Ugrás a fő tartalomra

Hagebau Schneider

Galéria

cantilever racking warehouse, rack-clad building
rack-clad warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
cantilever racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking, vertical racking
pallet racking with roof
pallet racking, cantilever racking

A csarnok- és állványrendszer-építés költséghatékony egyesítése

A Jos. Schneider GmbH cég az OHRA raklaptároló és karos állványainak alkalmazásával valósította meg új, Drive-In rendszerű Hagebaumarkt barkácsáruházát a bajorországi Dorfenben, ahonnan vevőik a kertészeti és fából készült cikkeket közvetlenül a teherautóikra rakodva vásárolhatják meg. Az OHRA cég a Drive-In áruházat állvány csarnokként építette fel: Ezzel a megoldással az állványok tartóelemei egyidejűleg a csarnok tartószerkezetéül is szolgálnak. A fenti módszer gyorsabbá tette a projekt kivitelezését és ezzel párhuzamosan jelentős költségcsökkenést is eredményezett. 

A 2018 végén megnyílt telephely hatalmas eladóterében megtalálható a Hagebau teljes kertészeti cikk és építőanyag választéka. Csak a Drive-In csarnok maga kereken 2.000 négyzetméternyi területen fekszik. 

A kertészeti és fából készült cikkek tárolására a Jos. Schneider cég egy akár 48 méter hosszúságban felépíthető karos és raklapos állványokból álló rendszert választott. A legkülönbözőbb áruk karos állványokon történő folyamatos tárolásához minden raktárszint rendelkezik rácsfedéssel is. A teherviselő elemekhez a perforálatlan acélprofilok alkalmazásának köszönhetően az OHRA állványai magas fokú terhelhetőséggel rendelkeznek, ezenkívül pedig az esetleges ütközésekkor rugalmasságuknak köszönhetően nem deformálódnak és tartósan megőrzik statikai tulajdonságaikat. Ennek köszönhetően időtálló alapot biztosítanak a tetőnek és a falaknak.

A állvány csarnok tetejének befedése acél trapézlemezekkel történt, melyeket az OHRA cég szerelt be a fényáteresztő lemezekhez, esőcsatornákhoz és csapadék-ejtőcsövekhez hasonlóan. A szerkezet ezen kívül még egy 750 kilovoltos fotovoltaikus rendszert is tart, mely nemcsak a létesítmény saját energiaigényének kielégítése céljából termel áramot, hanem a felesleges energiát az elektromos hálózatra táplálja be. A falak borítása is acél trapézlemezek segítségével valósult meg. A fal felső részén körbefutó szellőzőrácsok és az alsó részen elhelyezett szellőzőlamellák biztosítják a csarnok megfelelő és folyamatos szellőzését. A csarnokba a behajtás összesen három darab 6.000 x 4.000 illetve 3.000 x 3.000 milliméter méretű szekcionált kapun keresztül történik. 

Az OHRA cég a fal- és tetőszerkezetbe és a állványrendszerekbe összesen 185 tonna acélt szállított és épített be. Az épület teljes szerkezetére vonatkozó, ellenőrizhető statikai számításokat is az OHRA végezte el.A Jos. Schneider cég rövid bemutatása:

A Jos. Schneider GmbH vállalat egy családi középvállalkozás, mely 1896 óta működik a bajorországi Chiemgau régióban fekvő Traunstein városában. A céget immár a család negyedik generációja vezeti, 13 Hagebaumarkt barkácsáruházukban, valamint két „Werkers Welt” szakáruházukban összesen 400 munkatárs dolgozik. A vállalat 1976 óta társasági tag a Hagebaumarkt GmbH & Co. KG vállalatnál, az ágazat legnagyobb franchise-átadójánál.