Ugrás a fő tartalomra

AK 1324

Galéria

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

AK 1324: Nemesfém termékek gyors hozzáféréssel

Az új karos állványokkal a rozsdamentes acél alapanyagok kis- és nagykereskedésével foglalkozó, cseh AK 1324 vállalat lényegesen gyorsabban tud hozzáférni a betárolt rozsdamentes acéllemezeihez. A múltban a lemezcsomagokat egymás felett tárolták a csarnok padlóján, ami megnehezítette kezelésüket és ezért sok időt vett igénybe. Ma az OHRA karos állványai lehetővé teszik a közvetlen hozzáférést az egyes raklapokhoz, ami nemcsak lényegesen hatékonyabb logisztikát tesz lehetővé, hanem a betárolt lemezeken keletkező sérüléseket is lényegesen csökkenti. A karos állványokon való tárolásnál emellett bármikor gyorsan áttekinthetők az aktuális készletek.

Félkész rozsdamentes acéltermékek kis- és nagykereskedőjeként az AK 1324 számos különböző lemezt, csövet és profilt tart raktáron. Az OHRA karos állványaival lehetőség nyílik a különböző lemezváltozatok egymástól elkülönített tárolására. Az akár 3 méter hosszú lemezeket raklapokon tárolják, a lemezcsomagok súlya pedig elérheti a 2,5 tonnát. A karos állványoknak köszönhetően minden egyes csomagot ki és be lehet tárolni anélkül, hogy mozgatni kellene másik lemezcsomagokat. Ezzel jelentősen fel lehetett gyorsítani az egyes anyagokhoz történő hozzáférést. És egyben csökkenthetők az olyan károk is, amelyek eddig a lemezcsomagok körülményes kezelése során gyakran keletkeztek a tömbösített tárolásnál.

Az OHRA egy-egy 36, illetve 50 méter hosszú, egyoldalas állványsort telepített az AK 1324 lemezraktárába. A 4.310 mm-es oszlopmagasságú karos állványok nyolc tárolási szinten biztosítanak helyet a termékek számára. Az OHRA állványok összes teherhordó eleme zárt acélprofilokból készül, ami különösen nagy teherbírást biztosít: Az AK 1324 raktárában minden egyes kar 800 kg súlyt képes megtartani, az egyes oszlopok pedig egészen 5,6 tonnáig terhelhetők. Az OHRA állványok egyik különleges előnyének a beakasztható karokat tartja az AK 1324. Az állványok bármikor átállíthatók szerszámok nélkül, így az AK 1324 rugalmasan be tudja állítani a tárolási szinteket, igazodva a lemezcsomagok vastagságához vagy új követelményekhez.

Az OHRA nem csak leszállította és összeszerelte az állványokat, hanem a tervezés kezdetétől fogva tanácsokkal is segítette az AK 1324-et. Így gördülékenyen lehetett lebonyolítani a projektet, amelynek keretében az állványok segítségével sikerült a lehető legnagyobb raktárkapacitást kialakítani.

 

Az AK 1324 rövid bemutatása:

Az AK 1324 félkész rozsdamentes acéltermékek nagy- és kiskereskedelmével foglalkozik. Az 1997-ben alapított vállalat székhelye a csehországi Studénkában található. A rozsdamentes acéllemezek, -csövek, -rudak és -profilok mellett a vállalat kisebb és közepes méretű részegységek megmunkálását is vállalja, főként a lemezek és lapok vágását 120 mm vastagságig, csúcstechnológiás plazmavágó berendezéssel.