Ugrás a fő tartalomra

Forever

Galéria

pallet racking system
pallet racking system
pallet racking
cantilever racking

Akár 30%-kal nagyobb raktárkapacitás

A színes fénymásolókhoz, lézernyomtatókhoz és más nyomtatási rendszerekhez transzferanyagokat gyártó Forever GmbH saját raktárépületét az OHRA karos és raklapos állványaival szerelte fel. A melegen hengerelt idomacél szerkezet megfelelő teherbírást biztosít a tonnányi súlyú papírtekercsek és konténerek biztonságos tárolásához. Mivel az állványok valamennyi mérete egyéni igényekhez szabható, a rendszer nagyon jól kihasználja a rendelkezésre álló tárolóteret, így a vállalat a meglévő raktárában 30%-kal nagyobb raktárkapacitást érhetett el. 

A Forever nemzetközi szinten sikeres vállalkozás a digitális transzfernyomás területén, termékeit több mint 100 országban értékesíti ügyfeleinek. Ennek megfelelően jelentősen növelnie kellett a papír és a szükséges vegyszerek tárolásához a raktárkapacitását. A vállalat nemcsak új raktárcsarnokot épített, hanem az állványokat is kicserélte a régi raktárban. A Forever ehhez az OHRA állványrendszereit választotta. A tehertartó elemeknél a melegen hengerelt acélprofilok alkalmazásának köszönhetően az állványok rendkívül teherbíróak, ami elengedhetetlen a 1,5 tonna súlyú konténerek és az 1,3 tonna súlyú papírtekercsek raklapos állványokon történő biztonságos tárolásához. A karos állványon továbbá biztonságosan tárolhatóak az akár 160 cm széles és 800 kg súlyú papírtekercsek is: ehhez a karokat kör alakúra formáztuk. A karok végén lévő, bükkfából készült csonka kúp biztosítja a papírcsövek és papírtekercsek könnyű elhelyezését a karokon. A 26,4 m hosszú és 5 m magas karos állvány összesen 92 papírtekercs tárolására képes. Az OHRA kifejezetten a Forever vállalat (hely)igényeire szabta mind a karos, mind pedig a raklapos állványait, a Forever minden méretet maga határozhatott meg. Így a rendelkezésre álló hely a lehető legjobban ki tudták használni, és a raktárkapacitás a meglévő raktárterületen a korábbi állványrendszerhez képest több, mint 30%-kal nőtt.

A Forever számára emellett az OHRA állványok biztonságossága is fontos szempont volt: A nehéz konténerek és papírtekercsek targoncával vagy elektromos emelővel történő mozgatása során fennáll a veszélye annak, hogy a termékek az állványoknak ütköznek. Azonban a melegen hengerelt OHRA acél állványok rugalmasságuknak köszönhetően nem deformálódnak, és ütközés során is megőrzik a nagyfokú függőleges terhelhetőségre vonatkozó kedvező tulajdonságaikat. Ezáltal a Forevernél elérték, hogy az állványokban kevesebb kár keletkezzen. Ez a vállalat számára ugyancsak fokozottabb áruvédelmet jelent.

A Forever vállalatról:

A Forever GmbH 1989 óta fejleszt és gyárt transzferanyagokat színes fénymásolókhoz, lézernyomtatókhoz, valamint más nyomtatási rendszerekhez. A heddesheimi (Mannheim) székhelyű vállalat az első olyan gyártók közé tartozik, akik megfelelő transzferpapír termékeket kínálnak az új generációs színes fénymásolókhoz és lézernyomtatókhoz. A Forever azon kevés gyártó egyike ebben a szegmensben, akik átfogó megoldásokat nyújtanak a nyomatkészítéshez legkülönbözőbb típusú anyagokra.