Ugrás a fő tartalomra

Descamps, Marcq en Baroeul (F)

Galéria

A Descamps Csoport a vezető francia fa nagykereskedések közé tartozik. A családi vállalkozást 1920-ban alakították, Párizs környéki 5 telephelyén 120 munkatársat foglalkoztat. Az OHRA már 2006-ban tervezett, gyártott és szerelt a Descamps számára fa, forgácslapok, parketta és asztalostermékek tárolására egy zárt raktárcsarnokot.

Két évvel később az ügyfél azzal kereste fel az OHRA-t, hogy fő raktárához tetőt készíttessen. A tetőnek az a feladata, hogy a tehergépkocsikat az időjárástól függetlenül be- és ki lehessen rakodni anélkül, hogy az értékes anyagot pl. az eső károsítaná. Egy további szempont a targoncások munkakörülményeit érintette. Ezek az említett időpontig az árukiválasztás során ki voltak téve az időjárásnak, pedig különösen Franciaország déli része zord klímájáról ismert. Mivel az említett árukiválasztási munkálatokra éjszaka került sor, az előbbi körülmény kevés fény mellet alig végezhető.

Ezeknek a raktározási problémáknak a megoldására a vevő egy hagyományos csarnok vagy az OHRA egy polccsarnoka között választhatott. Az említett követelmények alapján a Descamps az OHRA megoldása mellett döntött. Ezzel a változattal nem csak a tulajdonképpeni tetőfedés oldódott meg, hanem plusz raktárkapacitások is megteremtődtek. A robusztus konzolos polcoknak köszönhetően a fedett csarnok külső oldala is olyan termékek raktáraként működik, amelyeknek nincsen vagy csak kevés védelemre van szükségük az időjárás kapcsán. Ezeket a termékeket idáig egy másik épületben tárolták.

Az üzemi terület legjobb kihasználása érdekében az OHRA egy olyan egyedi szerkezetet tervezett a vevőnek,amely a telekhatár mellett húzódik. A csarnokszélesség 17.600 és a legszélesebb helyen 20.040 mm között változik. A tetőtámaszok különböző hosszúságúak, különböző tetőhosszúságokkal rendelkeznek - az ügyfél kívánsága és a statikai feltételeknek megfelelően.

Az új csarnokot saját hozzáértő szerelőink seítségével a lehető legrövidebb idő alatt építettük fel. A munka a szerelési munkálatok idején csaknem akadály nélkül folyt.

A Descamp az új tető tervezésével, kivitelezésével és szerelésével teljesen elégedett. Ez megerősítette azt a szándékát, hogy a csarnokot legközelebb további 15 méterrel kibővíti. ilyen módon megtartható az építészeti stílus - egy intelligens nyereség az egész vállalkozás számára.