Ugrás a fő tartalomra

RBB Aluminium

Galerie

[Translate "Hungary"] Es ist immer nur der Gang geöffnet, aus dem ein- oder ausgelagert werden soll.
[Translate "Hungary"] Kompakte Regalanlage mit elektronischer Steuerung zum Bewegen der Verfahrwagen.
[Translate "Hungary"] Die doppelseitigen Kragarmregale sind auf robusten Verfahrwagen montiert. Diese werden elektronisch angetrieben.
[Translate "Hungary"] Offener Gang einer Verfahranlage. Die restlichen Kragarmregale werden zusammengeschoben.
[Translate "Hungary"] Sobald der Gang komplett geöffnet ist, kann man die Kragarmregale bedienen.
[Translate "Hungary"] Bedienungs-Display einer Kragarmregal-Verfahranlage.
[Translate "Hungary"] Fernbedienung zur Steuerung der Kragarmregal-Verfahranlage.

Lehető legjobb alapterület-kihasználás hatékony raktári rendszerrel

A folyamatosan növekvő piaci kereslet kielégítésére az RBB Aluminium AG cég az Eifel hegységben található Wallscheidben, ahol a vállalat fő telephelye is áll, egy további raktárcsarnokot épített. Az új logisztikai egység alapja egy OHRA gyártmányú mozgó alvázas karos állvány. A beépített kilenc mozgatható állványsor, amelyek egyenként 18,4 m hosszúak és 6,36 m magasak, a lehető legkisebb alapterületen biztosítja 6 m hosszú alumínium profilok gyors és biztonságos betárolását. 

A wallsheidi alumíniumfeldolgozó vállalat összesen 3 millió eurót invesztált, többek között egy új, modern gyártócsarnokba. Az új logisztikai csarnok egyrészt a termelést szolgálja ki alumínium profilokkal, másrészt komissiózó és kiszállító raktárként szolgál. Az RBB Aluminium már 1996-ban és 2003-ban OHRA állványokkal szerelte fel raktáregységét, s ezért kézenfekvő volt a döntése, hogy új raktárát is a karos állványok Kerpenben székelő európai piacvezetőjének raktári rendszerével szereli fel. 

Az állványkocsikra szerelt karos állványok biztosítják a raktár legjobb helykihasználását, mert csak azt a folyosót nyitják meg, ahol éppen be- vagy kirakodni kell. Kivitelétől függően az ilyen raktár kapacitása akár kétszer akkora lehet, mint egy szokásos, statikus állványrendszerrel felszereltté. Az OHRA testre szabott megoldással sietett az RBB Aluminium segítségére: A 6360 mm magas állványok mindegyike oldalanként 4500 kg terhet bír el. Egy állványsor 12 állványból áll. A beakasztott karok állványsoronként hat tárolási szintet képeznek. A 800 mm hosszú karok egyenként 750 kg terhet bírnak. Az mozgó alvázas rendszer homlokoldalán helyhezkötött, egyoldalas karos állvány áll. A mozgatható állványok kocsijai a csarnok padlójába épített síneken mozognak.

Az állványsorok mozgathatók kézzel vagy rádiós távvezérlővel – például targoncáról – a kívánt folyosó megnyitásához. Az RBB Aluminium többek között a könnyű kezelhetősége miatt választotta az OHRA megoldását. 

Végeredményként az RBB Aluminium maximális alapterület-kihasználást ért el új raktárában a mozgó alvázas karos állványokkal. Egyidejűleg az alumínium profilok biztonságosan és gyorsan tárolhatók be és ki. Az OHRA egyébként nemcsak raktártechnikát szállított, hanem az új logisztikai csarnok tervezésében is segítette az RBB Aluminium céget.  

Az RBB Aluminium-Profiltechnik rövid ismertetése:

Az RBB Aluminium-Profiltechnik AG részvénytársaságot 1986-ban kft-ként alapította Reiner és Doris Beu. 1999 óta a vállalat működését a kft-ből alakult családi részvénytársaság irányítja. Az elmúlt 30 évben a középvállalat extrudált alumínium profilok, szerelvények és alkatrészek, valamint alumínium külső ablakpárkányok nemzetközileg sikeres gyártójává vált.Összesen 195 alkalmazottat foglalkoztat. Wallscheidben 150 alkalmazottja foglalkozik alumínium termékek készítésével. 

 

Állványkocsikra szerelt karos állvány