Ugrás a fő tartalomra

Desbox

Galéria

OHRA polcrendszerek gépjárműtároláshoz 5 síkon

Az OHRA főként 3 vagy 4 raksíkkal rendelkező polcrendszereket készít gépjármű tárolására, nem régiben került sor az első 5 raksíkkal rendelkező raktárrendszer átadására.

A régi gépjárművek újrahasznosítása területén az utóbbi években egyre nagyobb előrelépés történt. Újítást jelent az, hogy az újrahasznosítási folyamat során minden egyes gépjárművet egyedi elemként kezelnek. A raktárban nem egy közelebbről meg nem határozott évjárathoz tartozó gépjárművet keresnek - egy meghatározott gépjárművet keresnek, amelynek kapcsán ismert, hogy raktáron van, és a belső és külső ügyfelek igényeinek pontosan megfelel.

ma minden egyes gépjármű egy olyan helyen található, amely pontosan meghatározható, valamint gyorsan és egyszerűen hozzáférhető. A polcrendszer és az értékesítő által kiállított jegyzőkönyv segítségével az újrahasznosítási folyamat pontosan kivitelezhető. ilyen módon mindenkor rendelkezésre állnak olyan információk, amelyek alapján az ügyfelek kívánsága a legoptimálisabban teljesíthető.

Ugyanazoknak a kiválasztási kritériumoknak a segítségével, mint egy új autó vagy a márkaszervizben történő új alkatrész vásárlásakor, pontosan az az alkatrész választható ki, amelyre szükség van. Manapság az ügyfeleknek engedélyezett értékesítési helyeken kínálják az igényeiknek legjobban megfelelő, raktáron lévő alkatrészeket. Az a még gyakori eset, hogy a többi, raktáron lévő, a többi jármű mögött található megfelelő alkatrész nem hozzáférhető, és így az ügyfélnek egy másik, éppen kézközelben lévő alkatrésszel kell megelégednie, már a múlté.

Számos országban már jó pár évvel ezelőtt elkezdtek a járművekhez olyan polcrendszereket használni, amelyeket arra specializálódott gyártóüzemek készítettek és eleget tettek az átfogó szabványoknak. Egy törvényileg előírt , a gyártó által a polcon rögzített típustábla tartalmazza a berendezés műszaki adatait és a gyártói adatokat. Ezek az adatok az illetékes hatóságok vagy biztosító-társaságok által végzett mindennemű ellenőrzés során elérhetők. Az utóbbiak ugyancsak hozzáférnek azokhoz adatokhoz, amelyekben a normák teljesítése igazolásra kerül és amelyeket a gyártó a felhasználó egységnek kiad. Éppen a külső tárolás kapcsán használnak gyakran olyan polcokat, amelyek statikai szempontból nem rendelkeznek igazolással, mert tervezési hiányosságok miatt a széltől és földrengéstől sújtott területeket nem vették figyelembe.

A polcrendszereknek köszönhetően a járművek optimálisan tárolhatók és jelölhetők, egy egyszerű regisztrációs módszer segítségével mindenkor lehetséges a járművekhez való hozzáférés. Ezentúl lehetséges a többi beraktározott gépjárműhöz való hozzáférést biztosító, folytonosan visszatérő költséges átrakodási folyamatok csökkentése. Ez azokban a fix költségekben is érzékelhető, amelyek részei az újrahasznosító hely hatékonyságának és versenyképességének.

Néhány hasznosító helyen még ma is magától értetődő, hogy azoknak az alkatrészeknek a mennyiségéből, amelyek a helyet kifogástalan állapotban érték el, bizonyos tételeket törölni kell. Idővel a tárolt járművek károsodnak vagy bizonyos részek elvesznek, így a felhasználás nem lehetséges többé. A lemezből készült részeket vagy a külső alkatrészeket gyakran ütközések vagy zúzódások károsítják.

polcrendszer használata esetén minden egyes ép jármű a felhasználási helyre történő beérkezéskor egy meghatározott helyet kap, amelyen azt hosszú távon tárolják. az összes alkatrész teljes mértékben megmarad. Amennyiben az adatbázisban megtalálható az "A" modell egy ajtaja, egészen biztos, hogy az kifogástalan állapotban fellelhető, ha szükség van rá. Mindezt megköszöni nekünk a természet és a törvényileg meghatározott, régi járműveket érintő újrahasznosítási kvóta teljesíthető. Ezenkívül a vállalkozást érintő gazdasági hatások is különösen pozitívak. Nem kell többé a károsodott vagy elveszett alkatrészek miatt veszteséggel számolni.

Az OHRA beszerelésre kerülő legújabb generációs polcrendszerei az ügyfél kívánsága alapján mozgó karokkal és konzolokkal rendelkeznek, így az olyan lehetséges ütések, amelyek idáig a berendezésben vagy a gépjárműben komoly károkat okztak, most már nem jelentenek problémát. A melegen hengerelt acélprofilból készült robusztus felépítés és a kültéren alkalmazott tűzi horganyzott kivitel garantálja a tartósságot.

a polcok teljesítik az érvényes európai normákat, ez statikailag mindkor igazolható.

A munkavégzési kockázatok megelőzése kapcsán, nem arról a máig meglévő gyakorlatról van szó, hogy egy járműre egy másodikat teszünk, ami elősegíti a leborulás veszélyét. Ez a kockázat a polcrendszerek felállításával megelőzhető. Akár öt jármű (néhány esetben több) is tárolható egyetlen jármű nagyságának elegendő helyen.

Összességében egy statikailag ellenőrizhető polcrendszer alkalmazása nagyobb rendet, tisztaságot, biztonságot és hatékonyságot tesz lehetővé a felhasználó helyeknek. Ezt a képet közvetíti az ügyfeleknek, a hatóságoknak, a biztosító-társaságoknak, ami ismételten pozitívan hat a kölcsönös kapcsolatokra.