Ugrás a fő tartalomra

Bauking

Galéria

Még a lejtőket is kiegyenlítettük

A BAUKING két telephely összevonásának keretein belül átalakította a faipari termékek tárolását is a lorupi székhelyén. Az új, karos állványokból épített OHRA állványcsarnokban az ügyfelek mostantól központi helyen találják meg az építőanyag-kereskedő vállalat minden faipari termékét. Az állványrendszer jelentősen nagyobb tárolási kapacitást is biztosít, így a BAUKING több különböző terméket tud tárolni. A kültéri tárolóterület biztonságos vízelvezetése érdekében a csarnok padlólemezének két irányban 0,7 százalékos lejtése van. Ezt a meredekséget az OHRA úgy kompenzálta, hogy a karos állványokat egy szűk rácsba és egy speciális, rugalmas tetőszerkezetbe rögzítette.

Megosztott tárolás, korlátozott kapacitások
A tárolási terület újraszervezése előtt a faipari termékek Lorupban a telephely különböző területein kaptak helyet, részben a központi csarnokban, részben kültéren az időjárástól védve. A tárolt gerendák és deszkák hossza azonban a hely szűke miatt korlátozott volt, a raktárkapacitás csaknem kimerült.

Minden termék egy időjárástól védett helyen
Annak érdekében, hogy ügyfelei számára jobb áttekintést és gyorsabb hozzáférést biztosítson a faipari termékekhez, a BAUKING úgy döntött, hogy az összes faárut a központi telephelyen tárolja egy új állványcsarnokban. Egy ilyen típusú állványcsarnok, amelyben az állványok a tetőt és a falakat is tartják, lényegesen rugalmasabb és olcsóbb, mint egy klasszikus raktárcsarnok. A BAUKING olyan csarnokot tervezett, ami három darab kb. 20 méteres karos állványsorból áll. A több mint 7,8 méter magas karos állványok hét tárolási szinttel rendelkeznek.

Rugalmas tetőszerkezet
Az állványsorok az egyik lejtő iránya mentén helyezkednek el. Mivel az OHRA karos állványait rugalmasan egy szűk rácshoz rögzítik, az állványok könnyen ki tudják egyenlíteni az állványok hosszában a mintegy 14 centiméteres magasságkülönbséget. A tetőszerkezetben az állványsorokhoz képest a keresztirányú második lejtő kiegyenlítése érdekében az OHRA változtatható kivitelű tetőszegélyt alkotott meg. Az állványok tetőkarjai nem kapcsolódnak egymáshoz, hanem marad közöttük egy 10 cm-es rés. Ezt egy rugalmas tetőszegély fedi, így száraz marad a csarnok belső tere. Ez a szegélyes megoldás nemcsak az állványsorok közötti magasságkülönbséget egyenlíti ki, hanem azt is garantálja, hogy például az árufeltöltés során keletkező rezgések és a feszültségek sem kerülnek át egyik állványsorról a másikra. Így a tetőszerkezet védve van a burkolatban keletkező károktól.

Nagyobb termékkínálat az ügyfelek számára
A faipari termékek tárolására szolgáló új állványcsarnok jelentősen hatékonyabb logisztikai folyamatokat tesz lehetővé a BAUKING lorupi telephelyén. Az ügyfelek nagyobb termékválasztékhoz férnek hozzá, így most már pl. akár 13 méter hosszú termékek is gond nélkül tárolhatók. Az ügyfelek hamarabb hozzájuthatnak a kiválasztott árucikkekhez, mivel valamennyi faipari termék egy központi, karos állványrendszeren kap helyet.


A BAUKING vállalatról:
A BAUKING GmbH több mint 70 szaküzletben és mintegy 50 Hagebau üzletben van jelen Észak-, Kelet- és Nyugat-Németországban. Az építőanyag-kínálat az építőipari vállalatokat, a kisiparosokat, valamint a barkácsolás szerelmeseit célozza meg. A közel 4000 alkalmazottat foglalkoztató vállalatcsoport forgalma 1,45 milliárd euró (2021-ben).