Ugrás a fő tartalomra

Recup Auto

Galéria

240 helyett 96 autó ugyanakkora helyen

Annak érdekében, hogy még több jármű legyen tárolható a rendelkezésre álló helyen, a francia Récup Auto használtautó-újrahasznosító vállalat 30 darab OHRA egyedi karos állvánnyal bővítette tárolókapacitását. A több mint 5 méter magas állványok 4 autó biztonságos tárolását teszik lehetővé egymáson. Ezenkívül minden egyes jármű külön hozzáférhető anélkül, hogy át kellene helyezni őket – ez csökkenti a sérüléseket, és növeli az alkalmazottak biztonságát is.

Több helyre van szükség
A Récup Auto a bretagne-i Caudanban található 3,5 hektáros telephelyén mintegy 1500 járművet tárol a fenntartható újrahasznosítás és pótalkatrészek kinyerése érdekében. Korábban az autók a földön parkoltak, amihez nemcsak sok helyre volt szükség, hanem azt is jelentette, hogy újra és újra el kellett őket mozgatni. Emiatt a folyamat időigényes volt, és a nehézkes kezelés a járművek és a belőlük beszerzett pótalkatrészek sérülését is eredményezte. A Récup Auto ezért úgy döntött, hogy egy 840 négyzetméteres területet az OHRA karos állványaival szerel fel.

Akár 2,2 tonnás használt autókhoz is 
Az OHRA, a karos állványok európai piacvezetője összesen 30 darab kétoldalas állványt telepített a Récup Autónál. Az állványok magassága 5,61 méter, a négy tárolási szint legfelső szintje pedig 5 méteren van. A melegen hengerelt, teljes falú acélprofilokból készült állványok nagy teherbírást, robusztusságot és tartósságot biztosítanak: Az 1800 mm hosszú karok egyenként 1100 terhet bírnak. A 30 állvány 5 sorban került felállításra. Az állványok lábtámaszaira sorban vezetősíneket szerelnek, amelyek megvédik az állványokat az ütközési sérülésektől, és megkönnyítik a targoncával való manőverezést.

Több mint kétszer akkora tárolókapacitás
Az új állványrendszernek köszönhetően a Récup Auto mostantól 96 helyett 240 járművet tud tárolni ugyanakkora helyen. Ezenkívül kevesebb rakodást vagy manőverezést igényel, mivel az állványban lévő minden egyes autó közvetlenül elérhető. Ez nemcsak gazdaságosabbá teszi az újrahasznosítási folyamatba való bekerülést, hanem csökkenti a sérülések kockázatát is, így több és jobb minőségű pótalkatrész nyerhető vissza.