Ugrás a fő tartalomra

Desguace Alarcón

Galéria

Karos állványok a használtautó-újrahasznosító ágazatnak

Desguace Alarcón:

Rugalmas állványrendszer használt autók tárolására

A Desguace Alarcón spanyol használtautó-újrahasznosító vállalat OHRA karos állványokkal bővítette használtautó-tároló kapacitását. 40 állványa, amelyek mindegyikére hat darab, egyenként akár 1600 kg súlyú személygépkocsi helyezhető, most lehetőséget kínál a vállalat további növekedésére. A beakasztható, állítható magasságú karok rugalmassága különösen meggyőző: nemcsak a szintmagasság igény szerinti beállítását teszik lehetővé, hanem ütés hatására elmozdulnak és ezáltal megelőzik a polc és a tárolt járművek károsodását.

Sok autóalkatrész-újrahasznosító (autóbontó) még mindig egyszerűen egymásra rakva tárolja a használt járműveket. Ez nemcsak balesetveszélyes, hanem egyben lehetetlenné teszi a célzott hozzáférést egy adott járműhöz. A Desguace Alarcón ezért úgy döntött, hogy inkább OHRA karos állványokat használ. Az autókat három szinten, szintenként két 1800 mm-es karon rögzítik. Így minden jármű átrakás nélkül bármikor elérhető, akkor is, ha legalul helyezkedik el.

A Desguace Alarcón számára fontos érv volt a karos állványok európai piacvezetőjének állványai mellett a szerkezet stabilitása és minősége: az állványok minden tehertartó eleme perforálatlan, melegen hengerelt acélból készül. Ez az állványok nagy teherbírásának alapja, és nagyobb biztonságot nyújt a megterhelő napi munkában, mert a fémlemez profilokkal ellentétben a tömör falú acélprofilok ütés hatására nem gyűrődnek.

A Desguace Alarcón fontosnak találta az állványrendszer azon megoldását is, hogy a karok az állványoszlopok 100 milliméteres raszterébe csavarozás nélkül beakaszthatóak. Ez egyrészt egyszerűsíti a szerelést, másrészt lehetővé teszi a karok utólagos áthelyezését, gyorsan és szerszámok nélkül, a szükséges szintmagasságnak megfelelően.

Röviden a Desguace Alarcón vállalatról:

A Desguace Alarcón családi vállalkozásként alakult, 1992-ben. Székhelye Zarandona városa, Spanyolország Murcia nevű tartományában. Használt autók alkatrészeinek újrahasznosításával foglalkozik, amivel nemcsak a környezetet óvja, hanem az új árnál 80%-kal olcsóbban tud ellenőrzött és felújított alkatrészeket értékesíteni vevőinek. A használtautó-alkatrészek az interneten is megrendelhetők, és a Desguace Alarcón (az Ibériai-félsziget területén) 24/48 órán belül házhoz szállítja őket. Az üzem alapterülete kereken 25 000 m2, ebből 4000 m2 raktárcsarnok. A vállalat folyamatosan több, mint 100 000 alkatrészt tart készleten.