Ugrás a fő tartalomra

DEG Koblenz

Galéria

Nyílt polccsarnok fatárolásra

A tetőfedő ágazat európai vezető nagykereskedőjeként a beszerzési társaság "mindent a tetőért" és ügyfeleiért szállít. A tető újjáépítéséhez, átépítéséhez vagy kiépítéshez kínált termékek a legjobb és legmegbízhatóbb minőségben állnak rendelkezésre.

A termékek növekvő száma és a szaporodó rendelések miatt az ügyfél részéről szükségessé vált a tárolási kapacitás növelése. A koblenzi székhelyen lévő szabad területet kellett ezért a fa tárolására használni.

Ennek előfeltétele egy eső ellen védett fedett raktár és a tárolt fa egyidejű szellőztetési lehetősége volt. Ezentúl biztosítani kellett a különböző minőségű és méretű anyagokhoz történő közvetlen hozzáférést.

Már a tervezési fázisban kiderült, hogy a konzolos polcokkal felszerelt nyílt polccsarnok alapszerkezetként történő használata az ideális megoldás ehhez a tervhez. Ilyen módon az OHRA a polcrendszerekhez és a tető- és falszerkezetekhez több mint 205 tonna acélt készített, szállított és szerelt.

A kétoldalú karos állványok legmagasabb pontja 8.600 mm és polcoldalanként 6 raksíkkal rendelkezik. Konzolonként 800 kg terhelhetőség mellett így pl. egy 33 állvánnyal rendelkező polcsorban 26,4 t anyag összsúly helyezhető el egy raksíkon. Az új faraktár által igénybe vett összterület kb. 3.100 m2. Az orommagasság 9.750 mm. Ennek során figyelembe kell venni, hogy az acélból és enyvezett gerendából álló tetőszerkezetet az ügyfél választotta. A fesztávolság kb. 21.000 mm. A saját teljesítésekkel itt az ügyfél a kivitelezés során pénzt takarított meg.

Magától értetődő, hogy a teljes acélszerkezetet az ügyfél kívánságára házának színével (RAL 3000) vontuk be. A karos állványok lábainak egy részét tűzi horganyzott kivitelben szállítottuk, hogy heves esőzések során se legyen esélye a rozsdának. Végül a polcrendszer oldal- és hátfala lyukasztott trapézlemez borítást kapott. A speciális lyukasztásnak köszönhetően a lemez egyrészt eső- és szélbiztos, másrészt átengedi a fényt és lélegzik.