelül már meglévő, régebbi OHRA állványaik használatával, hosszabbítások, csavarkötések és kereszttartók segítségével új állványsorokat is építettek. Az új állványrendszer jóval kevesebb helyet igényel, mint a korábbi padlós raktározási megoldás – így az Arabesque ismét elegendő kapacitással rendelkezik termékkínálatának bővítéséhez és növeléséhez, és a jövőben is megbízhatóan ki tudja elégíteni a vásárlói igényeket.

Helyhiánnyal küzdöttek
Az Arabesque eddigi raktárában jórészt padlós tárolási megoldással tárolta a nagy mennyiségű különböző építőanyagot és forgácslapot. Ennek megfelelően igen nagy volt a raktározás helyigénye. Az áruk egy részét már OHRA állványon tárolták, ennek a rendszernek a kapacitása azonban már nem volt elegendő az időközben erősen megnövekedett árucikk-mennyiség számára.

Az állványok növelik a raktárkapacitást
Ezért az Arabesque úgy döntött, hogy több sor OHRA karos állvánnyal váltja le a padlótárolót. Az állványok legnagyobb magassága akár 5280 milliméter, az 1200 milliméteres karok akár 850 kilogrammig terhelhetők. Minden állványt vezetősínekkel szereltek fel, így a közlekedőfolyosókhoz szükséges hely kicsi marad, a négyutas targonca azonban könnyen mozoghat bennük.

Meglévő állványok bővítése
Ezenfelül a vállalat meglévő OHRA állványzatának elemeiből kiegészítő állványhosszabbítókkal, csavarkötésekkel és kereszttartókkal új állványt építettek. Mivel az OHRA állványok kialakítása már sok éve változatlan, a régi állványok is gond nélkül bővíthetők, és például új tárolószintek beépítésére is lehetőség van.

Gyorsabb, egyszerűbb, megbízhatóbb
Az új állványokkal az Arabesque elegendő tárolókapacitást alakított ki ahhoz, hogy a jövőbeli vásárlói igényeknek is felkészülten nézhessen elébe. A karos állványokon való tárolásnak köszönhetően jóval egyszerűbben, megbízhatóbban és gyorsabban hozzá lehet férni az árukhoz.