Ugrás a fő tartalomra

Corswarem NV, Belgien

Galéria

A Corswarem NV önálló családi vállalkozás, kb. 40 munkatárssal többek között alumíniumból készült oromfalakat és ablakokokat szerel nagy projektek keretén belül.

A különböző termékek gyártásához az ügyfél több mint 6 méter hosszú alumíniumprofilokat használ. Ezeket a profilokat ún. SCHUCO alukazettákban tárolja.. Minden egyes kazetta kb. 1.600 k súlyú. Ezek mozgatása egy négyutas targoncával történik.

A már meglévő konzolos polcok, amelyek a csarnokfalnál álltak, rövidesen teljesen megteltek és ezért szükségessé vált a tárolási kapacitás növelése. A raktárcsarnok alapterülete 9x23 méter. Mivel az egyes profilok kézzel választhatók ki, az jelentette kihívást, hogy a relatív csekély polcmagasság ellenére nagy rakfelületet teremtsünk. Egy további feltétel az volt, hogy a meglévő fali polcok továbbra is használhatóak legyenek.

A Corswarem vállalat kapcsolatba lépett az OHRA belgiumi szaktanácsadójával, hogy közösen találjanak a raktározási problémára egy praktikus megoldást. 

Az ügyféllel együttműködve kidolgoztuk a termékek racionális raktározásának különböző lehetőségeit. Az optimális megoldás lehetőségét a szállítókocsis karos állványok jelentették. Ezzel a tárolási móddal lehetővé vált a csekély alapterületen történő nagy tömegű áru tárolása. A polcsorok között lévő járatok úgy kerültek megtervezésre, hogy a berendezéstől oldalra álló falipolcok frontálisan használhatóak legyenek. Ez statikailag szerelt polcok esetén nem lett volna lehetséges.

Költséghatékonysági okokból a szállítókocsik vezetősínje a meglévő betonalapra került és pótlólag öntöttük ki betonnal. Ez a megoldás gazdaságosabb, mint a meglévő betonalap felmarása.

A megbízás elnyerése kapcsán a professzionális tanácsadás mellett az OHRA raktározási rendszerek alumínium iparban való ismertsége és a vezetősínes megoldás volt a döntő. Más ajánlattevőkkel ellentétben az OHRA kiegészítésként mozgató kocsinként egy motort ajánlott fel. Ennek köszönhetően lehetséges a polcok magasabb terhelése, valamint a mozgató kocsik zavarmentes és egyenletes mozgása.