Ugrás a fő tartalomra

Fikszo

Galéria

A hollandiai és Belgiumi ügyfelünk egyike a lakberendezési termékek (tolóajtók, fal- és mennyezetpanelek, dekorlécek, láblécek, védőredőnyök) legnagyobb szállítójának.

Az új berendezés használatba vétele előtt a tárolás és a termékek árukiszolgálása hét különböző csarnokban történt. 14 munkatárs egyedül csak a raktározással és árukiszolgálássalfoglalkozott. Segédeszközként homlokvillás targoncák szolgáltak.

A feladat a raktározás és árukiszolgálás centralizálása volt, csökkentett területen a lehető legalacsonyabb személyi állománnyal. Emmelett figyelembe kellett venni a különböző súlyú és méretű fő termékcsoportokat is.

A Köttgen vállalattal együttműködésben kidolgozott tárolási megoldás fő ismérvei: Egy központi, 12 m magas raktár összesen 3 automatikus, állványokat kiszolgáló eszközzel (RBG), összesen 5 munkatárs a raktár üzemeléséhez, valamint megoldás  akár 4,8 m hosszú áruk számára 10 m tárolási magassággal.

A három RGB számítógép alapú raktárirányítási rendszer segítségével szabályozza a megfelelő raktározási helyeket, optimalizált lineáris áru mozgatással. Az árukiszolgálást az egységgel együttmozgó raktárszemélyzet manuálisan végzi. Ilyen módon egyidejűleg akár négy megbízás is kiszolgálható.

Az ügyféla teljesen automata RGB-k hatékonysága mellett döntött anélkül, hogy a kézi mozgatásról teljesen lemondott volna. Ez az új raktár költség és helyigény szempontjából hatalmas megtakarítást jelentett.

Kérdésével forduljon hozzánk. Generál kivitelezőként ezzel a rendszerrel raktára számára érdekes és gazdaságos megoldást kínálunk.