Ugrás a fő tartalomra

Borovi

Galéria

Felturbózott szolgáltatás

A Borovi Impex Nagyker Kft., a magyar piac egyik vezető fatermék és bútorlap forgalmazója, több mint kétszeresére növelte raktárkapacitását az OHRA karos állványrendszerével. Ez lehetővé teszi számára, hogy a gyorsan emelkedő faárak és az általános anyaghiány ellenére továbbra is gyorsan és megbízhatóan lássa el ügyfeleit. A 24 méter hosszú, hét tárolási szintű és időjárásvédett karos állványok a korábbi padlós tároláshoz képest könnyebb hozzáférést biztosítanak az egyes tételekhez. Összességében a vállalat az új állványrendszernek köszönhetően 30 százalékkal gyorsabban tudja ellátni ügyfeleit.

Kedvezőbb tárolási alternatíva
A Borovi faanyagait korábban védőtető alatt tárolta. A padlós tárolás azonban sok helyet foglalt, és az egyes tételeket csak átrakodással lehetett elérni, ami sok időt vett igénybe. A fakereskedő ezért úgy döntött, hogy az új tárolókapacitást karos állványrendszerrel hozza létre. A faanyagok időjárástól való védelme érdekében az állványok mindkét oldalát 2,7 méter mély tetővel látták el. Az állványok elülső oldalaira kijelzőkereteket szereltek, amelyek oldalpanelként porszórt trapézlemezt tartanak. Ezenkívül az állvány tartóoszlopok U-profiljaiba a táblákat be lehet tolni. Az így kialakított fal megvédi a faanyagokat a csapadéktól. Ez az építési módszer megkímélte a Borovi Kft.-t egy új raktárépület időigényes és költséges építésétől.

Öt állvány
A Borovi összesen öt darab 7,8 méter magas karos állványt építtetett. Minden állvány hét tárolási szintet kínál, a lábszinttel együtt. Az 1,2 méter hosszú karok teherbírása 800 kilogramm. Az állványlábak vezetősínekkel vannak ellátva, amelyek megkönnyítik a négy mozgásirányú targonca manőverezését az állványfolyosókon.

30 százalékkal gyorsabb anyagkezelés, 40 százalékkal kevesebb sérülés
Az új állványokkal a Borovi rövid idő alatt több mint megduplázta raktárkapacitását. A karos állványos tárolás jelentős előnyöket kínál a korábbi padlós tárolással szemben: az egyes tételekhez közvetlenül, a készlet átrakása nélkül hozzá lehet hozzáférni. Ez jelentősen növeli a raktári műveletek hatékonyságát. Egyben jelentősen csökkenti az áruk sérülését is. Ez és a biztonságos időjárásvédelem mintegy 40 százalékkal csökkentette a faanyagok károsodását.