Ugrás a fő tartalomra

Röhrenhandel Appenzell

Galéria

pallet racking galvanized
pallet racking warehouse
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof

Robusztus termékek, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, ugyanakkor esztétikusak is

A Röhrenhandel Appenzell AG az OHRA által biztosított új karos és raklapos állványokkal bővítette raktárkapacitását annak érdekében, hogy építőanyagok és szerszámok még nagyobb választékát kínálhassa ügyfelei számára. A raktár megvalósításánál különleges építészeti előírásokat kellett figyelembe venni: Az épületen belül kialakított raklapos állványok kereteit felosztották annak érdekében, hogy azokat egy áruszállító liften keresztül az alagsorba lehessen szállítani. Az épületen kívül felállított állványok kialakításuk révén kiválóan ellenállnak a hónak és a szélnek. Ezen kívül az ingatlan határain felállított állványok helyi fából készült homlokzattal rendelkeznek, így esztétikai szempontból is megfelelően illeszkednek az Appenzell környezeti kialakítási tervébe.

A Röhrenhandel Appenzell cég termékportfóliója mélyépítési, magasépítési, kertészeti és általános beton termékeket foglal magába. Ezen kívül a cég a szakemberek részére szerszámok és munkaruházati cikkek széles választékát kínálja. A különféle árucikkek tárolásához a vállalat az OHRA raklapos és karos állványainak kombinációját választotta, amelyeket részben a csarnokban, részben pedig külső területen helyeztek el. Az új raktár kb. 1000 db euro-raklapnak biztosít elegendő helyet, melyek villás targoncával, valamint magasemelőkkel érhetők el. 

A Röhrenhandel Appenzell cég már előző raktárában is OHRA-állványokat használt, így meggyőződhetett a melegen hengerelt, minőségi kivitelezésű acélprofilokból kialakított állványok teherbírásáról. A döntésnél azonban fontos szerepet játszott az is, hogy az állványok a vállalat igényeire szabhatóan alakíthatók ki: Az épületen belül kialakított raklapos állványok kereteit fel kellett osztani, mivel a felállítás helye az alagsorban csak egy áruszállító liften keresztül érhető el. Az alkatrészeket végül úgy illesztették egymáshoz, hogy azokat problémamentesen újból szét lehessen választani, pl. költözéskor. 

A külső helyszínen felállított raklapos és karos állványokat a raktározott áruk védelme érdekében tető fedi; az OHRA az állványokat megfelelő tetőkarokkal szerelte fel, a tető felállítását pedig egy helyi faipari vállalat biztosította. Így az OHRA az állványok statikáját az Appenzell-ben előforduló akár 484 kg/m2-es hóterheléshez és akár 110 kg/m2-es szélterheléshez igazította. 

Ugyanakkor a külső állványokat az Appenzell településen érvényben lévő „környezetkialakítási előírásoknak” megfelelően kellett kivitelezni: Ennek követelményei a fényes tetőborítás mellőzése, tető-vízelvezetés esővízgyűjtő megoldással – az esővizet speciális elvezetéssel szabályozva a tetőn „visszatartják” –, valamint az utcafronton lévő állványok burkolatának kialakítása kezeletlen, helyi faanyagból. Így az új állványok moduljai mára harmonikusan illeszkednek a környezetb

A Röhrenhandel Appenzell cégről:

A kanton már a háborút követő években állami támogatással, Appenzellerland területén Röhri néven foglalkozott csövek gyártásával, később azonban nem saját maguk gyártották a csöveket, hanem csőkereskedést alapítottak. A vállalat 2002-ben részvénytársasággá alakult és azóta Röhrenhandel Appenzell AG néven magánkézben működik. Azóta folyamatosan bővül a termékkínálat és mára a különböző mélyépítési termékek mellett magasépítési és kertészeti árucikkeket is magában foglal, valamint szakemberek számára is kínál szerszámokat. A vállalat önkiszolgáló rendszerben működik, de nagyobb mennyiségben közvetlenül is szállít termékeket építkezésekre saját autódaruval. A Röhrenhandel Appenzell AG mára a régió piacvezető vállalkozásává nőtte ki magát, és öt munkatársa közreműködésével éves szinten több millió svájci frank értékű forgalmat generál.