Ugrás a fő tartalomra

Trend Hout

Galéria

Hat teherautónyi acélanyag

A hollandiai Hattemerbroekben megépült új logisztikai központjával a Trendhout jelentősen megnövelte raktárkapacitását és javította logisztikai hatékonyságát. Az exkluzív kerti fészerek gyártója az OHRA állványrendszerét választotta. A nagy teherbírású állványrendszerek specialistája mindössze két hét alatt hat teljesen megrakott teherautónyi acélmennyiséget épített be – az eredmény egy 390 folyóméteres karos állványrendszer és 1422 raklap tárolására alkalmas tárolóhely lett.

Nagyobb hatékonyság és kapacitás kellett
Korábban a készletelemeket – előtetőket, kerti fészereket, nyílászárókat, üveg tolófalakat és építési fűrészárut – decentralizáltan, különböző helyeken tárolták. A komissiózás ennek megfelelően idő- és munkaigényes volt, és a tárolás is viszonylag nagy területet foglalt el, a korábbi állványok kis magassága miatt. A Trendhout kedvező üzleti fejlődése miatt a korábbi raktárak hatékonysága és tárolókapacitása már elégtelennek bizonyult. A vállalat ezért úgy döntött, hogy új logisztikai központot épít Hattemerbroekben.

Testreszabott raktárkialakítás
A Trendhout, a nagy teherbírású állványrendszerek több mint 40 éve európai piacvezető vállalata, az OHRA céget bízta meg új logisztikai központja állványrendszerének megépítésével. Az OHRA logisztikai szakértői a Trendhouttal szorosan együttműködve olyan elrendezést dolgoztak ki, amely maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló tér tárolási kapacitását. Az eredmény raklapos és karos állványrendszerek kombinációja lett.

Nagy alapterület-kihasználás
A keskenyfolyosós raktárkialakítás nagy helykihasználást tesz lehetővé, míg az állványlábakra szerelt vezetősínek megkönnyítik a targoncák manőverezését a folyosókon. A tömör falú, melegen hengerelt acélprofilokból készült, nagy teherbírású szerkezetnek köszönhetően az állványok a helyiség magasságát is teljesen kihasználják: a raklapos állványok 6600 milliméter, a karos állványok pedig 6080 milliméter magasak.