Ugrás a fő tartalomra

Beinbrech GmbH & Co. KG

Galéria

Több hely a raktárban

A Beinbrech GmbH & Co.KG, Délnyugat-Németország egyik vezető fa- és építőanyag-kereskedő vállalata, az OHRA új karos állványaival bővítette tároló kapacitását a cég székhelyén, Bad Kreuznachban. 6 méteres tárolási magassággal az állványokon akár 16 méter hosszú faanyagok, valamint – a karhidas kialakítás révén – raklapozott építőanyagok tárolhatók.

Üzleti ügyfelei számára a Beinbrech az egyik legerősebb fa- és építőanyag nagykereskedő a régióban, kb. 100 000 négyzetméteres üzemi és tárolási területtel és hatékony logisztikai koncepcióval. Pozíciójának megőrzése érdekében a vállalat úgy döntött, hogy teljesen átépíti teljes telephelyét. Kibővítette értékesítési, kiállítási és raktározási területeit, optimalizálta ügyfélszolgálatát, összevonta a rakodási zónákat és megnövelte a teherautó-kiszolgáló területet. 

A meglévő raktárat is optimalizálni kellett: A raktár nem csak az ügyfeleket szolgálja ki, hanem innét látják el a négy másik kirendeltséget is fa- és építőanyagokkal. Az átalakítás részeként a Beinbrech úgy döntött, hogy meglévő állványrendszerét új, karos állványokra cseréli le. Az új állványok 6,58 m magasak, jóval magasabbak mint a régi állványok és ezáltal több helyet kínálnak. Az új állványokon a beérkező rendelések gyorsan komissiózhatók és nagyobb mennyiségek tárolhatók. 

Már a régi állványrendszer is részben OHRA állványokból állt. Miután meggyőződött az OHRA állványok kiváló ár/teljesítmény mutatójáról és megbízhatóságáról, a Beinbrech az új állványokat is a karos állványok európai piacvezetőjétől rendelte meg. Az OHRA állványok egyik lényeges ismertetőjegye, hogy minden teherhordó elem perforálatlan, melegen hengerelt szabványos acélidom anyagokból készül. Ez nagy tárolási magasságokat tesz lehetővé nagy terhelés mellett. A karos állványok szintjeit a Beinbrech raktárában részlegesen kar- és talphidakkal kötötték össze, raklapok tárolásához. 

Az állványrendszerben összesen 440 folyóméter karos és 970 m raklapos polchelyet alakítottak ki, 13 400 m2 felülettel. Az átlagos raktármagasság 7 m. Az állványok az építőanyag-kereskedéshez szükséges tartozékok mellett részben tetővel is el vannak látva.

A Beinbrech vállalatról:

A tulajdonos család, amelyé a Beinbrech GmbH & Co.KG, 1821 óta foglalkozik fa- és építőanyagok forgalmazásával. Napjainkban a mintegy 300 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy feldolgozó, gyártó és megoldásszolgáltató szervezet szakemberek és az igényes végfelhasználók számára. A faszerkezetek építői, valamint az ács- és tetőszerkezeti kivitelezők számára a Beinbrech az egyik vezető német beszerzési forrás. Bad Kreuznachból és négy további telephelyéről a régióban, valamint a Délnyugat-Németországban, Franciaországban és a Benelux államokban található ügyfélkörének szállít.