Ugrás a fő tartalomra

Damar

Galéria

Karos állványok és raklapos polcok forgács- és munkalapokhoz

Rakfelület tökéletes kihasználása

A rakfelület tökéletes kihasználása céljából a lengyelországi Damar vállalat raktárát OHRA konzolos és raklapos polcokkal szerelte fel. A polcrendszerek nem csak a forgács-, OSB- és konyhai munkalapok átlátható tárolását teszik lehetővé, hanem rugalmasan konfigurálhatóak is - hozzáigazíthatóak a változó raktározási adottságokhoz, egyedileg alakíthatók az épület helyzetének megfelelően.

A Damar radomi (Lengyelország) központjából több, mint 20 éve szállít műbútorasztalosoknak és asztalosoknak forgácslapokat, bútorfrontokat és bútortartozékokat (fogantyúk és vasalatok). Ezenkívül saját asztalosműhelyében az ügyfél kívánságának megfelelően méretre szabja a lapokat.

Az első OHRA-polcokat a Damar már hat éve beszerezte. A minőség ismeretében a vállalkozás legújabb raktárát most is a konzolos és raklapos polcok kerpeni specialistájának raklapos polcaival szerelte fel. Itt 2070 x 2800 milliméteres forgácslapok akár 1800 kilogrammos csomagokban kerülnek tárolásra. Egyedi vonások: A raktár egy sátorcsarnokban került berendezésre. Ennek során megmutatkozott az OHRA polcmegoldásainak rugalmassága, mert a hely legjobb kihasználása érdekében a polcállványok távolsága pontosan hozzáigazításra került a sátorcsarnok keretszerkezetéhez. Az OHRA ehhez a kereszttartók hosszúságát 2950 milliméterre változtatta, így a lappolc állványai pontosan a sátortető mennyezettartói előtt vannak - a rendelkezésre álló terület ilyen módon használható ki a legjobban.

Egy másik raktárban találhatók a 600 milliméter mély munkalapok, amelyek csomagonként 300-400 kilogrammot nyomnak. Ez a raktár OHRA karos állványokkal van felszerelve. Ugyanígy egy negyedik raktár az asztalos műhelyt szolgálja ki. Itt találhatóak többek között az akátr1200 kg súlyú OSB-lap csomagok. Az OHRA karos állványai mindeközben magasabb rugalmasságot kínálnak, mert a konzolok variálható módon akaszthatók be a polcállványokba. Ez azt jelenti, hogy a Damar munkatársai a raksíkok magasságát gyorsan változtathatják - teljesen szerszám nélkül.

"Az OHRA polcrendszerei lehetővé teszik árucikkeink saját rekeszekben történő átlátható tárolását", mondja Dariusz Piasek, a Dama vezetőségi tagja. "Így vevőink gyorsabban áttekinthetik a raktáron lévő forgács-és munkalapokat. Ezenkívül a raklap- és konzolos polcok segítségével elkerülhetjük a raktárban történő mozgatás során a lapok sérülését."