Ugrás a fő tartalomra

Abies

Galéria

Hatékonyabb logisztika

A lengyel Abies Polska faáru-kereskedő vállalat a földön való tárolásról áttért az OHRA karos állványokon történő tárolásra, s ezzel a kültéri logisztikai folyamatok hatékonyságát 30 százalékkal tudta növelni. Ezenkívül a 8 darab, egyenként 26 méter hosszú állványsoron elhelyezett faárukat a beépített tető és a burkolt külső falak az időjárás viszontagságaitól is védik.

Befékezett hatékonyság
Az Abies Polska a KVH és BSH faáruk kereskedelmére szakosodott. Eddig a fakötegeket és a legfeljebb 13,5 méter hosszú egyes léceket a cég pszówi székhelyén a szabad földön tárolták. A nedvesség és a szennyeződés azonban gyakran károsította az árut. Ugyanakkor az elégtelen kapacitás és a cikkek lassú elérhetősége lassította a logisztikai folyamatokat, és megnehezítette a rendelések komissiózását.

Az állványok önálló épületet alkotnak
Az Abies Polska ezért úgy döntött, hogy a padlós tárolásról áttér a karos állványrendszeresre. Az OHRA ehhez összesen 8 állványt szállított, egyenként 6 tárolási szinttel. A legfelső szint 5 méter magasan van, így a szabadtéri raktár alapterülete sokkal jobban kihasználható. Az állványok mindkét oldalon egy-egy 2,7 méteres konzolos tetőt tartanak, és úgy vannak elrendezve, hogy a tetők fedjék egymást. További védelmet nyújt a külső falak burkolata, amely az építési hatóság előírásainak megfelelően kiváló minőségű fémlemezből készült. Az állványrendszer ezáltal önálló, kiváló minőségű épületet alkot.

Rugalmas állványszerkezet
Az egyes tételek oldalrakodóval gyorsan és közvetlenül elérhetők. Az állványok lábain elhelyezett ütközésvédő vezetősín megkönnyíti az állványok közötti manőverezést. A szabadon beakasztható karok áthelyezésével a tárolási szintek nagyon gyorsan és szerszámok nélkül a kötegméretekhez igazíthatók.

30 százalékkal hatékonyabb folyamatok
Az új állványrendszerrel az Abies Polska ugyanazon az alapterületen 20 százalékkal növelni tudta tárolási kapacitását. Az egyes cikkek eléréséhez immár nincs szükség időigényes átrakodásokra. A be- és kitárolás átlagosan 30 százalékkal gyorsult. Egyidejűleg – és részben az időjárás elleni védelemnek köszönhetően – a tárolt áruk sérülési aránya 70 százalékkal csökkent.


Az Abies Polska vállalatról:
Az Abies Polska Sp. z.o.o. 2015-ben alakult az osztrák Abies Austria értékesítési leányvállalataként, hogy a lengyel és kelet-európai piacot tömör (KVH) és rétegragasztott (BSH) faanyaggal szolgálja ki. A vállalat nagykereskedőknek és magánvásárlóknak egyaránt szállít.
A 2005-ben alapított Abies Austria a KVH faáruk egyik vezető európai gyártója.