Ugrás a fő tartalomra

Röhrenhandel Appenzell

Robusztus termékek, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, ugyanakkor esztétikusak is

A Röhrenhandel Appenzell AG az OHRA által biztosított új karos és raklapos állványokkal bővítette raktárkapacitását annak érdekében, hogy építőanyagok és szerszámok még nagyobb választékát kínálhassa ügyfelei számára. A raktár megvalósításánál különleges építészeti előírásokat kellett figyelembe venni: Az épületen belül kialakított raklapos állványok kereteit felosztották annak érdekében, hogy azokat egy áruszállító liften keresztül az alagsorba lehessen szállítani. Az épületen kívül felállított állványok kialakításuk révén kiválóan ellenállnak a hónak és a szélnek. Ezen kívül az ingatlan határain felállított állványok helyi fából készült homlokzattal rendelkeznek, így esztétikai szempontból is megfelelően illeszkednek az Appenzell környezeti kialakítási tervébe.

A Röhrenhandel Appenzell cég termékportfóliója mélyépítési, magasépítési, kertészeti és általános beton termékeket foglal magába. Ezen kívül a cég a szakemberek részére szerszámok és munkaruházati cikkek széles választékát kínálja. A különféle árucikkek tárolásához a vállalat az OHRA raklapos és karos állványainak kombinációját választotta, amelyeket részben a csarnokban, részben pedig külső területen helyeztek el. Az új raktár kb. 1000 db euro-raklapnak biztosít elegendő helyet, melyek villás targoncával, valamint magasemelőkkel érhetők el. 

A Röhrenhandel Appenzell cég már előző raktárában is OHRA-állványokat használt, így meggyőződhetett a melegen hengerelt, minőségi kivitelezésű acélprofilokból kialakított állványok teherbírásáról. A döntésnél azonban fontos szerepet játszott az is, hogy az állványok a vállalat igényeire szabhatóan alakíthatók ki: Az épületen belül kialakított raklapos állványok kereteit fel kellett osztani, mivel a felállítás helye az alagsorban csak egy áruszállító liften keresztül érhető el. Az alkatrészeket végül úgy illesztették egymáshoz, hogy azokat problémamentesen újból szét lehessen választani, pl. költözéskor. 

A külső helyszínen felállított raklapos és karos állványokat a raktározott áruk védelme érdekében tető fedi; az OHRA az állványokat megfelelő tetőkarokkal szerelte fel, a tető felállítását pedig egy helyi faipari vállalat biztosította. Így az OHRA az állványok statikáját az Appenzell-ben előforduló akár 484 kg/m2-es hóterheléshez és akár 110 kg/m2-es szélterheléshez igazította. 

Ugyanakkor a külső állványokat az Appenzell településen érvényben lévő „környezetkialakítási előírásoknak” megfelelően kellett kivitelezni: Ennek követelményei a fényes tetőborítás mellőzése, tető-vízelvezetés esővízgyűjtő megoldással – az esővizet speciális elvezetéssel szabályozva a tetőn „visszatartják” –, valamint az utcafronton lévő állványok burkolatának kialakítása kezeletlen, helyi faanyagból. Így az új állványok moduljai mára harmonikusan illeszkednek a környezetb

A Röhrenhandel Appenzell cégről:

A kanton már a háborút követő években állami támogatással, Appenzellerland területén Röhri néven foglalkozott csövek gyártásával, később azonban nem saját maguk gyártották a csöveket, hanem csőkereskedést alapítottak. A vállalat 2002-ben részvénytársasággá alakult és azóta Röhrenhandel Appenzell AG néven magánkézben működik. Azóta folyamatosan bővül a termékkínálat és mára a különböző mélyépítési termékek mellett magasépítési és kertészeti árucikkeket is magában foglal, valamint szakemberek számára is kínál szerszámokat. A vállalat önkiszolgáló rendszerben működik, de nagyobb mennyiségben közvetlenül is szállít termékeket építkezésekre saját autódaruval. A Röhrenhandel Appenzell AG mára a régió piacvezető vállalkozásává nőtte ki magát, és öt munkatársa közreműködésével éves szinten több millió svájci frank értékű forgalmat generál. 


Projektgaléria