Ugrás a fő tartalomra

Torsten Schmidt faipari vállalat

A Schmidt faipari vállalat: 40%-kal nagyobb raktárkapacitás és tetőről nyert többletenergia

A Torsten Schmidt faipari vállalat számára a fenntarthatóság nem csak a felhasznált faanyagoknál fontos: Az OHRA a türingiai székhelyű vállalat számára olyan karos állványraktárat alakított ki, amely nemcsak nagyobb helyet biztosít a farostlemezeknek és a tömörfának, hanem napelemparkkal ellátott tetővel is rendelkezik. Így a faipari vállalat 40%-kal növelte raktárkapacitását, valamint fenntartható módon, saját energiaigényének kielégítése céljából termel áramot.

A Jena melletti Pößneckben működő faipari vállalat főként tömörfából vagy kiváló minőségű farostlemezből készült egyedi darabokat tervez és gyárt. Az ehhez szükséges faanyagot a vállalat alapvetően a környékbeli fakereskedőktől szerzi be, így megfelelően megvalósulhat a fenntartható gazdálkodás, és rövidülnek a szállítási útvonalak.

A fenntarthatóság az új állványok kialakításakor is fontos szempont volt, ezzel a faipari vállalat további helyet akart kialakítani a farostlemezeknek és a tömörfa anyagoknak: az OHRA 30 méter hosszú karos állványai tartják a napelemeket, amelyek megújuló energiát biztosítanak a vállalat számára. Ehhez az OHRA az állványt speciális támasztókarokkal és torokgerendákkal szerelte fel. Ezek a napelemes rendszer számára optimális, 30 fokos dőlésszöget tesznek lehetővé. Magát a tetőt trapézlemezek fedik. A napelemek súlyához tervezték a teljes tartószerkezet, beleértve a karos állványokat is, mivel ez a 60 modul összesen 1000 kg súlyú.

A 3740 mm magas karos állvány három tárolási szinttel rendelkezik, a legmagasabb 1700 mm-es magasságban helyezkedik el, így elegendő helyet biztosít a vállalat számára a szükséges farostlemezek és tömörfa tárolására. A fokozatmentesen állítható, 1800 mm hosszú karok egyenként 400 kg terhet bírnak. Az állvány egyoldalas kialakítású, a hátfal borítását a faipari vállalat saját maga alakította ki - így az ingatlan határán felállított állvány zajvédelmi célt is szolgál.

Az OHRA az állványrendszert a napelemekhez szükséges különleges szerkezet ellenére kevesebb mint hat hónap alatt elkészítette; ennyi idő telt el a megbízás kiadása és az üzembe helyezés között. Az állvány kb. egy éve zöld energiával látja el a vállalatot. Így a Torsten Schmidt faipari vállalat 40%-kal növelhette raktárkapacitását. A karos állványok gyors, közvetlen hozzáférést biztosítanak a tárolt árukhoz. A rugalmas, szabadon függesztett állványkaroknak köszönhetően mérsékelhetők a faanyag be- és kirakodásakor keletkező károk.

A Torsten Schmidt faipari vállalatról:

A pößnecki székhelyű, türingiai Torsten Schmidt faipari vállalat portfóliója bejárati ajtókat, burkolatokat, ablakokat és bútorokat tartalmaz. Ezért a cég a modern gépparkot kisipari szaktudással kombinálja, és Türingián kívül is dolgozik. Évek óta törzsvásárlói közé tartoznak a helybeli építészirodák és magánbefektetők.

 


Projektgaléria