Ugrás a fő tartalomra

DEG Butzbach

Galéria

Állványrendszerek faárukhoz

2.800 folyóméternyi tárolószint szerelése két hét alatt

A DEG Alles für das Dach eG, mint Európa tetőfedő anyag nagykereskedelmének ágazat vezetőjebutzbachi telephelyén új raktárat rendezett be fatermékek számára. A karos állványok kb. 2.800 folyóméter hosszú tárolószintjét és a raklapos és karos állványokon található 300 raklaphelyet az OHRA mindössze két hét alatt szerelte össze.

A közép-hesseni régióban jelentősen emelkedett forgalmat, a DEG az új butzbachi raktárával most már naprakészen ki tudja szolgálni. Az új raktár 5-től 16 méter hosszúságú szerkezeti fából és enyvezett fából, valamint modern, lemezből készült faanyagoknak, gyalult áruknak és tetőkereskedelmi alaptermékeknek 1.000 köbméteren kínál helyet.

Az új, butzbachi raktár számára készítendő állványok szállításával és szerelésével az OHRA-t bízták meg. A kerpeni fa- és építőanyag-kereskedelem igényeire specializálódott gyár karos állványai már a DEG más telephelyein is beváltak. Meggyőző volt az OHRA szakembereinek tanácsadási képessége, a teljes projekt gyors lebonyolítása és a rövid szállítási idő. Az első kapcsolatfelvételtől a raktár használatba vételéig kevesebb, mint két hét telt el - bár integrálni kellett a polcrendszerbe a csarnok előző használójának meglévő darupályáját és berendezéseit.

Mindössze két hét alatt a kerpeni szakemberek a 40 és 50 méter hosszú és 6,2 méter magas konzolos állványsorokba 236 raktárhelyet integráltak a szerkezeti faanyag és lécanyag számára. A szálanyagok tárolása összesen 2.800 tárolószint folyóméteren lett megoldva. Kiegészítésként a raklapos és karos állványokon 300 raklaphely keletkezett, amelyekben raklapos áruk és alapanyag tárolható. A raktárban kettő Hubtex oldaltargonca és egy Linde homlokvillás targonca használható. Egyedül a használatba vételt követő első hat hónapban már 3.300 köbméter fa került áthelyezésre.

A DEG egy tetőfedéssel foglalkozó társaság, tetővel összefüggő nagy értékű termékeket és szolgáltatásokat kínál. A tetőfedés területén Európa vezető nagykereskedője, aki Európán belül Németországban, Csehországban és Luxemburgban is rendelkezik telephelyekkel, 2011-ben 880 munkatársával körülbelül 468 millió eurós forgalmat bonyolított le. A DEG-nél a tetőfedőkivitelezők mindent beszerezhetnek, ami az új építésű vagy átépített tetőhöz szükséges. Több mint 300.000.négyzetméter alapterületen, Európaszerte 55 telephelyen a szükséges árucikkek teljes választéka szerezhető be.