Ugrás a fő tartalomra

Torsten Schmidt faipari vállalat

Galéria

cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels

A Schmidt faipari vállalat: 40%-kal nagyobb raktárkapacitás és tetőről nyert többletenergia

A Torsten Schmidt faipari vállalat számára a fenntarthatóság nem csak a felhasznált faanyagoknál fontos: Az OHRA a türingiai székhelyű vállalat számára olyan karos állványraktárat alakított ki, amely nemcsak nagyobb helyet biztosít a farostlemezeknek és a tömörfának, hanem napelemparkkal ellátott tetővel is rendelkezik. Így a faipari vállalat 40%-kal növelte raktárkapacitását, valamint fenntartható módon, saját energiaigényének kielégítése céljából termel áramot.

A Jena melletti Pößneckben működő faipari vállalat főként tömörfából vagy kiváló minőségű farostlemezből készült egyedi darabokat tervez és gyárt. Az ehhez szükséges faanyagot a vállalat alapvetően a környékbeli fakereskedőktől szerzi be, így megfelelően megvalósulhat a fenntartható gazdálkodás, és rövidülnek a szállítási útvonalak.

A fenntarthatóság az új állványok kialakításakor is fontos szempont volt, ezzel a faipari vállalat további helyet akart kialakítani a farostlemezeknek és a tömörfa anyagoknak: az OHRA 30 méter hosszú karos állványai tartják a napelemeket, amelyek megújuló energiát biztosítanak a vállalat számára. Ehhez az OHRA az állványt speciális támasztókarokkal és torokgerendákkal szerelte fel. Ezek a napelemes rendszer számára optimális, 30 fokos dőlésszöget tesznek lehetővé. Magát a tetőt trapézlemezek fedik. A napelemek súlyához tervezték a teljes tartószerkezet, beleértve a karos állványokat is, mivel ez a 60 modul összesen 1000 kg súlyú.

A 3740 mm magas karos állvány három tárolási szinttel rendelkezik, a legmagasabb 1700 mm-es magasságban helyezkedik el, így elegendő helyet biztosít a vállalat számára a szükséges farostlemezek és tömörfa tárolására. A fokozatmentesen állítható, 1800 mm hosszú karok egyenként 400 kg terhet bírnak. Az állvány egyoldalas kialakítású, a hátfal borítását a faipari vállalat saját maga alakította ki - így az ingatlan határán felállított állvány zajvédelmi célt is szolgál.

Az OHRA az állványrendszert a napelemekhez szükséges különleges szerkezet ellenére kevesebb mint hat hónap alatt elkészítette; ennyi idő telt el a megbízás kiadása és az üzembe helyezés között. Az állvány kb. egy éve zöld energiával látja el a vállalatot. Így a Torsten Schmidt faipari vállalat 40%-kal növelhette raktárkapacitását. A karos állványok gyors, közvetlen hozzáférést biztosítanak a tárolt árukhoz. A rugalmas, szabadon függesztett állványkaroknak köszönhetően mérsékelhetők a faanyag be- és kirakodásakor keletkező károk.

A Torsten Schmidt faipari vállalatról:

A pößnecki székhelyű, türingiai Torsten Schmidt faipari vállalat portfóliója bejárati ajtókat, burkolatokat, ablakokat és bútorokat tartalmaz. Ezért a cég a modern gépparkot kisipari szaktudással kombinálja, és Türingián kívül is dolgozik. Évek óta törzsvásárlói közé tartoznak a helybeli építészirodák és magánbefektetők.