Ugrás a fő tartalomra

Bois Du Poitou

Galleria

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

Amikor 2 + 2 = háromszoros raktárkapacitás

A Bois Du Poitou francia építőanyag-kereskedő vállalat soudan-i székhelyén modernizálta meglévő faanyag és panel raktárát: A fa termékek korábbi, padlón való tárolása helyett most az OHRA két darab kétoldalas, illetve két darab egyoldalas karos állványa közvetlen hozzáférést biztosít a termékekhez. A Bois Du Poitou cég így a jelenlegi épületben rendelkezésre álló teret lényegesen jobban ki tudja használni, az árukhoz való hozzáférési idő nagy mértékben csökken, a raktárkapacitás pedig megháromszorozódik.

Túl kevés kapacitás, túl nagy ráfordítás

szegőlécek, burkolatok, panelek és más faanyagok tárolására a Bois Du Poitou vállalat egy teljes saját csarnokot rendezett be. Azonban a raktár 1500 négyzetméteres nagysága ellenére a raktárkapacitás nem volt elegendő a padlón való tárolás miatt. A raktározott faanyagok kezelése ezenkívül körülményes és időigényes volt. Ugyanakkor az árucikkek gyakran megsérültek.

Harmadik dimenziós bővítés

Ezért a vállalat úgy döntött, hogy elbúcsúzik a padlón történő tárolás koncepciójától és termékeit karos állványokon raktározza. Az OHRA ehhez két darab, kb. 40 méter hosszú és hét méter magas, kétoldalas állványsort alakított ki. Az egyenként 800 kg teherbírású, 1200 mm hosszú karok hét tárolási szintet képeznek és a raktár területét így hatékony módon bővítik egy harmadik dimenzió irányába. Két darab, a csarnok falai mentén elhelyezett, négy tárolási szinttel rendelkező egyoldalas karos állvány egészíti ki a szabad állványsorokat.

A raktározás új formája

Az állványokon történő raktározásnak köszönhetően a Bois Du Poitou vállalat nemcsak megháromszorozta a csarnok raktárkapacitását, hanem jelentősen javította a készleten lévő termékek átláthatóságát is. Ezáltal az árucikkeket közvetlenül oldalvillás targoncával érik el és nincs szükség az áruk átrakodására, így az árucikkekben keletkezett károk minimalizálhatók. A be- és kitároláshoz szükséges idő is jelentősen lerövidült – így a raktározási folyamatok hatékonysága javult és az ügyfelek kiszolgálása is gyorsabbá vált. „Az OHRA karos állványai a raktározás új formáját hozták el számunkra – nagyobb mennyiséget és kiválóbb minőséget biztosítva”, magyarázza Valentin Ouvrard, a Bois Du Poitou vállalat képviselője.

A Bois Du Poitou vállalatról:

Az 1987-ben Soudanban alapított Bois Du Poitou cég építőanyagok széles választékát kínálja – magánberuházók és szakmabeliek részére egyaránt. A vállalat különböző faanyagokat kínál – a fenyőtől a tölgyön át az egzotikus fafajtákig – pl. asztalosmunkákhoz, szigetelőanyagokhoz, padlóburkolatokhoz, ajtókhoz vagy kerti bútorokhoz.