Ugrás a fő tartalomra

Wienerberger

Galéria

cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized

Wienerberger: „Erős karok” szerelvényekhez

A cseh České Budějovice-i székhelyű, a Wienerberger csoporthoz tartozó Wienerberger s.r.o. az OHRA karos állványaival jelentősen növelni tudta külső szerelvény-raktárának hatékonyságát. Korábban a vasbetéteket és a betonacélokat a padlón tárolták. A különösen robusztus és nagy teherbírású karos állványok alkalmazásával lehetővé vált mind a külső raktár kapacitásának növelése, mind pedig a szükséges anyagokhoz való gyorsabb hozzáférés és a készleten lévő termékek jobb átláthatósága.

 

A Wienerberger s.r.o. Csehországban hat telephelyen gyártja a Porotherm agyagtégla-rendszer építőelemeit, valamint Porotherm-cseréptetőkhöz áthidalókat és födémgerendákat is kínál. Az ezek gyártásához szükséges acél vasbetéteket és szerelvényeket eddig a külső raktár padlóján tárolták. Ez a tárolási rendszer nemcsak sok helyet igényelt, hanem a megfelelő anyagokhoz való gyors hozzáférést is megnehezítette.

A logisztikai és a gyártási folyamatok hatékonyabb kialakítása érdekében a Wienerberger az OHRA, 64 méter hosszúságú, szabadtéri karos állványait telepítette. Az OHRA állványrendszere különösen robusztus kialakításával és stabilitásával tűnik ki: Mivel az OHRA kizárólag perforálatlan acélprofilokat használ állványai tehertartó elemeinek gyártásához, az állványok - keskeny felépítésük mellett - nagy teherbírást kínálnak. Az OHRA az állványokat teljes mértékben a Wienerberger igényeinek megfelelően alakította ki - aminek köszönhetően a különböző méretű termékek széles választéka biztonságosan és hatékonyan tárolható.

Az akár tíz tárolási szinttel rendelkező állványok 4540 mm magasak. Mivel az egyoldalas karok rugalmasan felfüggeszthetők és nincsenek az állványokhoz csavarozva, a tárolási szintek száma és távolsága könnyen és szerszámok nélkül változtatható. Az 1.200 mm hosszú karok egyenként 660 kg terhet bírnak.

Annak köszönhetően, hogy külső raktárát OHRA karos állványokkal szerelte fel, a Wienerberger s.r.o. elérte, hogy jelentősen gyorsabbá váljon a gyártáshoz szükséges anyagokhoz való hozzáférés. Az eddig a vasbetétek és szerelvények áthelyezéséhez szükséges munkaidő kiesik és ezáltal az anyagmozgatás teljes egészében jelentősen leegyszerűsíthető. Ugyanakkor az anyagok karos állványokon történő tárolása lényegesen áttekinthetőbbé teszi a készletet.

 

A Wienerberger s.r.o. vállalatról:

A Wienerberger s.r.o. 1992 óta működik Csehországban a Wienerberger-csoport tagjaként. A Wienerberger komplett épületburkolatok számára ökológiai és gazdaságos agyag építőanyagokat gyárt és forgalmaz,és vállalatcsoport-szinten 201 gyártóhellyel rendelkezik, ezzel 30 országban a legnagyobb tetőcserép-/téglagyártóként tartják számon világszerte. A cseh leányvállalat székhelye České Budějovice-ben található, ahonnan a magasépítéshez kapcsolódó Porotherm rendszer különböző termékeinek gyártását és értékesítését végzik. Hat telephelyen gyártanak Porotherm téglákat külső és belső falazatokhoz, béléstesteket és Porotherm födémgerendákat. Az ügyfelek különleges igényeinek megfelelően készítenek homlokzati téglákat, Terca borítóléceket és Penter téglaburkolatokat.