Ugrás a fő tartalomra

4PLUS Bouwmaterialen B.V.

Galéria

Cantilever racking
Cantilever racking
Cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

4PLUS: Új magaslatokban a biztonság és a raktárkapacitás

Az 59 önálló építőanyag-kereskedőt tömörítő beszerzési szervezet, a 4PLUS Bouwmaterialen B.V. több mint a duplájára növelte a hollandiai Bornban található központi raktárának kapacitását az OHRA karos állványainak alkalmazásával. Amíg az olyan hosszú árukat, mint a faléceket, gerendákat és gipszkartonlapokat eddig tömbbe rakva tárolták a padlón, addig a 8.470 milliméter magas állványokkal most már a csarnok teljes, 10 m-es magasságát ki tudják használni. Ezzel nem csak több raktárhely áll rendelkezésre, hanem az építőanyagok teljes anyagkezelése is lényegesebben könnyebbé vált, megnövekedett a raktári munkatársak biztonsága, és minimálisra csökkent az áruk sérülése.

A tömbökben történő tárolásnál csak munkaigényes anyagmozgatással lehetett a szükséges árukhoz hozzáférni. Az áruk átrakódása kockázatot jelentett az áruk számára, mindig voltak esetek, amikor az áruk megsérültek rakodás közben. A sérült áruk és a körülményes kezelés azonban a raktári munkatársak számára is biztonsági kockázatot jelentett. Emellett a tömbös tárolásnál csak egy szinten lehetett elhelyezni az árukat.

A 4PLUS ezért úgy döntött, hogy optimalizálja a raktározási koncepciót, és helyettesíti a tömbös tárolást két 23,4 méteres OHRA karos állványsorral. A két oldalon 1,2 méteres karokkal felszerelt állványok összesen hat tárolási szinttel rendelkeznek, minden kar teherbírása 1275 kilogramm – a „harmadik dimenzió” feltárásával több mint 50 százalékkal megnövekedett a raktár kapacitása. A különböző árukat fajtánként elkülönítve lehet egyszerre raktározni, és közvetlenül hozzá lehet férni a kívánt árucikkekhez.

A 4PLUS a létesítmények megvalósításakor nemcsak a melegen hengerelt állványok minőségét és teherbírását értékelte nagyra, hanem az OHRA rugalmasságát is. A karos állványok európai piacvezetője így továbbá 80, a 4PLUS-nál már meglévő, „régi” kart is integrált az új rendszerbe. Emellett az állványokat felszerelték további összesen 31 horganyzott ráccsal is: Így a raklapon tárolt anyagot is rugalmasan lehet tárolni a karos állványokon. Az állványrendszer kiszolgálása egy oldalvillás targoncával történik, az állványlábaknál elhelyezett targoncavezető rendszer megkönnyíti a manőverezést az állványok közötti sorokban.

A 4PLUS az optimalizált raktárral összességében lényeges javulást ért el a logisztikai folyamatoknál. Az új állványrendszer gondoskodik arról, hogy az 59 kapcsolódó vállalkozás és az egész országra elosztott több mint 80 telephely ellátása építőanyagokkal a jövőben is hatékonyan és biztonságosan történhet.

A 4Plus B.V. bemutatása:

A 4Plus egy 65 önálló vállalkozást tömörítő szövetkezet. Együtt majdnem 90 lerakattal rendelkeznek szerte Hollandiában. A 4Plus vállalkozások az építőanyagok széles választékát kínálják – a szerkezetépítéshez szükséges olyan anyagoktól, mint a szigetelőanyagok, cserepek vagy fa, egészen a hidegburkoló lapokig, konyhákig, valamint a teljes vas-/fémáru és szerszám kínálatig. A beszerzést, automatizálást és logisztikát központilag végzik a hollandiai Bornból. A német BauVista építőanyag-beszerzési és Holzland fa- és belsőépítészeti anyagbeszerzési szervezetekkel is jó kapcsolatot ápol a 4Plus. A szövetkezetet 1994-ben alapították, központja pedig 2006 óta Bornban van.