Ugrás a fő tartalomra

André Celis Bouw.Punt

Galéria

Karos állvány kültéren


Építőanya tárolás korlátok nélkül

Az André Celis Bouw.Punt, a Flämisch Brabant régió (Belgium) egyik legnagyobb építőanyag nagykereskedése kültéri raktárában nehéz terhek tartására alkalmas OHRA karos állványokra váltott. A fedett polcoknak köszönhetően csökkenthetőek voltak a raktáron tartott áruk kárai és érezhetően gyorsabb lett az árucikkekhez való hozzáférés.

André Celis már 1948-ban megalapította szén-, trágya- és építőanyag-kereskedését. Manapság az építőanyagok nagykereskedelme két helyen, Lubbeekben és Wilsele-ben folyik. Itt kínálják az építőanyagokat és építőelemeket a mesterembereknek, építőipari vállalkozásoknak és a barkácsolóknak.

Az olyan, időjárásra nem érzékeny cikkeket mint a beton készelemek vagy térkövek hosszú ideig kültéren, a földön tárolták. De a növekvő forgalom és a bővülő termékpaletta az ilyen típusú tárolást kevésbé hatékonnyá tette. A meglévő kültéri terület nem volt optimálisan kihasználható, a raktár átláthatatlansága a kívánt áru keresése során hatalmas időveszteséget okozott és a nem védett raktározási mód az áruk súlyos károsodásához vezetett.

A vállalkozás ezért úgy döntött, hogy a földön történő tárolást az OHRA karos állványendszerével helyettesíti. A Köln közeli (Németország) kerpeni székhelyű karos állvány specialista polcrendszeréhez külön tűzi horganyzott változatot kínál. A polcok ezentúl tetővel is felszerelhetők - a Celis számára ideális megoldás a szigetelő anyagok és faáruk tárolására. A építőanyag kereskedő ezenkívül az 1,2 méter hosszú konzolokkal felszerelt, nehéz terhek tartására módosított karos állvány változat mellett döntött. Az 5 méter magas polc négy raksíkján egyenként akár 1.500 kilogramm tárolható. A karos állványok nagyrészt horganyzott rácsrostélyos lapokkal vannak felszerelve, így rendelkezésre áll egy átmenő, zavaró támasztékok nélküli rakfelület. Így az összes sík összes áruja súly- és hosszkorlátozás nélkül tárolható. A teljes tervezést, kivitelezést és szerelést az OHRA szakemberei végezték.

Az OHRA karos állványrendszerével az áruk átláthatóbban tárolhatók - a Celis ügyfelei számára is. Gyorsabb az árukhoz való hozzáférés és jelentősen alacsonyabb a káresetek száma. A kültéri raktárakat az utóbbi tíz évben ilyen módon folyamatosan modernizálták és bővítették az OHRA polcrendszereivel, legutóbb a Celis az ebben az évben megnyitott wilsele-i és lubbeeki telephelyeire rendelt OHRA-polcokat.