Ugrás a fő tartalomra

Rosa Catene

Galéria

Karos állványok rudakhoz és lemezszalagokhoz

Az új raktárban nagyobb teljesítmény

A Rosa Catene, az ipari láncok vezető gyártója (székhelye Calolziocorte, Olaszország) új nyersanyag raktárat épített. Az OHRA-tól származó polcszerkezetek egyben tetőtartókként is funkcionálnak. Ez a megoldás a hagyományos csarnokkonstrukciókkal szemben nem csak alacsonyabb költséget jelent, hanem bármikor lehetővé teszi a raktár problémamentes bővítését.

A Rosa Catene caloziocorte-i telephelyén láncokat gyárt mezőgazdasági, ipari és a kézműipari felhasználásra. A vállalkozás állandó növekedése szükségessé tette a raklapos lemezszalagok és kötegelt acélrudak tárolására egy új nyersanyagraktár építését. A raktárépítési megbízást az OHRA kapta. A konzolos polcok kerpeni (Németország) székhelyű specialistája a Rosa Catene-t egy olyan koncepcióval győzte meg, amelyben a karos állványok egyidejűleg a csarnok tartószerkezeteként funkcionáltak. A javasolt koncepció keretén belül a hat polcsor tetőelemei kölcsönösen átfedték egymást. Így egy olyan teljesen fedett, modulokból álló raktár épült fel, amely a jövőben problémamentesen bővíthető. Ezenkívül ez a szerkezet egyértelmű költségelőnyt kínált és gyorsabban felépíthető mint egy hagyományos csarnok.

A teljes raktár közel 900 négyzetméter, öt 30 méter hosszú, kétoldalas konzolos polcból és egy egyoldalas polcból áll. Az OHRA polcrendszerei olyan stabil, melegen hengerelt acélprofilokból készülnek, amelyek nagy építési magasságot és teherbírást tesznek lehetővé. A robusztus építési mód ezenkívül csökkenti a javításokat és karbantartást érintő költség- és időráfordítást az ütközések által rongált, hagyományos, lemezprofilokból gyártott polcszerkezetekkel szemben.

Az első három polcsorban a 6.500 milliméter hosszú és 4.000 kilogramm súlyú kötegelt rudak dupla mélységben, kilenc síkon kerülnek tárolásra. A polcok konzolai beakaszthatók, csavarokkal milliméter pontosan beállíthatók - így biztosítható a tárolt anyag egyidejű alátámasztása. Ezeket a járatokat olyan négyutas targoncák szolgálják ki, amelyeket az állványok mellett lefektetett sínek vezetnek. A többi polcsor kozolrudakkal van felszerelve és hét síkon kínál átmenő rakfelületet. Itt tárolhatók az akár 1,200 kilogramm súlyú raklapos lemezszalagok. Ezeket a járatokat villástargoncável szolgálják ki.

A beakasztott konzolokkal ellátott polcrendszer magasfokú rugalmasságot tesz lehetővé - az elvárásoktól függően a különböző anyagok raktárhelye változtatható és kicserélhető.

A Rosa Catene Spa-ról

1924 óta gyártanak a calolziocorte-i (Olaszország) telephelyen láncokat ipari felhasználásra. 1995 óta a vállakozás ROSA CATENE SPA néven van jelen, jelenleg is a Rosa család tulajdonában van. Értékes láncokat gyárt különböző felhasználásokra. Szállító szalagokhoz, meghajtó rendszerekhet, felvonókhoz stb.